Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΗΜΙΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ :¨ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ¨

0 σχόλια Share:

Εξώφυλλο με τον Ερντογάν στο Ελ Αχράμ Ελ Αράμπι: ¨Το αφεντικό της τρομοκρατίας¨

Το περιοδικό Ελ Αχράμ Ελ Αράμπι που εκδίδεται εβδομαδιαία με την γνωστή αιγυπτικαή εφημερίδα Ελ Αχράμ, έχει εξώφυλλο τον Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τον ¨αφεντικό της τρομοκρατίας¨ και αναφέρεται μέσα στα πεπραγμένα του.
Το περιοδικό Ελ Αχραμ Ελ Αράμπι καθώς αντανακλά τις απόψεις του αιγυπτιακού κράτους θεωρείται ένα ημιεπίσημο περιοδικό. Στο εξώφυλλο του έχει τη φράση ¨σατανάς¨ για τον Ερντογάν. Εντύπωση επίσης προκαλούν τα κεφάλαια που παραθέτει όπως “βρώμικοι φάκελοι”, “κρυφές συμφωνίες και “έγγραφα συνωμοσίας”.

Στο “ειδικό” τεύχος για τον Ερντογάν εμφανίζεται μία εικόνα του Ερντογάν με αίματα και χρησιμοποιείται η φράση “σατανάς”. Επίσης στο εξώφυλλο αναγγέλλεται το άρθρο του εκδότη του περιοδικού Τζεμάλ Ελ Κεσκ με τίτλο “Οι αντιθέσεις του Ερντογάν”.

Στην ανάλυση ¨Ο πρώτος εταίρος του Ισραηλινού στρατού¨ του Δρ. Εϊμέν Σεμίρ περιγράφει πως ο Ερντογάν παρά την ρητορική της έχθρας κατά του Ισραήλ , δεν προχωρεί παραπέρα, ενώ παραθέτει με παραδείγματα το πώς προστατεύει το βάθος και τις στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ. Ο στρατηγός Μουχάμεντ Αμπντουλμαξούτ σε άρθρο του με τίτλο Η τουρκο-ισραηλινή συνεργασία, μια απειλή για το περιφερειακό αραβικό σύστημα¨  εξετάζει το ίδιο θέμα και αναγνωρίζει τον Ερντογάν σαν μια απειλή για την εθνική ασφάλεια των Αράβων. Επίσης τονίζεται πως η πολιτική ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ερντογάν δεν έχει καμία αντανάκλαση στις εμπορικές σχέσεις.

 

Ο Αμπντουλλάχ Χασάν σε κείμενο με τίτλο ¨Ψευδαισθήσεις χαλιφάτου¨, αναφέρει πως ο Ερντογάν διαμέσου των εκπροσώπων του ¨πολιτικού Ισλάμ¨ στην Τουρκία, στον αραβικό και στον ισλαμικό κόσμο, έστησε ένα όνειρο ίδρυσης χαλιφάτου, αλλά αυτό το όνειρο χάλασε όταν η Αραβική Άνοιξη μετατράπηκε σε φθινόπωρο.

Ο αρθρογράφος Μουχάμμεντ Ισά σε κείμενο με τίτλο ΄Τουρκία…Χώρα των κλεμμένων ελευθεριών¨ θέτει επι τάπητος τον φάκελο του νόμου για τον Ερντογάν και αναφέρει: ¨Έστησε ειδικά δικαστήρια για να κυνηγήσει όλους όσους θεωρούσε απειλή για την πολιτική του, ενώ φυλάκισε δημοσιογράφους και γυναίκες. Ο αρθρογράφος στηρίζει το άρθρο του στις εγχώριες αλλά και διεθνείς αναφορές σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία του Ερντογάν . Επίσης υπενθυμίζεται πως δικηγορικοί σύλλογοι και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαίων Συλλόγων Νομικών έκαναν έκκληση στο καθεστώς Ερντογάν ¨να απελευθερώσει αμέσως του δικηγόρους¨.

Ο Ιχάμπ Σεμρά σε κείμενο με τίτλο ¨Κράτος πειρατής…Οικονομία της επιτροπίας¨, υπογραμμίζει πως στην Τουρκία, με την κήρυξη Εκτάκτου Καταστάσεως που έγινε με πρόφαση την εναντίωση κατά των πραξικοπηματιών, διορίστηκαν επίτροποι σε εταιρίες σχηματίζοντας έτσι ένα φιλικό κύκλο κεφαλαίων. Επίσης αναφέρει πως με τα ανοίγματα και την οικονομική βοήθεια που παρέχει η Τουρκία στον αραβικό κόσμο και σε χώρες της Αφρικής, δημιουργούνται στις περιοχές εκεί οι τοπικές τους παραφυάδες.

Ένας από τους φακέλους που προκαλεί εντύπωση στο περιοδικό είναι η ανάλυση ¨Τουρκία-ISIS..ένας οργανικός δεσμός¨ του Δρ. Χιντ Οσμάν, που εξετάζει τις σχέσεις του καθεστώτος Ερντογάν με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.  Αναφέρεται πως η οικογένεια Ερντογάν και η ISIS έχουν μια ¨ειδική σχέση¨ και υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν διαμέσου της ISIS κάνει εμπόριο πετρελαίου. Επίσης αναφέρεται πως ο Ερντογάν διαμέσου της ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, προσπαθεί να έχει λόγο πάνω στο φυσικό αέριο σε Συρία και Ιράκ.

……………..

http://www.haberdar.com/gundem/el-ahram-el-arabi-den-erdogan-kapagi-teror-patronu-h126453.html?mnst=49789

10/3/2019

Σχ: ΟΙ Αιγύπτιοι τα λένε, αλλά οι ¨δικοί μας¨ κοιμούνται…

Previous Article

Ε ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…

Next Article

¨ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ S-300 ΚΑΙ ΣΑΠΙΖΟΥΝ¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *