Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δύο έτη και δύο μήνες φυλάκιση δίχως αναστολή για ανάρτηση γελοιογραφιών…

No Comments Share:

Προσβολή προς Ερντογάν σήμερα: 2 έτη φυλάκιση σε εργάτη που κοινοποίησε καρικατούρες των Σελβί και Καρτ

Στο Μπαλικεσίρ σε φυλάκιση δύο ετών και δύο μηνών τιμωρήθηκε εργάτης οικοδομών ονόματι Ντενίζ Αβτζι, διότι κοινοποίησε στα social media μία γελοιογραφία του Σεφέρ Σελβι από την εφημερίδα Εvrensel και μία γελοιογραφία του Μούσα Καρτ από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί για προσβολή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Στα αριστερά η καρικατούρα του Σέλβι που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εvrensel και δεξιά η καρικατούρα του Καρτ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Σύμφωνα με την είδηση του Ερντι Τουτμεζ από την εφημερίδα Εvrensel, στην δίκη που έγινε στο Μπαλικεσίρ ο Αβτζί ανέφερε πως πέρασαν δύο χρόνια μετά από την ανάρτηση του και ζήτησε την αθώωση του λέγοντας πως οι καρικατούρες αυτές ασκούν κριτική. Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε “θέλεις αναστολή, έχεις μετανιώσει”, εκείνος απάντησε πως “Σε αυτές τις αναρτήσεις δεν υπάρχει αδίκημα. Δεν μετανιώνω, δεν πρόσβαλα κανέναν στις αναρτήσεις υπάρχει μόνο κριτική εκεί πέρα, δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα και δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για να μετανιώσω”. Τότε ο Αβτζί τιμωρήθηκε σε δύο έτη και δύο μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή.

http://www.diken.com.tr/erdogana-hakarette-bugun-selvi-ve-kartin-karikaturlerini-paylasan-isciye-2-yil-hapis/
24/5/2019

Σχ: Στην αριστερή γελοιογραφία ο σκιτσογράφος στιγματίζει την ρητορική του Ερντογάν κατά των μορφωμένων και τον δείχνει να μιλά ς στο παιδί και να του λέει ¨Αφού μορφωθείς καλά τι θα γίνεις, προδότης ή κατάσκοπος ;¨.

Ενώ στην δεξιά ο υπουργός παρουσιάζει δικαστές στον Ερντογάν  σαν να είναι στρατιώτες. Του λέει ¨Έτοιμοι είναι διοικητή μου¨ και εκείνος απαντά ¨Γεια σας στρατιώτες¨.

Και για την ανάρτηση αυτών των γελοιογραφιών, τιμωρήθηκε σε 2 έτη ΧΩΡΙΣ αναστολή…

Previous Article

Αγκάθι στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας

Next Article

Ο Τούρκος πρόξενος έδωσε την “ευλογία” του προς τον περιφερειάρχη Μέτιο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *