Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δηλώσεις Ερντογάν περί τρομοκρατίας, Κύπρου και ΗΠΑ

No Comments Share:

Μήνυμα Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δεν είναι αποδεκτή η συζήτηση περί κυρώσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε κατά τη διάρκεια τελετής ιφτάρ πρέσβεων. Ο Ερντογάν είπε: ¨Εμείς είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ με αυτή την κατάσταση δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ να κάνει λάθη σε βάρος μας¨
…………

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Ερντογάν είχαν ως εξής:

-Τελευταία μετά από την τρομοκρατική επίθεση στην Νέα Ζηλανδία συγκαλέσαμε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών την σύνοδο της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας με θέμα τον αγώνα ενάντια στο μίσος και την αδιαλλαξία κατά των μουσουλμάνων. Με την ανακοίνωση που κοινοποίησαμε στο τέλος της συνόδου,  κάναμε έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη και σε άλλους διεθνείς φορείς και οργανώσεις να θεσπιστεί η 15η Μαρτίου ως ημέρα Διεθνούς αλληλεγγύης ενάντια στην ισλαμοφοβία. Για την εφαρμογή αυτής της εκκλησης μας, προσδοκούμε την στήριξη των χωρών σας.

Επίσης κάναμε έκκληση για σύνοδο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και ηγηθήκαμε για την αποδοχή αυτής της έκκλησης. Παρά τις προσπάθειες που κάνουμε βλέπουμε πως στο θέμα του αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και στα άκρα συνεχίζεται η προσέγγιση με βάση δύο μέτρα και σταθμά.

Σε πολλά σημεία στην Ευρώπη επιδεικνύεται ανεκτικότητα και ακόμη και  στήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK-YPG. Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, μαζί με μέλη της οργάνωσης, συνεχίζουν τη άνετη ζωή τους σε ένα αρχοντικό στην Αμερική.

¨Τα μεγαλύτερα θύματα της αδιαλλαξίας της ρητορικής μίσους και των διακρίσεων είναι οι μουσουλμάνοι¨

Γνωρίζουμε χώρες που ενώ αναφερόμενοι σε τρομοκρατικά περιστατικά μιλάνε για ¨τρομοκρατία¨,  αρνούνται να χαρακτηρίσουν ως τρομοκράτες τους δράστες. Αυτοί οι οποίοι δεν μας στήριξαν επαρκώς στον αγώνα ενάντια στην ISIS, στο θέμα των προσφύγων έριξαν πάνω μας όλο το βάρος. Και επειδή δεν επιδεικνύουν μια ισχυρή και σταθερή αντίδραση στις εντεινόμενες ρατσιστικές αντι-ισλαμικές επιθέσεις, μεγαλώνουν και τον κίνδυνο. Η άδικη μεταχείριση, οι προκατειλημμένες προσεγγίσεις, οι στερεότυπες γενικεύσεις, οι διακρίσεις, η αδιαλλαξία και οι ρητορικές μίσους έχουν ως μεγαλύτερο θύμα τους, τους  μουσουλμάνους. Απαραίτητη συνθήκη αποτελεί η παρεμπόδιση των αντι-ισλαμικών ιδεών και η λογοδοσία των υποστηρικτών τους. Αυτού του είδους οι δράσεις δεν πρέπει να ξεπερνιούνται ως ατομικές.Σε διαφορετική περίπτωση στο σύντομο μέλλον ο κόσμος μας, είναι καταδικασμένος να φτάσει σε μία κατάσταση όπου κανείς δεν θα είναι ασφαλής και κανείς δεν θα μπορεί να ζήσει σε γαλήνη

……………..

Το παλαιστινιακό, αυτή η αιμορραγούσα πληγή της περιοχής μας όλοι μαζί βλέπουμε σε πόσο πιο περίπλοκη κατάσταση έχει φτάσει. Τα τελευταία δύο χρόνια σχετικά με την Ιερουσαλήμ έγιναν βήματα τα οποία αδιαφορούν για το διεθνές δίκαιο και τις ιερές αξίες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα πριν ακριβώς από τον ευλογημένο μήνα του Ραμαζανιού πραγματοποιούνται επιθέσεις στη Γάζα που στρέφονται κατά αθώων ανθρώπων, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Το Ισραήλ για να μην έρθουν στην επικαιρότητα οι δολοφονίες που πραγματοποιεί στη Γάζα, δεν διστάζει να βομβαρδίσει ακόμα και ΜΜΕ  μεταξύ των οποίων και δικά μας. Χώρες οι οποίες μιλάνε για ελευθεροτυπία, απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις δεν δείχνουν καμία αντίδραση.

………………..

Η ασφάλεια στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή μόνο εάν ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ΚΚΤC.  Όλες οι πλευρές που προσπαθούσαν να πετύχουν τετελεσμένα, πιστεύω πως είδαν πως δεν πρόκειται να αδιαφορήσουμε.Όπως σε όλα τα θέματα και έτσι και σε αυτό, εμείς  επιθυμούμε να τα λύσουμε με αμοιβαίο διάλογο και συνεργασία

………………….

……………………..

Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ.  Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ένα άλλο μέλος να κάνει λάθη σε βάρος μας. Εμ θα είσαι μέλος του ΝΑΤΟ, εμ είσαι στρατηγικός εταίρος και μετά θα μιλάς για κυρώσεις. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Αυτό που περισσότερο από όλα δεν ανεχόμαστε είναι να μας λένε αλλά κατά πρόσωπο και μετά από πίσω να κάνουν άλλα.

Η Ε.Έ. είναι στόχος μας. H Ευρώπη ακόμη μας κάνει κόλπα. Αυτό είναι κάτι που δεν αντέχεται.

………….

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201905101039013156-erdogandan-abdye-yaptirim-konusulmasi-kabul-edilebilir-degil/
10/5/2019
Previous Article

Επισκέψεις του Τούρκου πρόξενου σε προεκλογική περίοδο

Next Article

Πρόστιμο στο FACEBOOK

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *