Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Αυστραλιανός τύπος: Λόγω  των δηλώσεων Ερντογάν μπορεί να ακυρωθεί η τελετή μνήμης Ημέρας Άνζακ

Ο αυστραλιανός τύπος γράφει πως η τελετή ¨Προσευχή Αυγής¨ που οργανώνεται ετησίως στο Τσανάκκαλε, την αυγή της 25ης Απριλίου προς μνήμη των Αυστραλιανών και Νεοζηλανδών στρατιωτών, μπορεί να ακυρωθεί λόγω των ¨απειλών¨ του ΠτΔ Ερντογάν προς τους Αυστραλούς.

Μετά από την ρατσιστική επίθεση στην Νέα Ζηλανδία όπου σκοτώθηκαν 50 άτομα, ο Ερντογάν κατά τις προεκλογικές ομιλίες ασκώντας κριτική στην επίθεση, έκανε δηλώσεις κατά της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας και κάνοντας αναφορά στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είπε κουβέντες που προκάλεσαν την αντίδραση και των πολιτών και των κυβερνήσεων σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία .

Σε είδηση από το 7News, παρατέθηκε με αγγλικούς υπότιτλους τμήμα της δήλωσης Ερντογάν από ομιλία του στην τελετή για τους ήρωες του Τσανάκκαλε στις 18 Μαρτίου που έλεγε πως   ¨Οι παππούδες σας ήρθαν εδώ και μας είδαν. Κάποιοι όρθιοι και κάποιοι στα φέρετρα επέστρεψαν. Αν έρθετε με την ίδια πρόθεση σας περιμένουμε. Θα σας ξεπροβοδίσουμε σαν τους παππούδες σας. Αιώνια θα είμαστε εδώ. Δεν θα μπορέσετε να κάνετε Κωνσταντινούπολη την Ινστανμπούλ¨.

Ο Αυστραλιανός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρρισσον είπε πως αυτή η ομιλία ήταν μια απερισκεψία και ζήτησε να ξεκαθαρισθεί η δήλωση ή να ανακληθεί. Ο Μόρρισον είπε επίσης πως θα επανεξετασθεί  η ταξιδιωτική οδηγία προς την Τουρκία.

……………..

Avustralya basını: Anzak Günü anma töreni Erdoğan’ın sözleri yüzünden iptal olabilir

21/3/2019

Previous Article

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ…

Next Article

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *