Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

0 σχόλια Share:

Σημαντικές δηλώσεις από τον Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μίλησε στην σύνοδο των δημάρχων του κόμματος ΑΚΡ. Ο Ερντογάν σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σχετικά με το πάρκο Γκεζί δήλωσε : ¨Δεν έχουμε χώρο να πάρουμε αναπνοή λένε. Αγαπητοί άνθρωποι της πατρίδας μου, ο αριθμός των δέντρων εκεί είναι κοντά στα 600. Εξ αυτών 70 ξηλώνονται , δεν κόβονται¨.

Να οι τίτλοι από τις δηλώσεις του Ερντογάν :

Οι διαδηλώσεις που άρχισαν στο Ταξίμ και συνεχίζονται γενικά στην χώρα ανησυχούν ιδιαίτερα και εσάς και τον λαό μας. Με υποδειγματικό και σημαντικό τρόπο οι σιωπηλές μάζες παρακολούθησαν τις εξελίξεις . Αύριο στην διευρυμένη σύνοδο των προέδρων των κομματικών οργανώσεων μας, θα μοιραστούμε με τον κόσμο μας το τι παιχνίδι επιδιώκεται να παιχτεί στην Τουρκία. Ακολούθως το Σάββατο θα κάνουμε συλλαλητήριο στο Σίντζαν της Άγκυρας, και την Κυριακή στις 18.00 στο Καζλίτσεσμέ. Τα συλλαλητήρια αυτά δεν στοχεύουν στο να φέρουν αντιμέτωπες την μία μάζα του κόσμου με την άλλη. Εάν σκεφτόμασταν κάτι τέτοιο θα το κάναμε στην ίδια συνοικία. Αλλά εμείς το κάνουμε όπου μας καθορίζει ο νόμος. Τα συλλαλητήρια αυτά στο να ακουστεί στην Τουρκία και στον κόσμο η φωνή των σιωπηλών μαζών.

……………….

Χτες στο ευρωκοινοβούλιο βγήκαν κάποιοι και είπαν κάποια πράματα. Οι σχετικοί υπουργοί μου έκαναν τις απαραίτητες επαφές. Δεν αναγνωρίζω την απόφαση που πήρε το ευρωκοινοβούλιο σε σχέση με εμάς. Αυτοί οι οποίοι πήραν αυτή την απόφαση ας κοιτάξουν πρώτα την Ελλάδα. Όταν στην Ελλάδα ο λαός ήρθε αντιμέτωπος με την αστυνομία, άραγε οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. έκαναν τίποτε άλλο εκτός από το να της δώσουν και χρήματα ; Τους έδωσαν πάνω από 100 δις $. Εκείνοι γιατί έκαναν όλες εκείνες τις διαδηλώσεις ; Για την ανεργία και για την πείνα. Την έκαναν μαζί με συνδικάτα κ.α.

………………

Μα το ΑΚΜ (πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ) είναι υπό κατάληψη ; Είδατε τις κρεμασμένες πατσαβούρες, έτσι δεν είναι ; Ο υπουργός μου σε 24 ώρες θα κατεβάσει εκείνες τις πατσαβούρες. Επίσης οι πατσαβούρες που κρεμάστηκαν στο μνημείο στο Ταξίμ, θα κατέβουν. Η πλατεία ανήκει σε όλους τους Κωνσταντινουπολίτες και σε όλους τους ανθρώπους της χώρας και σε αυτούς που έρχονται στην χώρα μου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτές τις παράνομες οργανώσεις να ελέγχουν την πλατεία μας.

…………

Αυτή τη στιγμή συμβαίνει κάτι το περίεργο. Το πάρκο εκείνο που για χάρη της οικολογίας συγκεντρώθηκαν, θα μιλήσω ανοιχτά, δεν μπορείς να περάσεις από την βρωμιά. Δεν μπορείς να περάσεις από την μυρωδιά. Αρκετοί συγχωρέστε με , αλλά εκεί κάνουν και το ¨χοντρό¨ τους.

…………

Αυτή τη στιγμή οι ζημιές ξεπερνάν τα 100 τρις λίρες. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά ; Θα τα πληρώσει ο φτωχός πολίτης μέσω του κράτους. Από τους φόρους που συγκεντρώνουμε αυτά θα πληρώσουμε. Έμποροι και επαγγελματίες μας έφτασαν να μην έχουν δουλειές. Και αυτό δεν αφορά μόνο την πλατεία Ταξίμ, αλλά όλη την Τουρκία. Αφορά ταξιτζήδες και οδηγούς λεωφορείων.

……………..

Εμείς συνεχίσαμε με υπομονή. Φτάσαμε στο τέλος της υπομονής μας. Τελευταία φορά κάνω αυτήν την προειδοποίηση.

…………….

Eφ. Χουριέτ 13/6/2013

Σχ : Η παρακάτω φωτογραφία είναι από σημείο κοντά στην πλατεία Ταξίμ γύρω στις 18.30 σήμερα 13/6.

Εχουν μεταφερθεί πολλά ΜΑΤ. Κάτι ετοιμάζεται…. 

 

Previous Article

O ¨ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ¨ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Next Article

ΣΚΙΤΣΟ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ LE MONDE ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *