Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Βγήκε ο νόμος ¨ο δικός μου στρατός¨

benim-askerim-kanunu-cikti-707-669x321

Η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή τον νόμο που φέρνει ασυλία στους ανώτατους στρατιωτικούς 

Μετά από την χτεσινή έγκριση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιούλ, τέθηκε σε εφαρμογή ο στρατιωτικός κανονισμός που ανοίγει τον δρόμο για το Ανώτατο Δικαστήριο για τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τους Αρχηγούς των Όπλων. Με τον νόμο που ονομάστηκε ¨Νόμος Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους Διοικητές¨, διασφαλίστηκε ασπίδα ασυλίας για τον Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και τους Αρχηγούς των Όπλων. Σύμφωνα με αυτόν χωρίς την άδεια του πρωθυπουργού κανένας ανώτατος αξιωματικός δεν θα μπορεί ούτε να ανακριθεί ούτε να δικαστεί.

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

………….

Με τις ρυθμίσεις του νέου νόμου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου , οι αρχηγοί Σ.Ξ. , Ναυτικού , Αεροπορίας και Στρατοχωροφυλακής για αδικήματα που σχετίζονται με τα καθήκοντα τους θα δικάζονται στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αλλά η αρμοδιότητα για το αν τα αδικήματα αυτά θα ερευνηθούν ή αν θα δοθεί άδεια για έρευνα, δίνεται πια στον πρωθυπουργό.

……………..

Επίσης σύμφωνα με τον νόμο, η κυβέρνηση θα μπορεί να αυξάνει για ένα ακόμη χρόνο την θητεία των αρχηγών των όπλων μέχρι το όριο ηλικίας (67). Με αυτό τον τρόπο σε περίπτωση που επεκταθεί η θητεία του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου θα μπορέσει να συνεχίσει τα καθήκοντα του μέχρι το 2017,

………………

Εφ. Ταράφ 23/2/2014

Previous Article

TO NEO ¨ΤΡΕΝΤΙ¨ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Next Article

ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *