Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΑΓΙΠ…

No Comments Share:

Απολογισμός 4 μηνών του ΑΚΠ : σχεδόν 10 χιλιάδες παραβιάσεις, 2 χιλιάδες συλλήψεις 

Το τμήμα Ντιαγιαρμπακίρ της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) ανακοίνωσε την αναφορά του πρώτου τετραμήνου του 2012 σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα ανατολικά και ΝΑ της χώρας. Με βάση την αναφορά αυτή στους πρώτους 4 μήνες του έτους υπήρξαν στο Κουρδιστάν σχεδόν 10 χιλιάδες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ ο αριθμός των συλληφθέντων υπερέβη τους 2 χιλιάδες.

Σε αυτή την περίοδο υπήρξαν 281 περιπτώσεις βασανιστηρίων και άσχημης συμπεριφοράς.

 Το τμήμα Ντιγιαρμπακίρ της İHD κοινοποίησε την αναφορά για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων στα ανατολικά και ΝΑ της χώρας, με συνέντευξη τύπου που έδωσε.

……………..

Ο Μπιλιντζί πρόεδρος του τμήματος Ντιγιαρμπακίρ της İHD, ανέφερε πως παράλληλα με τους θανάτους στις συγκρούσεις συνεχίστηκαν και οι θάνατοι πολιτών και είπε : Η σφαγή στο Ρομπόσκι (σημ μεταφρ : Ουλούντερε στα τούρκικα) που έγινε τις τελευταίες μέρες του περασμένου χρόνου και έχει σφραγίσει την παρούσα χρονιά, δείχνει το πόσο απαραίτητο είναι να διασφαλιστεί ένα περιβάλλον ειρήνης σε αυτή τη χώρα. Μας προκαλεί ανησυχία το ότι παρά το ότι πέρασαν 5 μήνες από αυτή τη σφαγή, ακόμη δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου οι υπεύθυνοι για αυτό. Το ότι το περιστατικό αυτό συνεχίζει να παραμένει στο σκοτάδι δείχνει την ανικανότητα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση αυτή που είναι τόσο ικανοί στο να τιμωρεί τους Κούρδους και να τους έχει στο περίμενε, όταν πρόκειται για σταματημό των παραβιάσεων ή για αποκάλυψη των υπευθύνων, τότε κάνει τον κουφό και τον τυφλό. Το γεγονός λοιπόν πως ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί οι υπεύθυνοι για την σφαγή στο Ρομπόσκι, αποτελεί αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης. Εμείς όμως ως υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρόκειται να παρατήσουμε αυτήν την υπόθεση μέχρι να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της σφαγής. Το Ρομπόσκι αποτελεί τον θρήνο αυτού του πολέμου, αν το ξεχάσουμε θα παγώσει η καρδιά μας !¨

 Όσο συνεχίζεται η απομόνωση το αίμα θα συνεχίζει να ρέει

Ο Μπιλιτζί ανέφερε πως παρά τα τόσες απώλειες ζωών στην χώρα δεν έχει αναπτυχθεί κλίμα ειρήνης και ότι ¨Ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για αυτό είναι η πολιτική εξουσία. Η κυβέρνηση αντί να συνεχίσει τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις –κάτι που αποτελεί ευχή του μεγάλου τμήματος της κοινωνίας- συνεχίζει την πρακτική της απομόνωσης σε βάρος ενός θεμελιώδους παίχτη αυτού του διάλογο, του ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Αυτή η πολιτική κατεύθυνση που σήμερα συμπληρώνει 307 μέρες απομόνωσης, ταυτόχρονα αποτελεί και σοβαρή παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος. Επιθυμούμε για μια ακόμη φορά να θυμίσουμε πως η εφαρμοζόμενη στον κύριο Οτζαλάν απομόνωση δεν επιφέρει όφελος σε κανέναν. Φαίνεται πως όσο συνεχίζεται αυτή η πρακτική το αίμα συνεχίζει να ρέει¨.

