Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ…

No Comments Share:

Σημαντική απόφαση από το δικαστήριο : Η φράση ¨Κλέφτη-δολοφόνε Ερντογάν¨ αποτελεί ελευθερία έκφρασης

erdogan_59
Σε μια από τις εκατοντάδες δίκες που έχουν γίνει για ¨προσβολή του Ερντογάν¨, το δικαστήριο μίλησε για ¨ελευθερία έκφρασης ¨και αποφάσισε την αθώωση των διαδηλωτών.


Ολοκληρώθηκε στην Σινώπη η δίκη έξι διαδηλωτών που είχαν διαμαρτυρηθεί για τον θάνατο των 301 μεταλλωρύχων στην Σόμα. Αποφασίστηκε κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει υπόδειγμα για τις δίκες εκατοντάδων άλλων ατόμων που δικάζονται για ¨προσβολή του προέδρου της δημοκρατίας¨.  To δικαστήριο αθώωσε έξι άτομα που δικάζονταν με την κατηγορία ¨προσβολής του προέδρου της Δημοκρατίας¨ καθώς είχαν φωνάξει το σύνθημα ¨Κλέφτη-δολοφόνε Ερντογάν¨ .  Επίσης έκρινε πως τα συνθήματα ¨Μην ξεχνάς και μην αφήσεις να ξεχαστεί η Σόμα¨ και το ¨Δεν είναι ατύχημα αλλά δολοφονία, κλέφτη-δολοφόνε Ερντογάν¨ αποτελούν ¨ελευθερία έκφρασης¨.

Το 2ο Πρωτοδικείο Σινώπης έκρινε πως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην διαμαρτυρία για την Σόμα, συνιστούν βάσει συντάγματος ελευθερία έκφρασης και για αυτό αθώωσε τα 6 άτομα. Στην απόφαση αναφέρεται πως η απόφαση περί ελευθερίας έκφρασης, στηρίζεται στην Οικουμενική Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο σύνταγμα.

………………

Εφ. Ταράφ 23/10/2015  

Previous Article

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *