Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ¨ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ¨ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ…

0 σχόλια Share:

 

 

H Χελίν Γιγίτ-φοιτητρια και μέλος του Κομμουνιστικού Κινήματος Τουρκίας(ΤΚΗ) στην Αμάσια, συνελήφθη με κατηγορίες για  ¨προσβολή δημόσιου αξιωματούχου¨και ¨προσβολή προέδρου της Δημοκρατίας¨ λόγω αναρτήσεων της στα σόσιαλ μίντια στα έτη 2014 και 2016

Η Γιγίτ κατέθεσε στον εισαγγελέα και ακολούθως μεταφέρθηκε στο δικαστήριο με αίτημα για προφυλάκιση. Στην συνεδρίαση που έγινε μετά ο μεσημέρι, αποφασίστηκε η προφυλάκιση της Γιγίτ.
Το ΤΚΗ αντέδρασε με γραπτή ανακοίνωση στην προφυλάκιση της Χελίν Γιγίτ

ΤΚΗ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ

Η ανακοίνωση του ΤΚΗ έχει ως εξής:

Η φοιτήτρια και μέλος του κόμματος μας Χελίν Γιγίτ, ένεκα αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια, συνελήφθη και προφυλακίστηκε σήμερα με κατηγορίες για ¨προσβολή δημόσιου αξιωματούχου¨και ¨προσβολή προέδρου της Δημοκρατίας¨.

Για μια κόμη φορά διαμαρτυρόμαστε για αυτή την πρακτική εκφοβισμού που ακολουθεί το ΑΚΡ για να φιμώσει κάθε αντιπολιτευόμενο. Δεν αποδεχόμαστε αυτήν την απόπειρα της οπισθοδρομικής εξουσίας του ΑΚΡ να τιμωρεί με το ένδυμα της ¨¨προσβολής προέδρου της Δημοκρατίας¨.

Είναι έκνομη η πρακτική διαμέσου της OHAL και με σκοπό την ενός ανδρός αρχή, να θεωρείται αδίκημα  κάθε είδους πολιτική δράση  διαμέσου της δικαιολογίας για ¨προσβολή προέδρου της Δημοκρατίας¨.

Το μέλος του κόμματος να απελευθερωθεί το συντομότερο.  Δεν θα υποκύψουμε στις παράνομες και καταπιεστικές πρακτικές του ΑΚΡ.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/921861/Universite_ogrencisi_Erdogan_a_hakaretten_tutuklandi.html
7/12/2018

Previous Article

H ΡΩΣΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥEΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ…

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤ ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *