Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

0 σχόλια Share:

Εφ. Ζαμάν 6-2-2011

Ο Ερντογάν δέχτηκε τις ¨μάνες του Σαββάτου¨

Κωνσταντινούπολη- Εκπρόσωποι των ¨Μανάδων του Σαββάτου¨ συναντήθηκαν με τον Ερντογάν και ζήτησαν να ιδρυθεί επιτροπή για την ανεύρεση των αγνοουμένων. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν συναντήθηκε για δύο ώρες, στο γραφείο της πρωθυπουργίας στο Ντολμαμπαχτσέ, με τις επονομαζόμενες ¨Μάνες του Σαββάτου¨, οι οποίες κάθε Σάββατο κάνουνε καθιστική διαμαρτυρία για 2 ώρες μπροστά στο Λύκειο Γαλατάσεράι, ζητώντας να βρεθούνε οι συγγενείς τους. Στην συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του παραρτήματος Κωνσταντινούπολης της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΙΗD) Αμπντουλμπακί Μπογά, το μέλος της επιτροπής της ΙΗD για τους αγνοούμενους που είχαν συλληφθεί Σεμπλά Αρτζάν και 12 άτομα που αναζητούνε συγγενείς τους. Κατά την συνάντηση παραδόθηκε στον πρωθυπουργό Ερντογάν φάκελος με τα αιτήματα τους. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν που άκουσε έναν έναν τους συγγενείς των αγνοουμένων, σημείωσε και τα ερωτήματα που του απηύθυναν. Έγινε γνωστό πως κατά την συνάντηση οι συγγενείς των αγνοουμένων είπαν στον πρωθυπουργό Ερντογάν πως το μόνο που επιδιώκουνε είναι η δικαιοσύνη. Ζήτησαν επίσης αυτά τα θέματα να ερευνηθούνε από μια επιτροπή της βουλής και να αρθεί η παραγραφή για αυτές τις περιπτώσεις. Ταυτόχρονα ζήτησαν να υπογραφεί το πρωτόκολλο της Μινεσότας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν ανέφερε πως κατά τα 8 χρόνια της κυβέρνησης του εμπόδισε τις δολοφονίες αγνώστων δραστών και τόνισε την αποφασιστικότητα του σε αυτό το θέμα.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως ως κυβέρνηση κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να ανακουφίσει τον πόνο των συγγενών των αγνοουμένων, αλλά πρόσθεσε πως στις περιπτώσεις που έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια δεν είναι εύκολο νε επέλθει κάποιο αποτέλεσμα. Ανέφερε πως αυτό δεν είναι δικαιολογία και πως θα καταβληθούνε όλες οι αναγκαίες προσπάθειες. Μιλώντας οι συγγενείς των αγνοουμένων, ανέφεραν πως για πρώτη φορά γίνονται δεκτοί από πρωθυπουργό, και ευχαρίστησαν για αυτό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος του παραρτήματος Κωνσταντινούπολης της ΙΗD Αμπντουλμπακί Μπογά, είπε πως κατά την συνάντηση ο πρωθυπουργός Ερντογάν χαρακτήρισε τις δολοφονίες αγνώστων δραστών και τις εξαφανίσεις ατόμων που έχουν συλληφθεί, ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

………………….

Ο Μπογά ανέφερε : ¨Παρά την επιμονή μας για κάποιο απτό βήμα δεν δόθηκε απάντηση. Ο φάκελος και τα αιτήματα μας αφέθηκαν για μετά τον Ιούνιο. Τα αιτήματα μας είναι απολύτως ανθρώπινα αιτήματα. Οι μάνες μας χωρίς αίσθημα εκδίκησης, ψάχνουν απλά έναν τάφο. Ζητούνε να συλληφθούνε αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την εξαφάνιση των παιδιών τους ενώ είχαν συλληφθεί.

…………………….

Η μάνα αγνοούμενου Ελμάς Ερέν είπε : Ο γιός μας αγνοείται για 30 χρόνια. Δεν έμεινε μέρος που να μην προσφύγαμε. Εντέλει προσφύγαμε και εδώ. Μακάρι να βρεθεί μια λύση. 30 χρόνια είχα ένα διώροφο και το πούλησα για να βρω το παιδί μου. Πάει το αυτοκίνητο, πάει το παιδί, πάει το σπίτι. Πάλι όμως στεκόμαστε όρθιοι. Ένα κόκαλο να βρω του παιδιού μου, θα είμαι σύμφωνη. Δεν υπάρχει ούτε τάφος, ούτε ένα κόκαλο, ούτε αν κάποιος νεκρός ή ζωντανός. Κάθε χρόνο μου χτυπάνε και την πόρτα για την θητεία του. Πριν μια εβδομάδα ήρθε οδηγία από τον έπαρχο, για να ανανεωθεί η ταυτότητα του γιού μου. Μα πως να την

ανανεώσω, δεν ξέρω που βρίσκεται το παιδί μου. Εγώ καίγομαι, και δεν καταλαβαίνω, πλάκα μου κάνουν ; Το βάσανο μου είναι μεγάλο. Για την συνάντηση δεν νοιαστήκαμε και πολύ. Κούνησε το κεφάλι, κρατήθηκαν σημειώσεις. Μακάρι να υπάρξει κάποιο όφελος από την συνάντηση.¨

Previous Article

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Next Article

ΣΚΟΤΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *