Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

No Comments Share:

Εκείνος ο πράκτορας έδωσε τους λογαριασμούς του Ερντογάν στην Ελβετία

588x303xistittt.jpg.pagespeed.ic.BqN-_UQji7

Ο πρώην αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου  Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, έγραψε κάποια άγνωστα πράματα σχετικά με τα χρήματα των Ταγίπ Ερντογάν και Αμπντουλλάχ Γκιουλ στην Ελβετία.

Ο πρώην αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου  και νυν αντιπρόεδρος του κόμματος Vatan  απόστρατος στρατηγός Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, στο νέο του βιβλίο που έχει τίτλο ¨Προσοχή μπορεί να βγει η Κοινότητα, Κοσμικό Δωμάτιο¨ γράφει κάποια άγνωστα στοιχεία σχετικά με τα χρήματα των Ταγίπ Ερντογάν και Αμπντουλλάχ Γκιουλ στην Ελβετία. Ο Πεκίν λέει πως ¨Ήρθε στέλεχος πληροφοριών ονόματι Μπομπ. Μίλησε για τους λογαριασμούς των Ερντογάν και Γκιουλ στην Ελβετία. Εγώ τα μετέφερα στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και αυτός τα είπε στον διοικητή της ΜΙΤ. Μετά από αυτή την συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών ανακήρυξε τον Μπομπ  ¨ανεπιθύμητο άτομο¨ και τον έδιωξε από την Τουρκία. Οι λογαριασμοί αυτοί αποκαλύφθηκαν αργότερα και με έγγραφα από το WikiLeaks¨.

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Aydınlık, ο Πεκίν σχετικά με αυτό το θέμα περιγράφει αυτά που έγιναν ως εξής :

¨Στην περίοδο που υπηρέτησα ως αρχηγός της Διεύθυνσης Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, μέλη αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ερχόταν άλλοτε σε εμένα και άλλοτε στον ναύαρχο που ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξωτερικών Πληροφοριών. Μας έφερναν πληροφορίες και έπαιρναν από εμάς πληροφορίες. Περνούσαν άτομα από την λεγόμενη DIA (Defence Inteligence Agency), από την CIA αλλά και άλλοι. Εάν δεν κάνω λάθος ήταν Σεπτέμβριος ή Οκτώβριος του 2010. ¨Ο άνθρωπος αυτός είχε σπουδάσει στην στρατιωτική μας σχολή. Αργότερα υπηρέτησε σαν ακόλουθος στην Τουρκία. Όταν ήρθε τότε ήταν 65 χρονών. Είχε συνταξιοδοτηθεί και η Αμερική τον είχε αφήσει σαν στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών. Η Αμερική όταν κάποιος συνταξιοδοτηθεί δε τον πετά στην άκρη. Το όνομα του ήταν Μπομπ, ενώ το επώνυμο του δεν το θυμάμαι. Από γάμο που είχε κάνει στην Αμερική είχε παιδιά. Αλλά είχε παντρευτεί και στην Τουρκία. Ο άνθρωπος αυτός πήγε στον ναύαρχο και του είπε πως ¨Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει 8 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Μάλιστα υπάρχουν λογαριασμοί και του προέδρου της Δημοκρατίας (Αμπντουλλάχ Γκιουλ). Μετά ο ναύαρχος ήρθε και μου τα είπε

ΗΡΘΕ Ο ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ

Τότε εγώ πήγα στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και του είπα όσα είχε πει ο άνθρωπος εκείνος. Αυτός τα είπε στον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν. Μετά ήρθε αυτός και με ρώτησε αν όντως είχα πει αυτά τα πράματα και εγώ του είπα ¨Ναι τα είπα¨. Του περιέγραψα αυτά που είχε πει ο άνθρωπος. Το γεγονός αυτό δεν είχε βγει ακόμη στα ΜΜΕ. Μετά από αυτή την συνάντηση το υπουργείο εξωτερικών ανακήρυξε τον άνθρωπο εκείνο ¨ανεπιθύμητο¨. Μέσα σε ένα μήνα απομακρύνθηκε από την Τουρκία. Κανονικά αυτού του είδους οι άνθρωποι κάνουν αποχαιρετιστήριες επισκέψεις. Έφυγε χωρίς να περάσει από εμένα. Αργότερα έμαθα πως οι Αμερικάνοι τον είχαν τοποθετήσει στην Γερμανία. Αυτά που μας είχε περιγράψει αργότερα αποκαλύφθηκαν και από τα WikiLeaks. Εμπεριέχονταν στα κρυπτογραφημένα μηνύματα¨.

Ο Πεκίν μάλιστα είπε πως από εκείνον τον πράκτορα έμαθε πως δεν επρόκειτο να προαχθεί ο ίδιος. Ο Πεκίν στο βιβλίο του περιγράφει πως πίσω από τις υποθέσεις Εργκενέκον και Βαριοπούλα βρίσκονται οι ΗΠΑ.

Εφ. Γιουρτ  9/5/2015

Previous Article

OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΜΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ FUEN ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 14/5/2015

Next Article

ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *