Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

¨Δεν αισθάνομαι σεβασμό για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για το τουίτερ¨

erdogan_twit

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν αναχωρώντας για το Αζερμπαϊτζάν, προέβη σε σημαντικές δηλώσεις από το αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν είπε πως από την κάλπη βγήκαν πολλά μηνύματα και ότι ¨Ένα από τα σημαντικότερα είναι η στήριξη στην εξωτερική μας πολιτική. Η εξωτερική μας πολιτική της ειρήνης που υποστηρίζει τον διάλογο, το δίκιο και τον νόμο, πήρε άριστα από τον κόσμο μας¨. Ο Ερντογάν είπε πως στις εκλογές της 30 Μαρτίου κέρδισε όχι μόνο η Τουρκία και το ΑΚΡ αλλά όλη η περιοχή και είπε ¨Κέρδισε η ειρήνη και η αλληλεγγύη. Η Τουρκία με την ισχύ που αντλεί από την ιστορία της και την κουλτούρα της, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με τον πιο ισχυρό τρόπο τον νόμο και τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες¨.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν ανέφερε πως οι αγωγοί φυσικού αερίου Μπακού-Τυφλίδας-Τζεϊχάν και Μπακού-Τυφλίδας-Ερζερούμ είναι παγκόσμιας κλίμακος σχέδια που θα συμβάλουν στην περιφερειακή σταθερότητα και δήλωσε πως ¨Συνεχίζονται οι προσπάθειες μας για την ολοκλήρωση του αγωγού Trans Anadolu που θα μεταφέρει μέσω της χώρας μας στην Ευρώπη το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν. Συνεχίζονται επίσης οι δράσεις μας για την συντομότερη δυνατή ενεργοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Μπακού-Τυφλίδας Κάρς που μαζί με το σχέδιο Μαρμαρά θα διασφαλίσει την αδιάκοπη επαφή ανάμεσα σε Πεκίνο και Λονδίνο¨.

……………….

Ο Ερντογάν σχολιάζοντας την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με το τουίτερ είπε πως δεν αισθάνεται σεβασμό για αυτήν και ανέφερε : ¨Υποχρεωνόμαστε να εφαρμόσουμε την απόφαση που πήρε το Συνταγματικό Δικαστήριο. Και την εφαρμόσαμε. Αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να αισθάνομαι σεβασμό για αυτήν. Για ποιό λόγο δεν αισθάνομαι σεβασμό ; Για αυτή την παρμένη απόφαση. Χωρίς να γίνει προσφυγή στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, χωρίς την περάτωση των ένδικων άλλων μέσων, συζητήθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Αυτό είναι κάτι που για διαδικαστικούς λόγους θα έπρεπε να έχει απορριφθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Δεν βρίσκω σωστή την προσέγγιση στο θέμα των ελευθεριών. Καταρχήν πρόκειται για μια εμπορική εταιρία. Είναι ένα εμπορικό προϊόν μιας εταιρίας. Και δεν είναι μόνο το Τουίτερ έτσι αλλά και το Γιουτούμπ. Έτσι . Και το facebook είναι μια εμπορική εταιρία. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός το αν θα το πάρει ή όχι. Αυτό δεν έχει σχέση με την ελευθερία. Όταν σε θέματα σχετικά με ελευθερίες και θεμελιώδη δικαιώματα περιμένουν τόσες υποθέσεις στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το να εξετάζεται αυτή η υπόθεση και μάλιστα δίχως προσφυγή σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δεν το βρίσκω ως κάτι το εθνικό. Παράλληλα με το ότι δεν το θεωρώ ως κάτι το εθνικό, με την υπεράσπιση του προϊόντος μιας αμερικανικής εταιρίας οι δικές μας εθνικές αξίες παραμερίζονται. Πιάστε από τις προσβολές κατά του πρωθυπουργού μέχρι τις προσβολές κατά των υπουργών, όλα είναι φανερά.

…………….¨

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στην κατάργηση της απαγόρευσης του τουίτερ είπε : ¨Πρόκειται για την εφαρμογή μιας απόφασης. Αυτό δεν είναι νόμος. Ο νόμος είναι το κάτι άλλο. Δεν πρόκειται για μια νόμιμη πρακτική. Μια νομική διαδικασία δυστυχώς την εφάρμοσαν με αντίθετο τρόπο. Το αφήνω στην κρίση του έθνους μας αυτό. Και όταν λήφθηκε η απόφαση δεν εξετάστηκε τι αποφάσεις λήφθηκαν ούτε στην Αμερική, ούτε στην Γαλλία, ούτε στην Αγγλία. Εις το όνομα τίνος λήφθηκε ; Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό¨.

………………………

DHA 4/4/2014

Previous Article

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ

Next Article

OI EKΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *