Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΡΡΑΦ…

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θυμάστε αυτές τις δηλώσεις του Ερντογάν ;  ¨Εγεμέν Μπαγίς, Ζαφέρ Τσαλαγιάν και Ριζά Σαρράφ…

Μετά από τις χτεσινές ομολογίες του Ριζά Σαρράφ, ήρθαν στην επικαιρότητα πάλι, δηλώσεις που είχε κάνει παλιότερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν… Στην περίοδο που είχαν εμφανιστεί οι κατηγορίες κατά των Εγεμέν Μπαγίς, Ζαφέρ Τσαλαγιάν και Ριζά Σαρράφ, ο Ερντογάν τους είχε στηρίξει.

Την ώρα που προκαλούν εντύπωση οι ομολογίες που με την ιδιότητα του μάρτυρα κάνει στις ΗΠΑ ο Σαρράφ, στην πρώτη μέρα της εκδίκασης ακούστηκαν τα ονόματα των Εγεμέν Μπαγίς, Ζαφέρ Τσαλαγιάν και των τραπεζών Aktif Bank και Halkbank…

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σαρράφ που είπε πως ¨Ο πρώην υπουργός Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς με βοήθησε για να ανοίξω λογαριασμό στην τράπεζα Aktif ¨ και ¨Πλήρωσα ρουσφέτι 40-50 εκ. ευρώ στον Τσαλαγιάν. Χώρια τα άλλα που έδωσα σε άλλα νομίσματα. Ο Τσαλαγιάν ζήτησε το 50% των κερδών μου από τις δουλειές με το Ιράν¨.

Οι δηλώσεις αυτές του Σαρράφ, έφεραν πάλι στην επικαιρότητα τις δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας , όταν είχαν πρωτοεμφανιστεί αυτές οι κατηγορίες.

¨ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΑ ΣΑΡΡΑΦ¨

Στην δήλωση που έκανε πέρσι ο Ερντογάν για τον Ριζά Σαρράφ έλεγε πως ¨Εντέλει επειδή είναι πολίτης μας είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο του. Σύμφωνα με τις εργασίες που έκανε ο υπουργός Οικονομίας μας, το άτομο αυτό δεν έκανε κάποιο αδίκημα¨. Ενώ στην περίοδο της 17ης Δεκεμβρίου για τον Σαρράφ είχε δηλώσει πως ¨Γνωρίζω την συμβολή του στην χώρα. Είναι ένα άτομο που κάνει εξαγωγή χρυσού. Γνωρίζω επίσης πως  ασχολείται με φιλανθρωπίες¨.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΛΑΓΙΑΝ

Ο Ερντογάν αναφερόμενος  στις κατηγορίες σχετικά με τον Ζαφέρ Τσαλαγιάν είχε δηλώσει τα εξής: ¨Μα εμείς δεν πήραμε κάποια απόφαση για κυρώσεις κατά του Ιράν… Ποιος είναι ο υπουργός μας που διεξάγει τις οικονομικές σχέσεις; Ο υπουργός Οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομίας εξ ονόματος τη κυβέρνησης τι πράττει; Θα είναι ένας από αυτούς που εφαρμόζουν.  Για αυτό τον λόγο, τα βήματα αυτά είναι εξ ολοκλήρου πολιτικά. Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να επανεξετάσουν την θέση τους σε αυτό το θέμα και αυτό είναι κάτι που θα το θέσουμε εκεί όταν θα έχουμε την ευκαιρία. Πίσω από αυτή την ιστορία βγαίνει δυσωδία (σημ. μεταφρ : εννοεί τις κατηγορίες κατά Σαρράφ).  Τέτοιο είναι και το περιστατικό με τον Ριζά Σαρράφ. Τέτοιο είναι και το περιστατικό με τον Χακάν Αττίλα-Γενικό Υποδιευθυντή της τράπεζας Halkbank. Τέτοια είναι όλα. Ίδια είναι και για τα άλλα ονόματα¨.

ΕΙΧΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΕΜΕΝ  ΜΠΑΓΙΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ¨ΜΟΝΤΑΖ¨

O Ερντογάν όταν είχαν δημοσιευτεί συνομιλίες, είχε στηρίξει τον τότε υπουργό Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς κάνοντας λόγο για ¨μοντάζ¨

http://haber.sol.org.tr/toplum/erdoganin-bu-sozlerini-hatirladiniz-mi-egemen-bagis-zafer-caglayan-ve-riza-sarraf-219061

30/11/2017

Previous Article

¨ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ¨…

Next Article

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *