Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΤΑΓΙΠ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ….

No Comments Share:

Οι δικαστές διέψευσαν την ΜΙΤ : Δεν μας αναζήτησαν καθόλου !

fft64_mf1826171

O ισχυρισμός του διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπέκλεπτε επικοινωνίες της διοίκησης της εφ.Ταράφ με ψεύτικα ή κωδικοποιημένα ονόματα ¨όχι ξεγελώντας τους δικαστές αλλά σε συντονισμό μαζί τους ¨ διαψεύστηκε από τους ίδιους τους δικαστές που λαβαν αυτές τις αποφάσεις.

Οι τρεις δικαστές –δύο εκ των οποίων πρόεδροι Κακουργιοδικείων- στην υπεράσπιση τους που έστειλαν προς τον Άρειο Πάγο, αναφέρουν πως ¨όχι συντονισμός αλλά ούτε συνάντηση δεν υπήρξε μαζί μας¨. Οι δικαστές αναφέρουν πως είναι ανάγκη μέσω της TIB να εντοπισθούν τα άτομα που παρακολουθήθηκαν με κωδικές ονομασίες, και τα στοιχεία τους να κοινοποιηθούν στις δικαστικές αρχές.

Είχε γίνει αντιληπτό πως κατά τα έτη 2008-2009 η ΜΙΤ παρουσιάζοντας ψεύτικα ονόματα στα δικαστήρια είχε βγάλει δικαστικές αποφάσεις για την υποκλοπή τηλεφωνημάτων του τότε Διευθυντή Έκδοσης της εφημερίδας Ταράφ Αχμέτ Αλτάν, της υποδιευθύντριας έκδοσης της Ταράφ Γιασεμίν Τσονγκάρ, του συντονιστή έκδοσης Μαρκάρ Εσαγιάν, των αρθρογράφων Αμπερίν Ζαμάν και Μεχμέτ Μπαρανσού και του καθηγητή Μεχμέτ Αλτάν. Μετά από υποβολή μήνυσης η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης άρχισε έρευνα. Η εισαγγελία ανέφερε πως καθώς οι παρακολουθήσεις έγιναν με την δικαιολογία ¨κατασκοπικών δραστηριοτήτων¨ και με πλαστά ονόματα, οι αξιωματούχοι της ΜΙΤ ¨εξέθεσαν το δικαστήριο¨, έκαναν πλαστογραφία σε επίσημα έγγραφα, έκαναν ¨παράβαση καθήκοντος¨ , και για αυτό τον λόγο ζητήθηκε από την πρωθυπουργία η άδεια διεξαγωγής έρευνας σε βάρος τους.

ΑΔΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν έστειλε στις 7/5/2013 έγγραφο στην πρωθυπουργία ζητώντας να μην δοθεί άδεια για την διεξαγωγή έρευνας. Στο έγγραφο αναφερόταν πως ¨τα δικαστήρια δεν εξαπατήθηκαν, η χρήση πλαστών ονομάτων ήταν μια αναγκαιότητα για να κρατηθούν απόρρητες οι δραστηριότητες και ότι έγινε έγινε εν γνώσει και σε συντονισμό με τους δικαστές¨. Στο έγγραφο αναφερόταν πως ερευνήθηκε αν η ηγεσία της Ταράφ είχαν ή όχι επαφές με ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Υποβλήθηκε μήνυση κατά των δικαστών

Μετά από την απόφαση της πρωθυπουργίας να μην επιτραπεί η διεξαγωγή έρευνας και να κλείσει ο φάκελος, ο Ενγκίν Τζινμέν-δικηγόρος του καθηγητή Μεχμέτ Αλτάν, υπέβαλε μήνυση αυτή τη φορά κατά των δικαστών που υπέγραψαν τις αποφάσεις για τις υποκλοπές. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δικαστές που υπέγραψαν αυτές τις αποφάσεις, δηλαδή ο Μετίν Οζτζελίκ-πρόεδρος του 11ου Κακουργιοδικείου Κωνσταντινούπολης, ο Γιακούπ Χασάν Γκιουνάι-πρόεδρος του 4ου Κακουργιοδικείου Κωνσταντινούπολης και ο Οκτάι Ατσάρ-δικαστής του 6ου Πρωτοδικείου Κωνσταντινούπολης, έστειλαν εξασέλιδη επιστολή στο 4ο νομικό τμήμα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να απορριφθεί η δίκη.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ

Στην επιστολή αυτή εμπεριέχονται εντυπωσιακές πληροφορίες. Στην επιστολή παρατίθεται η νομοθεσία σχετικά με το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις για τις παρακολουθήσεις και αναφέρεται πως παρά τις προσπάθειες τους δεν έγινε δυνατόν να βρούνε τα στοιχεία ταυτότητας αυτών που παρακολουθούνταν με κωδικά ονόματα, και ότι η μόνη υπηρεσία που μπορεί να εντοπίσει πως γίνονται παρακολουθήσεις με πλαστά ονόματα είναι η ΤΙΒ. Αναφέρουν πως η ΤΙΒ είναι υποχρεωμένη σε περίπτωση εντοπισμού μιας παράνομης πρακτικής να ενημερώσει την εισαγγελία. Στο κείμενο οι δικαστές αναφέρουν πως δεν διαθέτουν την τεχνική υποδομή για να διαπιστώσουν οι ίδιοι σε ποιον ανήκουν τα εκάστοτε τηλεφωνικά νούμερα. Τονίζουν πως σε περίπτωση που θα υποκλαπεί η επικοινωνία κάποιου, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει γραφτό έγγραφο, και στην με ημερομηνία 27/11/2013 αίτηση τους αναφέρουν πως ¨Δεν υπήρξε ούτε συντονισμός ούτε υπό κανένα τρόπο επικοινωνία ανάμεσα στους υπαλλήλους της ΜΙΤ και τους δικαστές όπως (εννοεί ψευδώς) αναφέρει το έγγραφο της 7/5/2013 της ΜΙΤ, και πέραν του επίσημου εγγράφου δεν δόθηκε καμμία γραπτή ή προφορική πληροφορία προς τους δικαστές που ήταν σε υπηρεσία.¨. Το κείμενο δηλαδή διαψεύδει τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

Εφ. Ραντικάλ 3/12/2013

 Σχ : Η εφημερίδα Ταράφ εκείνη την εποχή ήταν η πλέον αντικαθεστωτική και προφανώς παρακολουθούνταν με οδηγία ¨άνωθεν¨. Και βέβαια όταν ¨σκουραίνουν τα πράματα ¨, ο Ταγίπ προφυλάσει τα ¨μαντρόσκυλα¨ του… Αυτά βέβαια συμβαίνουν και σε άλλες -γειτονικές – χώρες….

Previous Article

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Next Article

ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *