Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

0 σχόλια Share:

Απορρίφθηκε η αγωγή για προσβολή που είχε υποβάλλει κατά του Ερντογάν ο ακαδημαϊκός Μπασκίν Οράν

erdogan-baskin-oran

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αγωγή που είχε υποβάλλει κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν, ο ακαδημαϊκός καθηγητής Δρ. Μπασκίν Οράν

Ακαδημαϊκοί που υπέγραψαν το κείμενο ¨Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα¨ έγιναν στόχοι σε ένα ¨κυνήγι μαγισσών¨, με τον Ερντογάν να τους χαρακτηρίζει σε διάφορες ομιλίες του ως ¨άθλιοι, τύρρανοι, σκοτεινοί, αμόρφωτοι, εμετικοί, προδότες της πατρίδας, λούμπεν, εστίες τρομοκρατίας, ανήθικοι, βρώμικες ψυχές¨.

Ο καθηγητής Μπασκίν Οραν δήλωσε τότε ¨πως υπάρχει κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια¨ και υπέβαλλε αγωγή 10 χιλιάδων ευρώ κατά του Ερντογάν.

………………

Στο δικαστήριο παίρνοντας τον λόγο ο Οράν είπε πως ο Ερντογάν με την χρήση των όρων ¨άθλιοι¨, ¨όχλος¨ και ¨προδότες της πατρίδας¨ προσέβαλε τους ακαδημαϊκούς που υπέγραψαν το κείμενο ¨Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα¨ και είπε πως ¨Εάν ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας πράττει έτσι τότε ο λαός θα σκοτώνει ο ένας τον άλλο. Από την άλλη ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποβάλλει μηνύσεις κατά χιλιάδων ατόμων για προσβολή του μέσω κάποιων αναρτήσεων στο τουίτερ και αυτά τα άτομα έχουν προφυλακίζονται¨.

…………..

Το δικαστήριο εξέτασε το φάκελο της υπόθεσης και αναφέροντας πως δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο, κατέληξε σε απόφαση να απορρίψει την αγωγή, αφήνοντας όμως ανοικτό τον δρόμο τη έφεσης.

Haber.sol.org

13/12/2016

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Next Article

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *