Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O Ερντογάν συνεχίζει να τορπιλίζει την ειρήνη και την σταθερότητα και να κάνει εχθρούς τους Κούρδους !

No Comments Share:

 

O Ερντογάν συνεχίζει να τορπιλίζει την ειρήνη και την σταθερότητα και να κάνει εχθρούς τους Κούρδους !

Πλέον δεν χρειάζονται λεπτομερείς αναλύσεις. Πρέπει να ειπωθούν τα πράγματα με χοντρό τρόπο. Η πολιτική του Ερντογαν από την αρχή ως το τέλος είναι λανθασμένη και απέλπιδα. Ο Ερντογαν τορπιλίζει την ειρήνη. Ο Ερντογάν υποδαυλίζει την αστάθεια. Ο Ερντογάν επιφέρει θανατηφόρα χτυπήματα στην ειρήνη και στην σταθερότητα, όχι μόνο στην περιοχή εκεί αλλά και στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν με τις πολεμικές του κραυγές φέρνει εναντίον του όχι μόνο τους Κούρδους του Ιράκ, αλλά και τους Κούρδους της Τουρκίας και όλης της ευρύτερης περιοχής.

Ο Ερντογάν προσβάλει με τον βαρύτερο δυνατό τρόπο τους Κούρδους. Ο Ερντογάν με ασυνήθιστο μέχρι σήμερα τρόπο αδιαφορεί για την περηφάνια των Κούρδων. Ο Ερντογάν απειλεί το Ιρακινό Κουρδιστάν λέγοντας πως ¨Ξαφνικά μπορεί μια βραδιά να έρθουμε! ¨. Μπορεί και φτάνει να απειλεί τους Κούρδους λέγοντας πως ¨Δεν θα βρίσκετε ψωμί να φάτε¨. Ο Ερντογάν με αυτό του το ύφος και την ρητορική αυτή προσβάλει πολύ τους Κούρδους του Ιράκ. Ο Ερντογάν δεν το αντιλαμβάνεται πως έτσι προσβάλει όχι μόνο του Κούρδους του Ιράκ αλλά και τους Κούρδους της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν δεν αντιλαμβάνεται πόσο ιδιαίτερο και ιερό είναι στα μάτια των Κούρδων της Τουρκίας το ντε φάκτο κουρδικό κράτος στο Ιράκ.  Δεν αντιλαμβάνεται τον πόνο που προκαλεί στις καρδιές των Κούρδων της Τουρκίας με τις πολεμικές κραυγές του κατά των Κούρδων του Ιράκ. Δεν αντιλαμβάνεται το τι ενθουσιασμό δημιούργησε στους Κούρδους της Τουρκίας το δημοψήφισμα που έγινε στο ιρακινό Κουρδιστάν. Δεν αντιλαμβάνεται το τι αντιδράσεις θα προκαλέσει στους Κούρδους της Τουρκίας ένα οικονομικό εμπάργκο ή μια στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει πως τα χτυπήματα κατά των Κούρδων του Ιράκ, θα χτυπήσουν τους Κούρδους της Τουρκίας. Διότι απλά δεν έχει χώρο στην καρδιά του για τέτοιους πόνους. Ο Ερντογάν πιστεύει πως με κραυγές πολέμου και αφήνοντας τον κόσμο να πεινάσει θα μπορέσει να ανοίξει τον δρόμο που επιθυμεί. Και όμως αυτός ο δρόμος είναι μια περιπέτεια. Και όμως αυτός ο δρόμος είναι ένας δρόμος διάσπασης, είναι ένας δρόμος που αποξενώνει τους Κούρδους της Τουρκίας. Και όμως είναι ένας δρόμος που αποκόπτει  συνολικά τους δεσμούς των Κούρδων με την Τουρκία.

Ο δρόμος αυτός του Ερντογάν είναι που μέχρι σήμερα δεν έλυσε το κουρδικό αλλά αντίθετα το περιέπλεξε. Ο δρόμος αυτός του Ερντογάν πτώχευσε στην Συρία και απομάκρυνε από την Τουρκία τους Κούρδους της Συρίας. Και τώρα όπως γίνεται αντιληπτό ήρθε η σειρά των Κούρδων του Ιράκ. …

Ο Ερντογάν με αυτόν τον δρόμο δεν κάνει κακό μόνο στους Κούρδους αλλά και στους Τούρκους, καταστρέφει την τουρκο-κουρδική αδερφοσύνη και την ειρήνη.

Σύνοψη μιας μακράς κουβέντας: Ο Ερντογάν όπως και σε πολλά άλλα πεδία, πραγματικά δεν ξέρει τι κάνει.

………………

Χασάν Τζεμάλ

http://t24.com.tr/yazarlar/hasan-cemal/erdogan-baris-ve-istikrari-torpillemeye-kurtleri—dusmanlastirmaya-devam-ediyor,18161

27/9/2017

Previous Article

Στρατιωτικός σύμβουλος του Πούτιν: Θα δώσουμε στην Τουρκία τους S-400, όχι την τεχνολογία τους

Next Article

Απίστευτο! Δεν υπάρχει εδώ και 7 μήνες αντιτετανικό εμβόλιο στη Θράκη

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *