Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν: Ρωσία και Τουρκία μπορούν να συζητήσουν την κοινή παραγωγή των S-500

No Comments Share:

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για την από κοινού παραγωγή ρωσικής κατασκευής συστημάτων αεράμυνας S-500 μετά τις παραδόσεις των S-400.
«Η συμφωνία S-400 έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τη σύμβαση, οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο ή ίσως ακόμα νωρίτερα.Η Ρωσία μας πρόσφερε πολύ καλές συνθήκες. Μετά από αυτό θα μιλήσουμε για το S-500, [από αυτά τα συστήματα], καθώς και την παραγωγή των S-400», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνάντηση με Tούρκους νέους, όπως μεταδόθηκε από το κανάλι NTV.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη παραδώσει πέντε μαχητικά F-35 στην Τουρκία.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουάσιγκτον θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της έναντι της Άγκυρας στο πλαίσιο του προγράμματος F-35.

Προηγουμένως, η Τουρκία έχει επανειλημμένα εκφράσει το ενδιαφέρον της για την κοινή παραγωγή του S-400.Τον Δεκέμβριο του 2017, η Μόσχα και η Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία δανείου για την παράδοση συστημάτων S-400.

Από τότε, η Τουρκική συνεργασία με τη Ρωσία για τις παραδόσεις S-400 έχει επικριθεί από το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ανέφεραν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και ασυμβατότητα των S-400 και των συστημάτων αεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η Ουάσινγκτον έχει απειλήσει την Άγκυρα με κυρώσεις για την προγραμματισμένη απόκτηση των S-400 και επανειλημμένα δήλωσε ότι ενδέχεται να καθυστερήσει ή να ακυρώσει τη διαδικασία πώλησης του αεροσκάφους F-35 στην Τουρκία, η οποία είναι ένας από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα F-35 των ΗΠΑ. Η Άγκυρα, με τη σειρά της, δήλωσε ότι η αγορά αυτών των αμυντικών όπλων είναι η κυρίαρχη υπόθεση της, αποκλείοντας τη δυνατότητα εγκατάλειψης των σχεδίων της.

Sputnik 19/5/2019

Previous Article

Γιορτάζουν με περηφάνια…

Next Article

Παρακολουθώντας ματς μαζι με τον Τούρκο πρόξενο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *