Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

No Comments Share:

 

 

 

 

 

 

O Ερντογαν σε Αμερικανό δημοσιογράφο: Όπλα που δεν έχετε δώσει σε εμάς πως τα δίνετε σε τρομοκράτες ;

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Ερντογάν στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ΡΒΣ είπε ¨Την  ώρα που εμείς δε έχουμε μπορέσει αν πάρουμε εκείνα τα όπλα από τις ΗΠΑ, εσείς πως τα δίνετε στους τρομοκράτες; Το ερώτημα αυτό το απευθύνουμε σους Αμερικανούς φίλους μας¨.

Ο Ερντογάν που βρέθηκε στην Νέα Υόρκη για να μετάσχει στην 72η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή ¨News Hour¨ του καναλιού ΡΒΣ με παρουσιάστρια την Τζούντι Γούντρουφ. Ο Ερντογάν ανέφερε πως οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις πάνε βαθιά στην ιστορία και ότι επί μακρόν ήταν στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας.

Σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης που απαγορεύει  την πώληση όπλων σε μέλη της φρουράς του, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε πως ¨Αυτό το θέμα θα το θέσω στις συνομιλίες που θα έχω με τον πρόεδρο Τραμπ στις 21 Σεπτεμβρίου¨

¨ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ¨

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στο ¨δημοψήφισμα ανεξαρτησίας¨ που σχεδιάζει να κάνει η ΙΚΒΥ στις 25 Σεπτεμβρίου είπε τα εξής :

¨Να το πώς καθαρά και ξάστερα. Εμείς από την αρχή υπερασπιστήκαμε την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ. Ακόμη και την εποχή που κανείς δεν το έκαμνε αυτό. Το δημοψήφισμα αυτό δεν πρέπει να γίνει. Εκεί πέρα ζούνε μαζί Άραβες, Τουρκμένοι και Κούρδοι. Την ώρα που έχουμε 350 χλμ σύνορα με το Ιράκ, ως Τουρκία πως είναι δυνατόν να το δεχτούμε αυτό; Την ίδια θέση για αυτό το θέμα έχει και το Ιράν. Την ίδια και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ιράκ. Για αυτό τον λόγο, εσείς ως Β.Ιράκ πως μπορείτε να πάρετε μόνοι σας μια τέτοια απόφαση; Δεν αποδεχόμαστε αυτή την απόφαση.

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ YPG

Ο Ερντογάν έκανε επίσης σχόλιο σχετικά με την στήριξη που παράσχουν οι ΗΠΑ στο PYD/YPG που είναι ο συριακός κλάδος της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΠΚΚ.

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε την φράση ¨Στην Συρία υπάρχει η τρομοκρατική οργάνωση PYD και κατά τον ίδιο τρόπο υπάρχει εκεί ο κλάδος του το YPG. Αυτές είναι τρομοκρατικές οργανώσεις και εμείς πολεμάμε εναντίον τους. ¨. Ο Ερντογάν περιέγραψε πως αν και οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση το ΠΚΚ, τον συριακό κλάδο του που είναι το PYD/YPG δεν τον αναγνωρίζουν ως τέτοιο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν σχετικά με τα όπλα που δίνουν οι ΗΠΑ στο YPG είπε πως  οι ΗΠΑ δήλωσαν πως ¨Σημειώσαμε τους σειριακούς αριθμούς αυτών των όπλων και όταν λήξει ο αγώνας ενάντια στην ISIS θα τα πάρουμε πίσω¨ και πρόσθεσε πως παρόμοιες πρακτικές στο παρελθόν έδειξαν πως δεν λειτούργησαν έτσι τα πράματα

¨ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ;¨

Ο Ερντογάν ανέφερε τα εξής:

¨Ο πόλεμος στην Ράκκα μαζί με αυτές τις ομάδες δεν είναι κάτι το σωστό, ο πόλεμος αυτός μπορούσε να γίνει σε συνεργασία με εμάς. Είναι λάθος να αγωνίζονται οι ΗΠΑ ενάντια στην ISIS μαζί με το PYD/YPG. Αυτό το έθεσα σε ανώτατο επίπεδο στις ΗΠΑ. Την  ώρα που εμείς δε έχουμε μπορέσει αν πάρουμε εκείνα τα όπλα από τις ΗΠΑ, εσείς πως τα δίνετε στους τρομοκράτες; Το ερώτημα αυτό το απευθύνουμε σους Αμερικανούς φίλους μας¨.

Ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία αγοράζει με χρήματα όπλα από τις ΗΠΑ, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ δίνει δωρεάν όπλα σε τρομοκράτες και είπε: ¨ 3.000 TIR οπλισμού στάλθηκαν σε εκείνους τους τρομοκράτες. Κάποτε ζητήσαμε να αγοράσουμε ΜΕΑ Predator. Δεν μας έδωσαν αλλά όλα αυτά τα στέλνουν με φορτηγά TIR στους τρομοκράτες.¨

………………….

Αναφορικά με τους S-400 είπε πως έχει συνομιλήσει με τις ΗΠΑ και με άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ για τέτοια όπλα  και είπε: ¨ Αλλά δεν έδωσαν αυτά τα όπλα. Εμείς λοιπόν θα βρούμε την λύση μόνοι μας. Πρόκειται για σημαντικά στοιχεία στην άμυνα μας. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα-μια χώρα που επίσης είναι μέλος του ΝΑΤΟ διαθέτει S-300¨.

………………….

https://www.sondakika.com/haber/haber-erdogan-dan-amerikali-gazeteciye-bize-10047439/

20/9/2017

Previous Article

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ DEB: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Next Article

Kατά μάνα κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *