- 11 September 2017
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
ΚΟΜΜΑ-ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αντιδράσεις στην Γερμανία για το κόμμα-μαριονέτα του Ερντογάν
Η προσπάθεια του κόμματος ΑΚΡ μετά από Γαλλία και Ολλανδία να μπει στις εκλογές της Γερμανίας με ένα κόμμα μαριονέτα, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από κόμματα και ΜΜΕ.
Η Ένωση Δημοκρατών Γερμανίας (ADD)-το κόμμα πιόνι του ΑΚΡ που θα μετάσχει στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24/9, στα πλαίσια της κομματικής του προπαγάνδας κοινοποίησε την φωτογραφία και δηλώσεις του Ερντογάν. Επί μέρες στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στα προεκλογικά πανό επαναλαμβανόταν η έκκληση του Ερντογάν ¨Ψηφίστε κόμματα φιλικά προς την Τουρκία¨.
ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ
Αυτή η προεκλογική δράση με χρήση δηλώσεων ηγέτη άλλης χώρας είναι κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην Γερμανία και προβλήθηκε στον γερμανικό τύπο.
Το περιοδικό Στερν σε κείμενο του ρωτά αν ο Ερντογάν επιχειρεί ή όχι να επέμβει στις εκλογές της Γερμανίας. Στο κείμενο υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν είχε ανακηρύξει ως ¨εχθρούς της Τουρκίας¨ τα κόμματα CDU και SPD και ότι το κόμμα ADD ιδρύθηκε μετά από την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας από την γερμανική βουλή.
¨Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ¨
Μιλώντας στην εφημερίδα Μπιλντ ο Φρανκ Χαϊντενράιχ-στέλεχος του κόμματος CDU στο Ντούισμπουργκ, δήλωσε πως το ADD κάνει εκλογική προπαγάνδα με μια πλαστή εικόνα.
Ο Χαϊντενράιχ αναφέρθηκε στην λαϊκίστικη πολιτική του Ερντογάν, λέγοντας πως ο Ερντογάν που προσβάλει την γερμανική κυβέρνηση, ταυτόχρονα βλάπτει και την ενσωμάτωση των εκ Τουρκίας προερχόμενων. Ο Χαϊντενράιχ δήλωσε πως ¨Ο Ερντογάν δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στις εκλογικές αφίσες¨ και αντέδρασε λέγοντας πως οι πρόεδροι ξένων κρατών πρέπει να μένουν μακριά από την γερμανική προεκλογική καμπάνια¨.
……………………..
Αυτό το κόμμα – μαριονέτα μετείχε στις εκλογές για το περιφερειακό κοινοβούλιο της NRW και παρά την ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων από Τουρκία, απέσπασε την στήριξη μόνο 12.700 ψηφοφόρων.
…………….
https://anfturkce.net/guncel/erdogan-in-almanya-daki-kukla-partisine-tepki-95874
9/9/2017
Σχ: Κάτι ξέρουμε και εμείς στην Θράκη, από κόμμα-μαριονέτα της Τουρκίας…Και μάλιστα κόμμα που βγήκε πρώτο με μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές του 2014 στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.