Με πολιτικές επιχειρήσεις επιδιώκεται η πλήρης αιχμαλωσία της κοινωνίας

Ο Μπιλιτζί ανέφερε πως η κυβέρνηση μαζί με την απομόνωση και την διακοπή των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, αγκάλιασε πάλι την πολιτική ισχύος και άρχισαν πάλι οι παραβιάσεις δικαιωμάτων σε πολλά επίπεδα : Οι αστυνομικές επιχειρήσεις υπό την επωνυμία του KCK που συνεχίζονται τρία χρόνια τώρα, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που σχεδόν πουθενά στην Τουρκία δεν υπάρχει σύλλογος ή εκπρόσωπος του στον οποίο να μην έγινε αστυνομική επιχείρηση. Βλέποντας τα δεδομένα μπορούμε να αντιληφθούμε σε τι φοβερό ύψος έχουν φτάσει οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις. Ο τρόμος αυτών των αστυνομικών επιχειρήσεων στράφηκε και σε εμάς την İHD, και από το 2009 και εντεύθεν υπεστήκαμε δεύτερη αστυνομική επιχείρηση, και κατασχέθηκε όλος ο τεχνολογικός εξοπλισμός μας. Οι πολιτικές αυτές επιχειρήσεις δεν περιορίζονται μόνο στους πολιτικούς, αλλά περιλαμβάνουν δημοσιογράφους, συγγραφείς, ακαδημαϊκούς, υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικηγόρους, συνδικαλιστές και φοιτητές, και έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις εκδίκησης. Οι επιχειρήσεις αυτές που έχουν μετατρέψει την χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, φτάνουν οπουδήποτε στην χώρα υπάρχει κάποιο σημείο αντιπολίτευσης και έχουν μετατραπεί σε μια απόπειρα αιχμαλωσίας του συνόλου της κοινωνίας¨.

…………………….

Ο απολογισμός των 4 μηνών

Μετά τον Μπιλιτζί, ο εκπρόσωπος της IHD Σεβκέτ Ακντεμίρ ανακοίνωσε την αναφορά των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων του . Μερικά από τα στοιχεία έχουν ως εξής :

Θάνατοι και τραυματισμοί σε συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας : 20 νεκροί 44 τραυματίες

Θάνατοι και τραυματισμοί ΠΚΚδων σε συγκρούσεις : 67 νεκροί, 4 τραυματίες.

Δολοφονίες αγνώστων δραστών-εξωδικαστικές εκτελέσεις : 12 νεκροί, 49 τραυματίες.

Ύποπτοι θάνατοι : 8

Επίσημα λάθη και παραλείψεις : 9 νεκροί, 2 τραυματίες.

Αυτοκτονίες στρατιωτών/αστυνομικών : 2 περιστατικά

Αυτοκτονίες γυναικών : 11 αυτοκτονίες, 3 απόπειρες.

Αυτοκτονίες αντρών : 13 αυτοκτονίες, 6 απόπειρες.

Αυτοκτονίες παιδιών : 4 αυτοκτονίες

Συλληφθέντες : 2.034

Προφυλακισθέντες : 733

Βασανιστήρια και άσχημες συμπεριφορές : 281 περιστατικά

Πολιτικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτιστικοί σύλλογοι που υπέστησαν αστυνομικές επιχειρήσεις : 58

Πολιτικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτιστικοί σύλλογοι που υποχρεώθηκαν σε κλείσιμο : 6

Δημοσιεύματα που απαγορεύτηκαν και ανακλήθηκαν : 629

Απαγορεύσεις της χρήσης της μητρικής γλώσσας στα δικαστήρια ; 176

Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις φυλακές ; 953

……………………………..

Σύνολο παραβιάσεων 9.900

 Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 28/5/2012

Previous Article

¨Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ¨

Next Article

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *