Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ…

No Comments Share:

Eρντογάν :  η διαδικασία επίλυσης ήταν διάλειμμα κατάχρησης για τους τρομοκράτες

56ef854eacace

«Η καλή πρόθεση μας αποτέλεσε μανδύα για την αποθήκευση οπλων» τόνισε ο πρόεδρος Ερντογάν στο πλαίσιο της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής της TRT «Ο ΠτΔ συναντάται με τους νέους».

« Η κατάχρησης της διαδικασίας επίλυσης της τρομοκρατίας που ξεκίνησε με καλή πρόθεση στάθηκε ευκαιρία για την σοβαρή παράνομη εισαγωγή οπλων στην χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής της TRT «Ο ΠτΔ συναντάται με τους νέους» .

Ο Πρόεδρος Ερντογαν στην τηλεοπτική εκπομπή της TRT που μεταδόθηκε ζωντανά από το Παλάτι Γιλντιζ της Κωνσταντινούπολης ,απάντησε στις ερωτήσεις των νέων αναφορικά με τις εξελίξεις στη Τουρκία και στον κόσμο και ξεκίνησε με την ανακοίνωση της απόφασης αναβολής του σημαντικού ντέρμπι Φενερμπαχτσε- Γαλατάσαραϊ που ήταν προγραμματισμένη να παιχθεί το βράδυ της Κυριακής λόγω σοβαρών προειδοποιητικών απειλών.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση ενός νέου που είπε « βρισκόμαστε σε μία διαδικασία κατά την οποία με τις τρομοκρατικές δραστηριότητες και με τις βομβιστικές επιθέσεις στοχεύεται η ευημερία και η σταθερότητα της χωρας. Λειτουργεί μία πολιτική εκφοβισμού εις βάρος μας. Τι πρέπει να πράξουμε?¨ ,  είπε : ¨35 χρόνια η Τουρκία δίνει αυτόν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας¨.

Η μεγάλη χιλιομετρική απόστασης της γραμμής των συνόρων της Τουρκίας με Συρία, Ιράκ και Ιράν καθιστά σχεδόν αδύνατο την παρεμπόδιση της λαθραίας μεταφοράς όπλων τόνισε ο ΠτΔ και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των επιχειρήσεων στην ΝΑ Τουρκία ανακαλύφθηκαν όπλα μέσα στα υπόγεια των σπιτιών και κρυμμένα μέσα σε φρεάτια.

Στις επιχειρήσεις των ΤΕΔ δεν θα γίνει καμία παραχώρηση υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε λέγοντας πως  ¨οι τρομοκράτες εκτός του ότι δεν εκπροσωπούν τους Κούρδους στην περιοχή αυτή, παράλληλα δεν τους αγαπούν και παρεμποδίζουν κάθε χρήση κάθε δημόσιας υπηρεσίας¨.

Ο Πρόεδρος Ερντογαν στην συζήτηση του με τους νέους αναφέρθηκε και στην συριακή κρίση..

Δήλωσε πως ¨Υπάρχει μία Συρία στην οποία σκοτώθηκαν 500 χιλιάδες άνθρωποι. Υπάρχει η κυβερνητική τρομοκρατία του Ασαντ, ο τρομοκράτης Ασαντ. Στην πραγματικότητα αυτός πρέπει να εκδικασθεί στην Χάγη αλλά δυστυχώς η παγκόσμια κοινότητα ακόμα δεν έχει επιλύσει το ζήτημα αυτό¨.

Οσο για το μείζον θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. ο ΠτΔ τόνισε ότι, οι ηγέτες των χωρών μελών από το 1963 και εντεύθεν,  συνεχώς ακολουθούν την τακτική κωλυσιεργίας στην ενταξιακή διαδικασία της χώρας μας και εστίασε στο γεγονός ότι στα τελευταία χρόνια με μία αιφνίδια πολιτική απόφαση ο αριθμός των χωρών μελών από 15 που ήταν αυξήθηκε στα 28.

Η Ευρωπαϊκή Ένωσης συμπεριφέρεται τελείως υποκριτικά στην Τουρκία στα θέματα ένταξης και της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες ανάφερε ο ΠτΔ και τόνισε ότι και στο θέμα της Σένγκεν υπάρχει πρόβλημα.

Τέλος ο Πρόεδρος Ερντογαν αναφέρθηκε στο θέμα της βουλευτικής ασυλίας που τελευταία απασχολεί την τουρκική κοινή γνώμη λέγοντας οτι η πολιτική πρέπει να ξεφύγει από τον μανδύα προστασίας και υποστήριξε την έκκληση του πρωθυπουργού Αχμετ Νταβουτογλου, οποίος είχε πεί ότι σήμερα στην βουλή υπάρχουν συγκεκριμένα 506 αιτήσεις άρσης της βουλευτικής ασυλίας και δεν είναι δυνατόν να άρουμε όλα αυτά σε μία στιγμή.

TRT  21/3/2016

Σχ : Από την στάση του Ερντογάν γίνεται φανερό πως τα  φέρετρα με την τουρκική σημαία θα συνεχίσουν να έρχονται αδιάκοπα από τα ΝΑ…

Διότι όταν κρίνεις έτσι την ειρηνευτική διαδικασία που ΕΣΥ άρχισες και ΕΣΥ περάτωσες, γίνεται αντιληπτό ποια θα είναι η συνέχεια… 

Previous Article

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *