TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡNTΟΓΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Β.ΙΡΑΚ

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι θα προκύψει ; Τι περιμένει η Τουρκία ;

Εντέλει ο Μπαρζανί και η ομάδα του θα αλλάξουν γνώμη για αυτή την ιστορία. Άλλωστε αυτό που έκαναν δεν έχει καμία νομική βάση. Αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να περάσει από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο και είναι σίγουρο πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να περάσει από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Αυτό το ανακοίνωσε και η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ.Το Συνταγματικό Δικαστήριο του Ιράκ είχε κρίνει πως η απόφαση για το δημοψήφισμα έπρεπε να ανασταλεί και ότι έπρεπε να σταματήσει.

………………….

  • Υπάρχει κάποιο καθορισμένο διάστημα που όρισε η Τουρκία για να κάνει πίσω βήματα η ΙΚΒΥ, υπάρχει κάποιο ημερολόγιο ;

Εμείς θα συνεχίσουμε τον οδικό μας χάρτη. Στο πλαίσιο αυτό, τα σχετιζόμενα υπουργεία και οι υπηρεσίες μας συνεχίζουν τις επαφές τους.

  • Είχατε τίποτε σημάδια εξομάλυνσης από το Β. Ιράκ ;

Ακόμη δεν λάβαμε κάτι τέτοιο

  • Υπάρχουν κάποιες επαφές έστω και χαμηλού επιπέδου με την ΙΚΒΥ ;

Τώρα τέτοιου είδους επαφές θα ήταν λάθος.

  • Από την δική τους πλευρά υπάρχει κάποιο αίτημα επαφής ; Ποιο είναι το βήμα που θα έκαμνε ο Μπαρζανί και πείθονταν η Τουρκία ;

Να αποσυρθούν από αυτή την ιστορία. Το δημοψήφισμα θα ακυρωθεί. Άλλωστε αυτό που έγινε δεν έχει κάποια εγκυρότητα…Για παράδειγμα δείτε την κατάσταση στο Κόσσοβο όπου οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές. Το Κόσσοβο παρά το ότι έχει αναγνωριστεί αυτή την στιγμή από 114 χώρες, ακόμη δεν μπορεί να πει πως ¨είμαι κράτος¨. Μάλιστα η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το Κόσσοβο ήταν οι ΗΠΑ και δεύτερη με διαφορά πολύ μικρή η Τουρκία. Παρόλα αυτά όμως ακόμη δεν μπορούν να πουν πως ¨Είμαι κράτος¨. Σε αυτό που έκανε η ΙΚΒΥ , πέραν του Ισραήλ δεν υπήρξε ούτε καν στήριξη από αλλού. Για αυτό πρέπει να την τελειώσουν αυτή την ιστορία άλλη διέξοδος δεν υπάρχει. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε μέσα σε καθορισμένες ημερομηνίες να προβούμε σε βήματα.

  • Μπορεί να υπάρξει στρατηγική συνεργασία μέσα στην Συρία;

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν ήταν στην Τουρκία. Συζητήσαμε πως θα λειτουργήσουμε τον τριπλό μηχανισμό. Σε αυτό το θέμα διαθέτουμε οδικό χάρτη. Τις επόμενες μέρες θα δείτε τα βήματα που θα κάνουν οι σχετιζόμενες μονάδες μας.  Στο θέμα των συνόρων των περιοχών εκεχειρίας, εσωτερικά και εξωτερικά έγινε κατανομή καθηκόντων. Εξωτερικά από τις περιοχές θα εγγυάται η Ρωσία και εσωτερικά η Τουρκία. Έτσι θα γίνουν τα βήματα που θα διασφαλίζουν την γαλήνη των ανθρώπων εκεί. Όπως το πετύχαμε στην Τζεραμπλους και στην Ράι και γύρισαν εκεί 100.000 άνθρωποι, τα ίδια βήματα γίνουν και στην Ιντλίμπ. Οι ΤΕΔ θα βρίσκονται εντός των συνόρων της Ιντλίμπ και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έξω από τα σύνορα της.

Ένας από τους αρθρογράφους που αναφέρατε υποστήριζε πως αυτά που βιώνουν οι Κούρδοι , τα βίωσε το Ισραήλ το 1948. Μήπως ενδεχομένως στην κοιλάδα δίπλα στα σύνορα μας υπάρχει ένα σχέδιο τύπου Ισραήλ ;

Εμείς τι έχουμε δηλώσει παλιότερα; Δεν θα επιτρέψουμε στα νότια μας έναν διάδρομο τρομοκρατίας! Εμείς ως κράτος δεν θα ανεχθούμε να σχηματισθεί εκεί ένας διάδρομος τρομοκρατίας. Αυτό καταρχήν στην Β. Συρία. Με τον κύριο Τραμπ μιλήσαμε πολύ ανοιχτά, Τους είπαμε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο στα νότια μας θα επέμβουμε οπωσδήποτε. Αυτό είναι κάτι που ισχύει και για το Β. Ιράκ. Για αυτό θα βάλουν μυαλό και θα αλλάξουν γνώμη για αυτή την αγάπη. Τι συνέβη δηλαδή εκεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και μπήκαν σε τέτοια κίνηση; Προφανώς κάποιοι τους ¨φούσκωσαν¨ και μπήκαν σε αυτόν τον δρόμο.

…………..

Το Κερκούκ είναι πολύ ευαίσθητο. Η ΙΚΒΥ είναι γνωστό πως προσπάθησε να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα πως ¨Το Κερκούκ είναι δικό μου¨. Εκεί όμως είναι μια περιοχή με ιδιαιτερότητες. Για αυτό κανείς δεν μπορεί λέει πως  ¨Εδώ είναι δική μου περιοχή¨. Εκεί καταρχήν υπάρχουν Τουρκμένοι οι οποίοι έχουν σοβαρά δικαιώματα ακόμη από το παρελθόν. Εμείς βέβαια δεν μπαίνουμε στο ντέρτι εκείνων ή κάποιων άλλων. Εμεί δηλώνουμε πως , να προφυλάξουμε τα δίκαια όσων ζουν εκεί. Ξέρουμε όμως καλά πως οι Κούρδοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα εκεί. Αυτοί αυτήν τη στιγμή εκεί πέρα βρίσκονται ως καταληψίες. Έχουν την ισχύ και χρησιμοποιώντας την, επιχειρούν συνεχώς να εισέλθουν στο Κερκούκ. Τώρα όμως η κεντρική κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα βήματα για το Κερκούκ. Οι επαφές μας με Ιράκ και Ιράν συνεχίζονται. Όσα βήματα θα χρειαστούν να γίνουν , θα γίνουν. Και θα τα κάνουμε και για το Κερκούκ και για την Μοσούλη. Εμείς εκεί θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς που ζούνε εκεί, στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της περιοχής.

…………………..

http://www.yeniakit.com.tr/haber/idlibin-icinde-tsk-olacak-cok-onemli-aciklamalar-382501.html

5/10/22017

Previous Article

Ελληνικά νησιά δεν εντάχθηκαν στους αγώνες ιστιοπλοΐας του Μπόντρουμ

Next Article

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΜΕ ΜΑΝΤΙΛΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *