Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O ΚΑΚΟΨΥΧΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ

0 σχόλια Share:

040320160844496076381_2

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στην τουρκική πρεσβεία της Άγκυρας, ανέφερε πως το συνταγματικό δικαστήριο που άνοιξε τον δρόμο για την αποφυλάκιση των δημοσιογράφων Τζαν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιούλ, παραβίασε το σύνταγμα.

Ο Ερντογάν  δήλωσε πως ¨Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτή η ιστορία τελείωσε. Ο εισαγγελέας μπορεί να υποβάλλει έφεση. Σε περίπτωση έφεσης τότε το ανώτερο δικαστήριο αρχίζει μια νέα διαδικασία. Εμείς σε αυτή την περίπτωση μας αναλογεί να παρακολουθήσουμε την λειτουργία του δικαστηρίου¨.

Ο Ερντογάν απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις :

…………..

Καταρχήν εν προκειμένω ήταν λάθος ότι το συνταγματικό δικαστήριο σχεδόν πήρε την θέση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Μήπως τελείωσε η δικαστική διαδικασία ; Όχι. Εσείς όμως πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, επεμβαίνετε με ένα τέτοιο βήμα σαν να αφαιρούνται αρμοδιότητες. Μάλιστα ο κύριος πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου παλιότερα είχε δηλώσει πως ¨δίχως δικαιολογητικό απόφαση δεν ανακοινώνεται¨. Μάλιστα είναι ένας φίλος που τον αγαπάω και τον θαυμάζω. Αλλά δυστυχώς και ο ίδιος έπεσε σε αυτού του είδους την αντίφαση και υπήρξε αυτή η πολύ λανθασμένη εξέλιξη για την χώρα μας και για το δίκαιο.
……………….

Μάλιστα μιλάμε για ένα περιστατικό κατασκοπίας. Ήταν μια προσπάθεια αποκάλυψης ενός βήματος που έκανε η ΜΙΤ για τους Τουρκμένους του Μπαγιρμπουτζάκ. Αυτοί οι οποίοι το προσπάθησαν αυτό, εισαγγελείς και στρατιωτικοί αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην φυλακή. Με την κατάσταση να είναι έτσι, βγαίνουν και λένε πως τα ληφθέντα μέτρα ήταν παραβίαση δικαιώματος. Μα τι σχέση έχει αυτό ; Δηλαδή οι δημοσιογράφοι είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν ; Μα υπάρχει μια προσπάθεια αποκάλυψης απορρήτων της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών, μια διαστρέβλωση των περιστατικών, μια προσπάθεια να προβληθεί η Τουρκία σαν να βοηθά την ISIS. Και μόλις παίρνονται μέτρα κατά αυτών που προσπαθούν να κάνουν αυτά, βγαίνετε και λέτε πως υπήρξε παραβίαση της ελευθερίας του τύπου. Εν προκειμένω δεν πρόκειται για αθώωση, αλλά για διαδικασία εκδίκασης χωρίς να κρατούνται. Είναι αληθές αυτό. Ας μην με παρεξηγήσουν, αλλά εάν αυτή η διαδικασία της εκδίκασης χωρίς κράτηση, εφαρμοστεί και σε άλλους που θέτουν σε κίνδυνο τα απόρρητα της  πατρίδας, τότε δεν θα μπορέσετε να σηκώσετε αυτό το βάρος.

http://www.dha.com.tr/erdogandan-aym-karari-yorumu-bu-is-bitmedi_1155505.html

4/3/2016

Σχ : Πιο ωμή παρέμβαση στην δικαιοσύνη δύσκολο…

Previous Article

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Next Article

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *