Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OMIΛΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

0 σχόλια Share:

Σημαντικές δηλώσεις Ερντογάν στην Καισάρεια

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μίλησε σε συλλαλητήριο ¨Σεβασμός στην Εθνική Βούληση¨ στην Καισάρεια. Ο Ερντογάν ασκώντας κριτική στην διαμαρτυρία των ανθρώπων που στέκονται όρθιοι, δήλωσε πως ¨ Το μεγαλύτερο τους όνειρο ήταν να γίνει όλη Τουρκία ένας άνθρωπος που στέκεται. Δόξα τω Θεώ έγιναν αυτοί άνθρωποι που στέκονται

Οι επικεφαλίδες αυτών που είπε ο Ερντογάν είναι οι εξής :

Πιστεύω πως σε αυτή την πλατεία βρίσκονται αδελφοί μου από τα κόμματα CHP, MHP, BDP, BBP, και SP που ανησυχούνε για τους βανδαλισμούς. Σήμερα Ανατολία και Θράκη έχουν γίνει μια γροθιά. Εξεγείρονται ενάντια στον βανδαλισμό, την βαρβαρότητα και την λεηλασία. Η δική σας εξέγερση είναι ενάντια στους εξεγερμένους που προσφεύγουν στην βία. Σήμερα όλη η Τουρκία κραυγάζει με δυνατή φωνή ενάντια σε αυτούς που θέλουν να της κλέψουν την γαλήνη και ενάντια στις μαριονέτες και τα πιόνια τους. Την ίδια ερώτηση έκανα σε 1,5 εκ. κόσμο στο Καζλίτσεσμέ. Και κραύγασαν τόσο δυνατά που ακούστηκαν ανατολικά ως το Πεκίνο και δυτικά ως την Νέα Υόρκη.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ

Δεν θα σας ακούσουν αυτοί που βάζουν το κεφάλι στην άμμο. Τα διεθνή ΜΜΕ και ένα τμήμα των ΜΜΕ στην Τουρκία δεν θα σας ακούσουν. Αυτοί οι οποίοι εναντιώνονται στην λαϊκή βούληση δεν θα ακούσουν την φωνή σας. Περιμένω από εσάς μια τέτοια απάντηση που να ακουστεί στην Βαγδάτη, στην Δαμασκό, στην Βηρυτό και στην Ιερουσαλήμ.

ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ;

Καισάρεια στηρίζεις την δημοκρατία ; Στηρίζουμε την κάλπη ; Στηρίζουμε την εθνική βούληση ; Στηρίζουμε την Τουρκία ; Είσαι μαζί μας Καισάρεια ; Είμαστε ένα ; Είμαστε μαζί ; Είμαστε αδέρφια ; Είμαστε μαζί η Τουρκία ; Δόξα τον Αλλάχ μου, αυτή είναι η Τουρκία.

Η ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ, Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛ 

Να αυτή είναι η Ανατολία. Καισάρεια η πόλη των Σελτζούκων, η πόλη των Οθωμανών, αυτή η Καισάρεια είναι η πόλη της δημοκρατίας, είναι η πόλη του αδερφού μου του προέδρου της δημοκρατίας Γκιούλ. Η πόλη της παλικαριάς, της γενναιοδωρίας και του δίκαιου κέρδους.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ;

Το σκοπό αυτών που έκαιγαν τον ξέρει καλά η Καισάρεια. Λένε σε εμάς πως ¨Ο πρωθυπουργός δεν ακούει τους νέους¨. Τους κάλεσα , τους άκουσα με το παραπάνω ακόμη και στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Λοιπόν αυτοί που άκουσα ήταν νέοι, αυτοί εδώ δεν είναι ; Εσείς που υποστηρίζετε αυτούς που έκαιγαν που τοποθετείτε την φωνή αυτών εδώ των νέων ; Από την μια βλέπουν εκείνους και από την άλλη στρέφουν την πλάτη τους εδώ. Αυτά είναι πολύ φτηνά πράματα. Ο χώρος για όλα αυτά είναι η κάλπη. Εάν είναι έτσι σεβάσου την κάλπη.

………………

Είναι κρίμα αυτές οι καταστροφές και οι πυρπολήσεις, όλα αυτά είναι περιουσία του κόσμου. Μέχρι τώρα υπάρχουν ζημιές που ξεπερνούν σε κόστος τα 200 τρις λίρες. Αυτά βγαίνουν από το ταμείο του έθνους.

………..

Αυτοί κατέλαβαν το Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ. Τι θα λέγαμε στην αστυνομία μας ; Να τους λέγαμε μήπως «αφήστε τους να συνεχίσουν την κατάληψη» ; Να κρέμονται δηλαδή εκεί αφίσες τρομοκρατών, οι πατσαβούρες τους να είναι εκεί κρεμασμένες, οι προσβολές κατά του πρωθυπουργού να είναι κρεμασμένες, και εμείς θα λέγαμε ¨ Αφήστε τους, να μην τους ακουμπήσει η αστυνομία μας ¨;

Είπα στον υπουργό Εσωτερικών μου, μέσα σε 24 ώρες θα καθαρίσετε το Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ, την πλατεία Ταξίμ και το μνημείο.

ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ 17 ΜΕΡΕΣ

Κάναμε υπομονή 17μέρες. Το πάρκο Γκεζί δεν ανήκει σε μια ομάδα καταληψιών αλλά σε όλο τον λαό μου. Δεν μπορείτε να καταλαμβάνετε το πάρκο Γκεζί. Αυτό είναι παραβίαση του συντάγματος. Και η πλατεία Ταξίμ δεν είναι πλατεία συλλαλητηρίων.

……………..

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Τώρα θέλω να σας παρακαλέσω για κάτι. Να συνεχίσετε την καμπάνια με τις σημαίες που αρχίσαμε στο Σιντζάν. Θα κρεμάσουμε σε μπαλκόνια και παράθυρα την σημαία μας. Ζητώ σύμφωνα με τον νόμο για την σημαία, να κρεμάσετε την σημαία μας. Μπαλκόνια και παράθυρα να στολισθούν με την μισοφέγγαρο σημαία μας.

Εφ. Χουριέτ 21/6/2013

Previous Article

Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Next Article

ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΟΝΤΗ ΦΟΥΣΤΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *