Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν¨…

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 23/9/2021

Σε δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από τις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

¨Ειλικρινά δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει μία υγιής διαδικασία στις τουρκοαμερικανικές σχέσεις. Γιατί ; Δείτε εμείς αγοράσαμε το f-35 πληρώσαμε ένα δισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια δολάρια και αυτά τα f-35 δεν μας παραδόθηκαν. Η Αμερική καταρχήν πρέπει να το ρυθμίσει αυτό. Το να μη μας δίνουν τα F-35 επικαλούμενοι τους S-400 αποκαλύπτει μία στάση πού δεν ταιριάζει ούτε στις διακρατικές σχέσεις ούτε στη διπλωματία. Η Αμερική πρέπει να το επανορθώσει αυτό. Φυσικά εμείς θα πράξουμε ότι επιβάλλεται από το διεθνές δίκαιο. Εμείς δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε αυτά που μας επιβάλλουν για τους s-400. Για μας η δουλειά με τους S-400 έχει τελειώσει. Εν προκειμένω δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω. Η Αμερική αυτό πρέπει να το θέσει στη σωστή του διάσταση στη διεθνή διπλωματία και τις σχέσεις. Αλλά μέχρι τώρα δεν το έθεσαν. Εμείς ως Τουρκία φερόμαστε ειλικρινά, η στάση μας είναι τίμια αλλά δυστυχώς η Αμερική δεν ενήργησε και δεν ενεργεί τίμια. Εμείς έχουμε ήδη έναν εμπορικό όγκο περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις σχέσεις μας με την Αμερική.
….
Εμείς στην αμυντική βιομηχανία καθημερινά πάμε ακόμα πιο μπροστά και θα πάμε πιο μπροστά. Αλλά στο μέλλον δεν μπορούνε να πούνε “γιατί δεν αγοράζεις F-35”. Αν δεν δίνεις δεν αγοράζουμε. Τότε εμείς θα προσφύγουμε σε άλλες πύλες. Σε συνέντευξη που έκανα με το CBS τους το είπα. Με ρώτησαν αν σκέφτομαι να αγοράσω από αλλού και τους είπα “αν χρειαστεί θα αγοράσουμε”.
…..
Ελπίζουμε ότι θα φτιάξουμε τα δικά μας μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη. Θα το δούνε και αυτό. Πρώτα ο Θεός κάνουμε αυτά τα βήματα. Ελπίζω ότι ως δύο χώρες του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον φιλικά και όχι εχθρικά.

Δούλεψα καλά με τον υιό Μπους συνεργάστηκα καλά με τον κύριο Ομπάμα, συνεργάστηκα καλά με τον κύριο Τραμπ αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξεκινήσαμε καλά με τον κύριο Μπάιντεν.

Κατά την περίοδο του κ. Τραμπ χιλιάδες φορτηγά με όπλα.και πυρομαχικά δόθηκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Αυτά τα ανέφερα πολλές φορές στον κύριο Τραμπ. Τώρα η ίδια κατάσταση υπάρχει και στην περίοδο Μπάιντεν. Πάλι στην περίοδο Μπάιντεν, άρχισαν να μεταφέρονται όπλα, πυρομαχικά και οχήματα. Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το παρακολουθήσουμε ως θεατές. Το παρακολουθούμε προσεκτικά. Και όταν έρθει η θα τους πούμε αυτά που πρέπει να ειπωθούν.: 

Previous Article

¨Γραμμή¨ Ερντογάν υπέρ των σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία….

Next Article

Αλήθεια ή ψέματα λέει το τουρκικό κανάλι ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *