Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

0 σχόλια Share:

Ζεκεριά Οζ : Δύο άτομα που έστειλε ο πρωθυπουργός μου ζήτησαν να σταματήσω την έρευνα

fft81_mf1902928

Ο εισαγγελέας Ζεκεριά Οζ εξέδωσε τρισέλιδη ανακοίνωση σχετικά με τους ισχυρισμούς για το άτομο του.

Ο βοηθός αρχιεισαγγελέα Κωνσταντινούπολης Ζεκεριά Οζ εξέδωσε δελτίο τύπου απαντώντας στους ισχυρισμούς για το άτομο του. Ο Οζ ανέφερε πως θα υποβάλει μήνυση κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν για τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ανέφερε για το άτομο του. Ο εισαγγελέας Οζ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός του έστειλε δύο άτομα προερχόμενα από ανώτατο δικαστήριο οι οποίοι του μετέφεραν απειλητικό μήνυμα και είπε πως ¨ Εγώ τους ανέφερα πως το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί είναι ο θάνατος, και ότι αν πεθάνω λόγω του καθήκοντος μου θα γίνω μάρτυρας, κάτι που θα είναι τιμή για μένα¨. Σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του και την μετάθεση του στο Μπακίρκιοϊ, ο εισαγγελέας Οζ έκανε δηλητηριώδη δήλωση. Στην τρισέλιδη γραπτή του δήλωση αναφέρει πως του έστησαν μια συνωμοσία με πλαστά έγγραφα υποστηρίζοντας πως οι διακοπές του δήθεν κόστισαν 77.000 λίρες και ότι τις πλήρωσε ένας επιχειρηματίας, ενώ οι διακοπές του κόστισαν όπως λέει 7.750 λίρες, τις πλήρωσε ο ίδιος και έχει και τις αποδείξεις.

Ο Οζ στην δήλωση του αναφέρει πως η πληροφορία πως πήγε 22 φορές στο εξωτερικό είναι αναληθής : ¨Εάν επαληθευτεί αυτή η πληροφορία, δηλώνω πως την ίδια μέρα θα παραιτηθώ. Εάν όμως οι κατηγορίες σε βάρος μου αποδειχτούν ανυπόστατες, προσδοκώ την ίδια ενάρετη στάση να ακολουθήσουν και αυτοί που εξέφρασαν αυτές τις κατηγορίες. Ο Οζ ανέφερε πως οι καταγραφές για το πόσες φορές βγήκε κάποιος στο εξωτερικό κρατούνται σε δημόσιες υπηρεσίες και είναι πληροφορίες που μπορούν να ερευνηθούν μόνο στα πλαίσια μιας έρευνας. Η παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη έρευνα σχετικά με αυτά τα στοιχεία αποτελεί αδίκημα καθώς πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Ο Οζ ανακοίνωσε πως για αυτό ακριβώς τον λόγο θα προσφύγει νομικά κατά των ατόμων που έδωσαν αυτά τα στοιχεία στον πρωθυπουργό, αλλά και κατά του πρωθυπουργού που τα ανακοίνωσε.

Ο Οζ τόνισε πως στα πλαίσια της έρευνας του HSYK, θα παραδώσει όλες τις σχετικές αποδείξεις αποκαλύπτοντας έτσι το ανυπόστατο των κατηγοριών, προσθέτοντας πως θα πράξει επίσης τα δέοντα για τα δημοσιεύματα του τύπου.

ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ

Ο εισαγγελέας Ζεκεριά Οζ υποστήριξε πως διαφορετικές χρονικές στιγμές και πριν να του απευθύνουν αυτές τις κατηγορίες είχε απειληθεί και περιέγραψε την συνάντηση που είχε με δύο ανώτατους δικαστικούς σταλμένους από τον πρωθυπουργό. Ο Οζ αναφέρει πως ¨Τα άτομα αυτά που συνάντησα σε ξενοδοχείο στην Προύσα μου είπαν πως ο πρωθυπουργός είναι πολύ θυμωμένος μαζί μου, πως είπε βαριές κουβέντες για μένα, πως πρέπει να του γράψω μια επιστολή ζητώντας του να με συγχωρήσει, πως πρέπει να σταματήσω αμέσως τις έρευνες που στρέφονται κατά της κυβέρνησης διότι σε αντίθετη περίπτωση όπως είπαν θα ζημιωθώ, και οι συνέπειες για μένα θα είναι βαριές. Επίσης με ρώτησαν γιατί πήγα στην αστυνομία και ότι αυτό ήταν κάτι που τους θύμωσε όλους¨.

……………….

………………….

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Ο Εισαγγελέας Οζ ανακοίνωσε επίσης πως του ζητήθηκε να παρέμβει στην επονομαζόμενη 2η επιχείρηση κατά της διαφθοράς στην οποία εμπλεκόταν και ο Μπιλάλ Ερντογάν-γιός του πρωθυπουργού. Ο Οζ στο κείμενο του αναφέρει πως ¨Μου ειπώθηκε πως πρέπει να συναντηθώ με τους εισαγγελείς της εν λόγω έρευνας και να επέμβω στην έρευνα ώστε να στραφεί σε άλλα επίπεδα . Εγώ τότε τους ανέφερα πως δεν ήμουν ενήμερος για την έρευνα και ότι σύμφωνα με το άρθρο 10 του ΤΜΚ με την έρευνα εκείνη ασχολείται βοηθός αρχιεισαγγελέα¨.

ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ

Ο Οζ δηλώνει πως επειδή δεν αποδέχτηκε αυτά που του είπαν σε εκείνη την συνάντηση, από εκείνη την μέρα και μετά ο πρωθυπουργός τον στοχοποίησε και αναφέρει ¨Μια μέρα μετά ο πρωθυπουργός εξέφρασε ανυπόστατες κατηγορίες κατά του ατόμου μου. Και μετά από αυτό κάποια ΜΜΕ άρχισαν μια καμπάνια σπίλωσης μου. Οι επιθέσεις αυτές ακόμη συνεχίζονται. Μάλιστα και τις σχετικές διαψεύσεις που στέλνω δεν τις δημοσιεύουν. ¨ Επίσης δηλώνει πως χωρίς να του προβληθεί οποιαδήποτε δικαιολογία του αφαίρεσαν στις 6/1/2014 και το αυτοκίνητο-προστασίας που του είχε χορηγηθεί.

……………..

Να η ανακοίνωση :

παπ

παπ1

παπ2

Εφ. Ραντικάλ 8/1/2014

Previous Article

H ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ…

Next Article

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ! ΑΔΙΚΟ ΕΧΕΙ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *