Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΑΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ…

No Comments Share:

Ερντογάν: «Ο δυτικός κόσμος υποθάλπει την PKK, PYD και YPG»

56e94c5b0d602

Βέλη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις δυτικές χώρες που δεν δίνουν σοβαρό αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τις τρομοκρατικές ενέργειες είναι η προσμονή να γονατίσει η Τουρκία και να εγκαταλείψει τον αγώνα.

«Αυτοί που τρελαίνονταν επειδή πριν από εκατό χρόνια δεν μπόρεσαν να χαλάσουν την ακεραιότητα αυτής της περιοχής, επιδιώκουν  σήμερα να πετύχουν αυτό» είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε, «δεν θα επιτρέψουμε τον κατακερματισμό της πνευματικής μας ενότητας».

Ο Πρόεδρος μιλώντας στην τελετή προβολής των σχεδίων της Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA), σημείωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δίνουν έναν πολύ μεγάλο αγώνα κατά της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης και είπε πως τα όπλα στα χέρια των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, PYD, YPG προμηθεύονται από τις δυτικές χώρες.

Τονίζοντας πως οι συγκεκριμένες οργανώσεις ανοίγουν γραφεία στις χώρες αυτές και οι εκπρόσωποι τους τρέφονται από εκεί, ο Ερντογάν είπε:

«Ο δυτικός κόσμος τους υποθάλπει. Δεν τίθεται θέμα σοβαρού αγώνα. Δεν μου επαρκεί να ανακοινώνουν ως τρομοκρατική μια οποιαδήποτε οργάνωση. Τι είδους αγώνα δίνουν; Κάνουν επιδρομές; Προφυλακίζουν εκείνους που συλλαμβάνονται ; Τους εκδίδουν στην Τουρκία; Από πού βρίσκουν τους οικονομικού πόρους; Αυτά τα γνωρίζουμε και τους αποδεικνύουμε με στοιχεία. Δείξτε μας μια ειλικρινή στάση. Αν η τρομοκρατία είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού τότε επιδείξτε ειλικρίνεια».

Αφού σημείωσε ότι παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες που εκπονεί η TİKA σε διαφορετικές γεωγραφίες ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία σήμερα είναι μια χώρα που χορηγεί αναπτυξιακή βοήθεια ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πρόεδρος είπε πως τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια αυτού ποσού καλύπτουν οι ανθρωπιστικές βοήθειες και τόνισε ότι οι βοήθειες που χορηγούνται στους Συρίους που φιλοξενούνται στην Τουρκία είναι εκτός αυτού του ποσού.

«Το 2013 είμασταν στην 3η θέση σε ό,τι αφορά αυτές τις βοήθειες μετά από τις ΗΠΑ και την Βρετανία. Το 2014 είμασταν στην δεύτερη θέση. Αν αξιολογηθούν οι βοήθειες αυτές ανάλογα με το εθνικό εισόδημα πλέον είμαστε στην πρώτη θέση» είπε ο Πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν ο οποίος στη συνέχεια συναντήθηκε με τους μουχτάρηδες στο Προεδρικό Παλάτι απεύθυνε έκκληση στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας να κινητοποιηθεί στο θέμα των βουλευτικών ασυλιών και είπε:

«Εμείς πρέπει να βάλουμε στο κέντρο την αρχή. Ποια είναι η αρχή; Δηλαδή αυτοί που είναι υπαίτιοι από τον θάνατο 50-52 ανθρώπων-πολιτών μας στους δρόμους δεν θα δικαστούν σαν άνθρωποι που προωθούν την τρομοκρατία στη χώρα αυτή αλλά θα ποζάρουν εντός της βουλής και αυτός ο λαός θα παρακολουθεί αυτό; Ενώ από την άλλη όσοι λένε στα ανοιχτά ότι η PKK, η PYD, η YPG είναι στο πλευρό τους θα είναι αγνοί στη χώρα αυτή; Σε περίπτωση που η βουλή δεν επιδείξει την ανάλογη στάση κατά αυτού, αυτός ο λαός και η ιστορία αυτή θα τους ζητήσουν λογαριασμό. Οι μάρτυρες θα τους ζητήσουν λογαριασμό»

Αφού τόνισε πως υπάρχει ανάγκη από μια εθνική επιτροπή που δημιουργηθεί κατά όλων των απειλών όπως η τρομοκρατία ο Ερντογάν είπε:

«Ελάτε να δημιουργήσουμε αμέσως αυτή τη μεγάλη συμμαχία, αυτή τη μεγάλη ενότητα, να αντιταχθούμε όλοι μαζί κατά αυτών που βάζουν στο στόχαστρο τις ζωές μας, το μέλλον μας».

TRT 16/3/2016

Previous Article

ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΟΥΡΔΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ

Next Article

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΥΜΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *