Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΑΛ-ΤΖΑΖΙΡΑ

0 σχόλια Share:

Εφ. Ταράφ 12-9-2011

Θέλω την Γάζα

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν που σήμερα θα αρχίσει το ταξίδι της Αραβικής άνοιξης που θα περιλαμβάνει Αίγυπτο, Τυνησία και Λιβύη, δήλωσε στο Αλ-Τζαζίρα πως ¨Αν συμφωνήσουμε με την Αίγυπτο θα περάσω στην Γάζα¨.

Η συνέντευξη του Ερντογάν στο Αλ-Τζαζίρα είχε σημαντικά μηνύματα. Ο πρωθυπουργός είπε πως στην πραγματικότητα η επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά ήταν αιτία πολέμου, και έστειλε πάλι σκληρά μηνύματα προς το Ισραήλ. Ο Ερντογάν δήλωσε :

¨ Το Ισραήλ είναι ανάγκη να δει και θα δει πως οι μέχρι σήμερα πρακτικές που εφαρμόζει δεν θα του επιφέρουν κέρδος. Διότι είδαμε πως ποτέ δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις που πήραν σχετικά με το Ισραήλ, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Υπάρχει ένας αέρας κακομαθημένου παιδιού στο Ισραήλ. Η επίθεση όμως που έγινε στις 31-5-2010 στο περιστατικό με το Μαβί Μαρμαρά, στην επίθεση αυτή που έγινε στα διεθνή ύδατα, δεν υπάρχει κανένας κανόνας του διεθνούς δικαίου που να εφαρμόστηκε. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για αιτία πολέμου. Εμείς όμως είπαμε να φερθούμε με βάση το μεγαλείο της Τουρκίας και το αντιμετωπίσαμε με υπομονή¨.

Μπορεί να πάω στη Γάζα

Όταν ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Αίγυπτο θα επισκεφτεί ή όχι τη Γάζα, απάντησε : ¨Αυτή τη στιγμή οι φίλοι κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.Φυσικά να πω το εξής. Δεν υποστηρίζουμε την περιττή ένταση. Αυτό το συζητάμε με τους Αιγύπτιους αδερφούς μας. Εάν συμφωνήσουμε, ναι. Ξέρω ότι τα αδέρφια μου στην Γάζα μας περιμένουν. Και εγώ έχω μια λαχτάρα και μια νοσταλγία για την Γάζα. Στο μεταξύ έχω στείλει πολλούς φίλους μου στην Γάζα. Μακάρι ο δημιουργός να μου δώσει ζωή να πάω στην Γάζα¨

………….

…………….

 

Previous Article

14ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΝΤΙΝΛΙ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *