Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ EKONOMIST ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Ανάλυση από τον Εκόνομιστ : ¨Το περιστρεφόμενο κεμπαπ του Ερντογάν¨

karikatur

Το αγγλικό περιοδικό The Economist αναφερόμενο στις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, γράφει πως η συμπεριφορά του Ερντoγάν θέτει σε κίνδυνο την διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε. Στην ανάλυση ο Ερντογάν εικονίζεται να κόβει ένα γύρο που γράφει ¨δημοκρατία¨. 

Το Ekοnomist χρησιμοποίησε την φράση του BBC-τουρκικά πως ¨ο αγώνας ισχύος εντός της Τουρκίας μπορεί να κατεδαφίσει τις ελπίδες για ένταξη στην Ε.Ε.¨ και αναφέρει πως η Τουρκία που επί χρόνια κατέγραφε μια ισχυρή ανάπτυξη και έκανε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, με την ¨καθεστωτική¨ προσέγγιση του πρωθυπουργού Ερντογάν πλέον ¨πάει κατευθείαν προς τα πίσω¨.

………………….

Στην καρικατούρα που φέρει την υπογραφή του Πήτερ Σράνκ, ο πρωθυπουργός Ερντογάν φορώντας μια ποδιά με την τουρκική σημαία, κόβει σε κομμάτια έναν γύρο που γράφει πάνω του την λέξη δημοκρατία, την ώρα που απέναντι του στέκεται και τον παρατηρεί δυσαρεστημένος ένας υπάλληλος της Ε.Ε.

………………

Το περιοδικό γράφει πως ¨Η Τουρκία την τελευταία χρονιά γνώρισε διαδηλώσεις, σκάνδαλα διαφθοράς, διάλυση αστυνομίας και δικαστηρίων, παράνοια περί ξένης συνωμοσίας, οικονομική ύφεση και περαιτέρω ισλαμοποίηση της κοινωνίας¨.

………………..

Το περιοδικό χαρακτηρίζει τις μεταθέσεις εκατοντάδων αστυνομικών και εισαγγελέων ως ¨επίταξη από την μεριά του Ερντογάν με σκοπό την αύξηση ελέγχου των δικαστηρίων¨.

Και συνδέει τον έλεγχο του Ερντογάν πάνω στα δικαστήρια με την Ε.Ε. με αυτή την φράση : ¨Την ώρα που ο Ερντογάν ασχολείται με την εξάλειψη των εσωτερικών του εχθρών, δημιουργείται ο κίνδυνος να προκληθεί βλάβη στην ευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Τουρκίας¨.

Το περιοδικό γράφει πως το 2005 επιταχύνθηκε η υποψηφιότητα της χώρας για την Ε.Ε. αλλά αργότερα επιβραδύνθηκε και συνεχίζει αναφέροντας πως ¨Ανώτατοι αξιωματούχοι σε κωδικοποιημένες προειδοποιήσεις τους δηλώνουν πως η Τουρκία αντιμετωπίζει το δίλημμα ¨Ή βουλιάζεις ή αποβιβάζεσαι¨ και ότι σε περίπτωση που νομικές αλλαγές που επιφέρει ο Ερντογάν υπονομεύσουν σοβαρά την δικαστική ανεξαρτησία, θα μπορούσαν να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις¨.

………………..

Haber.sol.org. 17/1/2014

Previous Article

ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Next Article

AKOMA KAI ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *