Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OMIΛΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Απειλές Ερντογάν κατά των κομμάτων HDP και BDP

αρχείο λήψης

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά την ομιλία του σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα, από την μια υποστήριξε πως η ειρηνευτική διαδικασία (με τους Κούρδους) έφτασε σε σημαντικό στάδιο και από την άλλη απείλησε τα κόμματα HDP και BDP, λέγοντας ¨Φέρτε πίσω τα απαχθέντα παιδιά, διαφορετικά θα θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιοΒ¨.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα σχολίασε τις εξελίξεις της επικαιρότητας. Σχετικά με τους Ουγούρ Κουρτ και Αϊχάν Γιλμάζ που σκοτώθηκαν από την αστυνομία, ανέφερε πως επικοινώνησε με τις οικογένειες τους και μετέφερε τα συλλυπητήρια του. Στον σχολιασμό που έκανε σχετικά με τα γεγονότα στο Οκμεϊντανί, έφερε παραδείγματα από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και από τον ¨εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο¨ !

…………….

Ο Ερντογάν ανέφερε πως οι Κούρδοι ήταν συστατικό στοιχείο στην ίδρυση της δημοκρατίας μετά από τον ¨εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο¨ και άσκησε κριτική για την πολιτική άρνησης και αφομοίωσης που άσκησε το κόμμα CHP κατά των Κούρδων, ενώ αποδέχτηκε πως στο ίδιο πλαίσιο απορρίφθηκαν και αγνοήθηκαν και οι αλεβίτες.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως στο Ντέρσιμ ¨εκατοντάδες¨ άτομα δολοφονήθηκαν και χιλιάδες υποχρεώθηκαν σε εξορία και πρόσθεσε τα εξής : ¨Άραγε στο κόμμα CHP μιλάνε καθόλου για την σφαγή στο Ντέρσιμ ; Δεν μπορούν να μιλήσουν. Διότι δράστης σε εκείνη την ιστορία είναι το CHP. Υπήρξαν περιστατικά με θλιβερό τέλος στην Σεβάστεια, Τσόρουμ και Γκάζι. Εμείς δεν καταφύγαμε σε θεωρίες συνωμοσίας. Δεν αρνηθήκαμε τα εσωτερικά θέματα αναζητώντας εχθρούς στο εξωτερικό.

……………….

Φόβισαν τον κόσμο λέγοντας πως όταν οι άνθρωποι μιλάνε την μητρική τους γλώσσα υπάρχει διάσπαση. Αυτοί οι οποίοι επί ένα αιώνα υπερασπίστηκαν αυτές τις απαγορεύσεις δεν λυπήθηκαν αυτή τη χώρα ;

…………………..

Aφήσαμε πίσω μας την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας. Η οικονομία έφτασε σε ανάπτυξη το 5%. Στην ειρηνευτική διαδικασία βρισκόμαστε σε σημαντικό στάδιο. Το Νεβρόζ γιορτάστηκε εν μέσω γαλήνης. Θλιβερές ειδήσεις δεν έρχονται από τα ανατολικά και τα ΝΑ¨.

…………………..

Εφ. Ραντικάλ 26/5/2014

Previous Article

ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 1453

Next Article

ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ 18 MΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *