Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

0 σχόλια Share:

¨Από το Μαρόκο μόνο υπενθύμισα ¨

110220142051060938890_2

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν έδωσε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόϊ.

Ο Ερντογάν όταν του απεύθυναν το ερώτημα  ¨Κατά την διάρκεια των γεγονότων Γκεζί αναφέρεται πως τηλεφωνήσατε στο κανάλι Habertürk και ζητήσατε να φύγουν οι τίτλοι ειδήσεων που αφορούσαν τον Μπαχτσελί. Αναφέρεται πως επιχειρηματίες που πήραν διαγωνισμούς συνέστησαν πισίνα με χρήματα με τα οποία αγοράστηκε το Atv και η εφημερίδα Σαμπάχ. Επίσης λέγεται πως σε περιοχή πρώτης προστασίας στα Βουρλά της Σμύρνης κατασκευάστηκαν εν γνώσει σας βίλλες και ότι μάλιστα μια εξ αυτών είναι δική σας. Τι απαντάτε σ αυτούς τους ισχυρισμούς ;¨απάντησε λέγοντας :

¨Καταρχήν αφήστε στην άκρη το ¨υπάρχουν ισχυρισμοί¨. Εσείς είστε που το ισχυρίζεστε. Διότι πίσω από όλους αυτούς τους ισχυρισμούς βρίσκονται τα αφεντικά σας. Πίσω από όλους αυτές τις κατηγορίες υπάρχουν σημεία που συνδέονται με το εξωτερικό. Και εσείς ακριβώς κινείστε σύμφωνα με το πώς αυτά τα σημεία σας διοικούνε. Καταρχήν το περιστατικό με τα Βουρλά δεν έχει σχέση με το άτομο μου. Καταρχήν η εφημερίδα αυτή είναι υποχρεωμένη να αποδείξει αυτό τον ισχυρισμό. Ο εν λόγω χώρος είναι 35 χρόνια τώρα με κατασκευές. Γιατί δεν απευθύνετε την ερώτηση στο άτομο που εμπλέκεται δικαστικά και την απευθύνετε σε μένα ; Αυτό να ρωτήσεις τα αφεντικά σου. Δεν υπάρχει καμμία απολύτως σχέση μαζί μου. Είναι ένας χώρος που ανήκει σε πολύ αγαπητό μου φίλο. Δεν είναι δημόσιος χώρος αλλά ατομική ιδιοκτησία. Αλλά επειδή δυστυχώς τα αφεντικά σας κατέστησαν επάγγελμα το να μην λένε τις αλήθειες, ακολουθούν πάλι την μέθοδο του ¨πέτα λάσπη και κάτι θα μείνει¨. Με αυτά δεν μπορείτε να σπιλώσετε τον πρωθυπουργό. Για κάτι τέτοιο δεν αρκούν ούτε η δύναμη σας ούτε τα έγγραφα σας.

……………..

Η Τουρκία θα κατασκευάσει αποβατικό σκάφος με πισίνα, που στην πραγματικότητα μπορεί να εκτιμηθεί και ως αεροπλανοφόρο. Πλοίο παρόμοιο με το αεροπλανοφόρο ¨Χουάν Κάρλος¨ της Ισπανίας θα κατασκευαστεί στην Τουρκία. Θα κατασκευαστεί στα ναυπηγεία της Τούζλας¨.

……………..

Τώρα σχετικά με το Μαρόκο, ναι τηλεφώνησα. Έκανα μόνο υπενθύμιση. Και τα άτομα στα οποία έκανα την υπενθύμιση, έπραξαν τα δέοντα σχετικά με τις προσβολές που μας γινόταν μέσα από τους τίτλους των ειδήσεων

………………

Σε ερώτηση σχετικά με το που βρίσκονται οι συνομιλίες με το Ισραήλ σχετικά με τις αποζημιώσεις σχετικά με το επεισόδιο που είχε γίνει πλοίο Μαβί Μαρμαρά, ο Ερντογάν απάντησε : ¨Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε σαφές σημείο. Υπήρχε το θέμα της συγγνώμης μεταξύ μας. Επενέβη ο κύριος Ομπάμα και διασφαλίστηκε αυτό το θέμα. Πιστεύω πως τελικά η διαδικασία πρέπει να συνδεθεί με ένα πρωτόκολλο. Αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται με λόγια. Υπήρχε και ένα τρίτο κεφάλαιο που είχαμε θέσει. Η κατάργηση του εμπάργκο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μπει σε ένα γραπτό πρωτόκολλο. Απόψε κιόλας είδα πως ένα μικρό Παλαιστίνιο τον πυροβόλησαν στο πόδια και μετά του έδεσαν τα χέρια και τον ανέβασαν σε ένα όχημα. Έτσι συνεχίζεται η κατάσταση. Θα πρέπει να γίνει πέρασμα σε καλόβουλες εικόνες. Στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά κανείς δεν είχε όπλα στα χέρια τους. Ένοπλοί Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν ανηλεώς και σκότωσαν 9 πολίτες μας. Ένας εξ αυτών ήταν νέος μας που ήταν και Αμερικανός πολίτης. Τον σκότωσαν με πέντε σφαίρες στην πλάτη και ανάμεσα στα φρύδια. Τις φωτογραφίες αυτές τις έδειξα στον κ. Ομπάμα. Δυστυχώς δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση. Όταν πρόκειται για το Ισραήλ κανείς δεν αντιλέγει. Το δίκαιο υπάρχει μόνο για το Ισραήλ ; Για αυτό το λόγο εν είναι δυνατή η εξομάλυνση των σχέσεων χωρίς να συνδεθούν με την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου¨.

DHA 12/2/2014

Previous Article

ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Next Article

O ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΙΡΤΖΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dapibus risus ut consequat. Donec diam sem, facilisis