Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΣ !!!

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…………….

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επ΄ευκαιρία της Ημέρας των Εργαζόμενων Δημοσιογράφων  δημοσίευσε το εξής μήνυμα: To πιο σαφές δείγμα των δημοκρατικών χωρών είναι η ταχεία παροχή αληθινούς και αμερόληπτης ενημέρωσης των κοινωνιών και της κοινής γνώμης. Πρακτική της δημοκρατίας είναι να διασφαλιστεί πως χωρίς κανένα περιορισμό στα ΜΜΕ, οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά της χώρας μας, να μαθαίνουν αυτά που γίνονται παντού στον κόσμο. Μια κοινωνία ανοιχτή στον κόσμο, που παρακολουθεί τα θέματα της χώρας και του κόσμου, έχει λόγο, μετέχει και δεν αποφεύγει τις πραγματικότητες, είναι δυνατή μόνο διαμέσου ελεύθερων, διάφανων  και δίκαιων ΜΜΕ.

Σήμερα η Τουρκία με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνιών, με τα σόσιαλ μίντια και την διαδικτυακή δημοσιογραφία, είναι από τις πιο προηγμένες χώρες στην ελευθερία του τύπου. Παρά το ότι ενίοτε στην πολιτική μου ζωή υπέστην ζημία από τα ΜΜΕ, αγωνίστηκα και αγωνίζομαι ώστε οι διαφορετικές κουλτούρες, φωνές και ιδέες να μπορούν να εκφράζονται άνετα. Η δημοσιογραφία δεν είναι μόνο η μετάδοση της είδησης αλλά και το σχόλιο, αλλά δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία μας στην έκφραση των ιδεών, ασκούν παραπληροφόρηση και με ειδήσεις-χειραγώγησης  επιχειρούν να διαταράξουν την αδερφοσύνη του έθνους μας και την ακεραιότητα του κράτους μας. Στο παρελθόν η Τουρκία υπέστη πολλά όταν οι εστίες της κηδεμονίας θέλησαν διαμέσου των ΜΜΕ να θέσουν υπό πίεση την δημοκρατία, τον νόμο και τις εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Πιστεύω πως με την διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που πραγματικά κάνουν ενημέρωση και σε αυτούς που εργαλειοποιούν την ενημέρωση, τα ΜΜΕ της χώρας μας, όπως γίνεται και στις προηγμένες χώρες  θα τελούν την πραγματική τους λειτουργία, διασφαλίζοντας την αύξηση των δημοκρατικών προτύπων της χώρας, την εξέλιξη και την ενδυνάμωση της. Μεγαλύτερη μου επιθυμία είναι η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος τύπου στο οποίο οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι  θα έχουν συνθήκες άνετης εργασίας, θα μπορούν να παίρνουν αυτό που δικαιούνται από την δουλειά τους και θα μπορούν οι ίδιοι να αναπτύσσονται. Με αυτές τις σκέψεις στην Ημέρα Εργαζόμενων Δημοσιογράφων, συγχαίρω τα μέλη του τύπου μας και εύχομαι να έχουν επιτυχίες.¨

Ένας δημοσιογράφος κάθε εβδομάδα φυλακίζονταν το 2017

Το Συνδικάτο Δημοσιογράφων Τουρκίας (TGS) αναφέρει στην Αναφορά Παραβιάσεων Δικαιωμάτων Τύπου-2017, πως με τα διατάγματα της Περιόδου Εκτάκτου Καταστάσεως (OHAL), έκλεισαν ΜΜΕ, κατασχέθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία και πολλοί δημοσιογράφοι έχασαν τις δουλειές τους.

Στην αναφορά καταγράφεται πως ¨Οι δημοσιογράφοι κατά μήκος του έτους ¨διέβρωσαν¨ τους διαδρόμους των δικαστηρίων. Εντός του έτους, άλλοι δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση και άλλοι σε πρόστιμα¨.

Άρθρο-άρθρο οι πιέσεις στους δημοσιογράφους καταγράφονται ως εξής:

Αυτή την στιγμή στην Τουρκία κρατούνται 165 δημοσιογράφοι.  185 δημοσιογράφοι έχουν μηνυθεί. 187 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν, 58 προφυλακίστηκαν και 15 αφέθηκαν ελεύθεροι.  Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους, συνελήφθησαν είτε κατά την διάρκεια της παρακολούθησης μιας είδησης, είτε με έφοδο στο σπίτι τους μετά από καταγγελία. Σε 81 δημοσιογράφους επιβλήθηκαν πρόστιμα και φυλακίσεις. Οι συνολικές ποινές φυλάκισης έφτασαν τα 183 έτη, 4 μήνες και 18 μέρες, ενώ τα πρόστιμα τις 333.120 λίρες.  373 δημοσιογράφοι προσήχθησαν ενώπιον δικαστή. Ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε, ένας δημοσιογράφος απειλήθηκε με θάνατο και ένας με όπλο. 18 δημοσιογράφοι δέχτηκαν επιθέσεις την ώρα της δουλειάς τους. Με διατάγματα έκλεισαν 35 ΜΜΕ. Τα περιουσιακά στοιχεία ΜΜΕ που είχαν κλείσει, πουλήθηκαν από το TMSF. Τρία κανάλια βγήκαν από τον δορυφόρο TÜRKSAT, ενώ εμποδίστηκε η πρόσβαση σε 37 ιστοσελίδες (Την ώρα που ανακοινωνόταν η αναφορά αυτή, εμποδίστηκε η πρόσβαση σε άλλες 4). % δημοσιογράφοι απελάθηκαν, 25 απολύθηκαν και 100 ατομικές κάρτες τύπου ακυρώθηκαν.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/901808/Erdogan_dan__Gazeteciler_Gunu__mesaji__Ozgurlugunuz_icin_mucadele_ettim.html

9/1/2018

Previous Article

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΝΗΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Next Article

TA ΡΕΖΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΤΕΒΛΕΤ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *