Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

No Comments Share:

Νέος όρος από τον Ερντογάν : Βόρεια Συρία

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν ασκώντας κριτική στην κουρδική αναθεώρηση στην Συρία, εισήγαγε έναν νέο όρο στον τουρκική πολιτική ζωή. Ο πρωθυπουργός είπε πως δε θα υπάρξει ανοχή στην αλληλεγγύη ΠΚΚ-PYD στην βόρεια Συρία.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στους ισχυρισμούς για συνεργασία ΠΚΚ-PYD στην βόρεια Συρία είπε : ¨ Εάν επιχειρηθεί να γίνει ακόμη και ένα βήμα συνεργασίας ΠΚΚ-PYD και άλλων σχηματισμών, δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε παρατηρητές και να κοιτάμε. Σχετικά με το θέμα λαμβάνονται όλα τα μέτρα. Σε αυτό το θέμα οι εργασίες μας συνεχίζονται αυτή την στιγμή, είτε από τις ένοπλες δυνάμεις είτε από τις υπόλοιπες μονάδες μας που σχετίζονται με αυτό το θέμα¨.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν πηγαίνοντας στο Λονδίνο για να μετάσχει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, πριν να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Εσένμπογά, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στο περιβάλλον εμφύλιας σύγκρουσης και στις ειδήσεις για συνεργασία του ΠΚΚ με το PYD δήλωσε : ¨ Δεν μπορεί να επιδείξουμε ανοχή στην στρατοπέδευση της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Βόρεια Συρία και να αποτελέσει έτσι ένα στοιχείο απειλής για την χώρα μας. Σχετικά με το θέμα λαμβάνονται όλα τα μέτρα. Σε αυτό το θέμα οι εργασίες μας συνεχίζονται αυτή την στιγμή, είτε από τις ένοπλες δυνάμεις είτε από τις υπόλοιπες μονάδες μας που σχετίζονται με αυτό το θέμα, και με βάση την οδηγία που έδωσα στο υπουργείο Εξωτερικών, το αργότερο μέχρι Τετάρτη θα μεταβούνε στο Β. Ιράκ όπου θα μεταφέρουν στους ντόπιους διοικούντες την αποφασιστικότητα και την ευαισθησία μας για αυτό το θέμα. Θέλουμε να ξέρουν πως πλέον εμείς δεν θα έχουμε ευθύνη για αυτό¨.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν ανέφερε τα εξής : Αυτή την στιγμή υπάρχει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο και μάλιστα επικεφαλής του είναι ένας Κούρδος αδερφός μας. Η δημιουργία ενός Συριακού Εθνικού Κουρδικού Κογκρέσου είναι μια λάθος προσέγγιση. Εμείς δεν θέλουμε να αρχίσει στην Συρία ούτε μια σύγκρουση δογμάτων, ούτε εθνικές συγκρούσεις, ούτε να διασπαστεί η εδαφική της ακεραιότητα. Άλλωστε στην Βόρεια Συρία δεν υπάρχουν μόνο Κούρδοι, αλλά και Τούρκοι και Άραβες. Είναι μια περιοχή που απαρτίζεται από αυτούς. Αλλά να μην μας προκαλέσει κανείς. Δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια προκλήσεων, αλλά εάν χρειαστεί να κάνουμε κάποιο βήμα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση, τότε θα το κάνουμε σίγουρα. Θέλω να το δηλώσω αυτό ξεκάθαρα.

……………….

Εφ. Ραντικάλ 26/7/2012

Previous Article

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Next Article

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 24/7/2012

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *