- 5 April 2019
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ !
H πρώτη μετεκλογική δήλωση Ερντογάν!
……………
Για πρώτη φορά μετά από τις εκλογές της 31/3, έκανε δήλωση ο ΠτΔ Ερντογάν. Ο Ερντογάν είπε πως ¨Καταρχήν πρέπει να πούμε το εξής, η εκλογική διαδικασία τελείωσε. Τώρα υπάρχει η δικαστική διαδικασία. Στην δικαστική αυτή διαδικασία υπάρχουν 3 σκαλιά. Εκλογικά συμβούλια επαρχίας, νομού και ΥSK είναι τα αφεντικά αυτής της διαδικασίας. Από αυτά βγαίνει η τελική απόφαση. Μερικές φορές παρατηρώ, μιλά ο καθένας. Μιλάνε κι αυτοί που δεν τα έζησαν, έχουν απλά μια σαφή καριέρα.
………………..
Αυτήν τη στιγμή από τις 30 μητροπολιτικές πόλεις στην Τουρκία τις 15 τις πήραμε εμείς και μία πήρε το ΜΗΡ. Αυτοί πήραν 14. Η Συμμαχία για την προεδρία βρίσκεται στο 53%. ΗΠΑ και Ευρώπη καταρχήν πρέπει να μάθουν την θέση τους. Η Συμμαχία για την Προεδρία πήρε το 70% των περιφερειακών δήμων.
Το έθνος έδωσε την καρδιά του στην Συμμαχία για την Προεδρία. Στον νομό Κων/λης από τους 39 δήμους η Συμμαχία για την προεδρία πήρε τους 25.
…………….
http://haber.sol.org.tr/turkiye/erdogandan-secim-sonrasi-ilk-aciklama-260218
5/4/2019