Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚAΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

No Comments Share:

Έκτακτες δηλώσεις Ερντογάν περί Τσαλαγιάν

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν πριν από την αναχώρηση του για το Καζακιστάν οργάνωσε συνέντευξη τύπου στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΛΑΓΙΑΝ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν σε ερώτηση σχετικά με την εμπλοκή του ονόματος του πρώην υπουργού Οικονομία Ζαφέρ Τσαλαγιάν στην δίκη του Ριζά Σαρράφ στις ΗΠΑ απάντησε λέγοντας: ¨ Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ περίεργο θέμα. Αυτή την στιγμή δεν είναι δυνατόν άλλωστε να το σχολιάσουμε νομικά. Εκτιμώ πως εν προκειμένω το βήμα που έγινε κατά του πρώην υπουργού Οικονομίας μας, είναι ένα βήμα κατά του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Τα βήματα αυτά είναι απόλυτα πολιτικά. Οι ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάσουν αυτό το θέμα. Πίσω από αυτή την ιστορία έρχονται πολύ βρώμικες μυρωδιές. Τέτοια είναι και η σχετική με τον Ριζά Σαρράφ υπόθεση. Διότι η κατηγορία δεν είναι σε βάρος του. Παραβίασε λέει τις κυρώσεις κατά του Ιράν, μα εμείς ως Τουρκία δεν πήραμε κάποια απόφαση κυρώσεων κατά του Ιράν. Εμείς έχουμε σχέσεις και μάλιστα ευαίσθητες σχέσεις με το Ιράν.  Από το Ιράν προμηθευόμαστε τμήμα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου μας. Εμείς τους το έχουμε πει αυτό. Αυτά τα είπα στον κύριο Ομπάμα, ενώ τα υπόλοιπα τα είπαμε στα σχετιζόμενα άτομα όπως στον υπουργό Εξωτερικών. Τους είπαμε δηλαδή πως ¨Εμείς εδώ δεν θα πάρουμε τέτοιες κυρώσεις¨. Αυτές λοιπόν τις οικονομικές σχέσεις ποιος τις διεξάγει; Ο υπουργός Οικονομίας μας τι θα κάνει για αυτό το βήμα; Θα είναι ένας από αυτούς που τα εφαρμόζει. Για αυτό τον λόγο αυτά τα βήματα είναι απόλυτα πολιτικά.

¨ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ¨

Ο Ερντογάν ανέφερε πως πίσω από τα περιστατικά που συνέβησαν στην Ουάσιγκτον, έρχεται μια βρώμικη μυρωδιά και είπε: ¨Ξέρετε πως σχετικά με εκείνο το περιστατικό άσκησαν δίωξη κατά των αστυνομικών μου. Μάλιστα έκαναν το ίδιο και για δύο γυναίκες αστυνομικούς της συζύγου μου που δεν ήταν καν εκεί εκείνη την μέρα. Τι είναι αυτό; Αυτό δείχνει την αφερεγγυότητα στην οποία έχει υποπέσει η αμερικανική κυβέρνηση. Και σε αυτούς ειπώθηκαν αυτά. Μπορεί να είσαι μεγάλο κράτος αλλά το να είσαι δίκαιο κράτος είναι κάτι το διαφορετικό. Εδώ είναι το πρόβλημα.

…………

http://www.dha.com.tr/politika/erdogandan-caglayan-aciklamasi/haber-1543737

8/9/2017

Σχ: Ο Ριζά Σαρράφ είναι το λαμόγιο που ¨λάδωσε¨ την μισή τουρκική κυβέρνηση μεταξύ των οποίων και την οικογένεια Ερντογάν. Στις ΗΠΑ συνελήφθη με βασική κατηγορία την παραβίαση του εμπάργκο κατά του Ιράν. Αλλά καθώς διερευνώνται ευρύτερα οι οικονομικές του δραστηριότητες, ο Ερντογάν όπως είναι φυσικό ανησυχεί. Στα πλαίσια αυτά η αμερικανική δικαιοσύνη έβγαλε ένταλμα σύλληψης του πρώην υπουργού Οικονομίας Ζαφέρ Τσαλαγιάν. Πολύ ¨ενδιαφέρον¨ το τμήμα όπου ο Ερντογάν κατηγορεί την δικαιοσύνη των ΗΠΑ. Τολμά και μιλά για δικαιοσύνη αυτός…

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ¨ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΕΠΕΤΕΙΟΣ 9/9/1922

Next Article

Οι 3 στους 4 Γερμανούς θέλουν οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *