Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΕΡΙ ΘΡΑΚΗΣ

No Comments Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

……………………

¨Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν από την συνάντηση με τους ομογενείς μου στο λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ. Το να μην μπορούν να δείξουν ούτε τόση διαλλακτικότητα σε μια τέτοια συνάντηση, είναι κάτι που δεν συνάδει με την δημοκρατία και την δημοκρατικότητα. Είναι ανάγκη να εφαρμοστούν στις μειονότητες τα αναγνωρισμένα από την Λωζάννη δικαιώματα τους. Και όμως παρά το ότι για χρόνια μιλάμε, εκεί πέρα το θέμα της εκλογής των μουφτήδων ακόμη δεν έχει ρυθμιστεί. Αυτό που μας λένε κάθε τόσο είναι για την θεολογική σχολή της Χάλκης. Και άντε πες ότι εμείς το ρυθμίσαμε εκείνο το θέμα, μα τι να πούμε για την συμπεριφορά σας απέναντι στα σχολεία των ομογενών μας στην Δυτική Θράκη. Ή το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα. Υπάρχει θέμα με δύο τζαμιά. Πάντα μιλάμε, αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη. Δήθεν κατασκεύασαν ένα νέο τζαμί, αλλά δεν μοιάζει καν με τζαμί. Δεν έχει μιναρέ. Τους είπα ¨Μα κάνετε κάτι και μου απάντησαν πως σε δύο μήνες το εγκαινιάζουμε. Μα δεν έχει καν ένα μιναρέ. Είναι δυνατόν στην κουλτούρα μας να υπάρχει τζαμί δίχως μιναρέ. Μάλιστα τους ρώτησα ¨Υπάρχει μήπως εκκλησία χωρίς καμπάνα;¨. Μου απάντησαν πως ¨Δεν γίνεται, φυσικά και πρέπει να υπάρχει καμπάνα¨. Ε τόσο σημαντικός λοιπόν είναι για εμάς ο μιναρές. Αυτά πρέπει να ρυθμιστούν, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει φόβος για αυτά. Ανέφερα πως ακόμη δεν έχει ρυθμιστεί το θέμα του αρχιμουφτή. Καθορίζουν τον αρχιμουφτή διορίζοντας τον. Και όμως οι μουσουλμάνοι που ζουν εκεί πρέπει να μπορούν να εκλέγουν μόνοι τους τους αρχιμουφτήδες τους.

……………………

Εμείς υποστηρίζουμε πως αν υπάρχει θέμα, να το λύνουμε. Η πρόθεση μας ως Τουρκία είναι με μια ανοιχτή, ειλικρινή και εποικοδομητική στάση να παράξουμε λύσεις στα θέματα που έχουμε με την Ελλάδα. Ο ένας με τον άλλο είμαστε γείτονες. Ο καβγάς δεν ωφελεί κανένα. Για αυτό τον λόγο οι θετικές εξελίξεις στις σχέσεις μας μας χαροποιούν. Στον τουρισμό π.χ. Από Τουρκία 800.000 τουρίστες πήγαν στην Ελλάδα. Από εκείνους σε εμάς ήρθαν 600.000 άτομα…..¨

………………..

http://www.hurriyet.com.tr/lozan-mesaji-gerek-gorulmesi-halinde-guncellenebilir-40673383

10/12/2017

Σχ: Κρίνοντας από τις δηλώσεις Ερντογάν το συμπέρασμα είναι πασιφανές. Ο άνθρωπος ήρθε στην Ελλάδα για να πάει στην Θράκη. Τώρα τα άλλα τα γρήγορα τρένα και τα φεριμπότ είναι η στάχτη στα μάτια. Αυτό τον ενδιαφέρει, η Θράκη.  Και παραμένει βέβαια το τραγικό ερώτημα για εμάς.

Γιατί τον καλέσαμε ;

Εννοείται πως οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης για ελλιπή προετοιμασία είναι γελοίες. Είδαμε όλοι τι έγινε στο μειονοτικό λύκειο Κομοτηνής. Αν και είχε συμφωνηθεί πως δεν θα μιλούσε σε ανοιχτή συγκέντρωση, αυτός το ζήτησε και το έκανε. Μα αν έρθει ο άλλος ως εκεί, με όλη αυτή την κουστωδία, εσύ περιμένεις να φανεί πιστός στα συμφωνηθέντα ;  Καληνύχτα. Έτσι είναι ο Ερντογάν, αυτό είναι το ¨πακέτο¨. Take it or leave it.

Ένα μπράβο στον υφυπουργό Αμανατίδη που αυτή την φορά στην Θράκη, είχε δίπλα του την μεταφράστρια του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Previous Article

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟYΣ KOYΡΔOΥΣ ΤΟΥ YPG

Next Article

Νετανιάχου : Δεν θα πάρω μαθήματα από κάποιον που βομβαρδίζει τα χωριά των Κούρδων

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *