Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν : ¨Ξέρω τι να κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ, θα τους γ***** τις μανάδες τους

1 Comment Share:

Τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να εκπληρώσει μία μυστική υπόσχεση που έκανε στον στενό του κύκλο πριν από μία δεκαετία που ήταν να διαταράξει τη συμμαχία με το ΝΑΤΟ όταν θα είχε την ευκαιρία και θα είχε εδραιώσει τη δύναμή του.

Πριν από την επικείμενη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες το ιστορικό του προέδρου Ερντογάν δείχνει ότι έχει εκπληρώσει σε κάποιο βαθμό την υπόσχεσή του βάζοντας μία σφήνα μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας σε ορισμένα θέματα.

Η υπόσχεση αποκαλύφθηκε το 2011 από Τούρκους ανακριτές που διερευνούσαν το δίκτυο Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης εντός της Τουρκίας (IRGC)

Ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας σε στενό κύκλο βουλευτών του σε ιδιωτική συνάντηση είχε πει πως “Όταν θα έχω την ευκαιρία ξέρω τι να κάνω με το ΝΑΤΟ την Ευρώπη και το Ισραήλ, θα τους γ***** τις μανάδες τους”

Οι εξωφρενικές αυτές παρατηρήσεις του Ερντογάν εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας σχετικά με την προτεινόμενη δημιουργία νέας βάσης ραντάρ στην περιοχή της Μαλάτειας, ως μέρος του πυραυλικού αμυντικού συστήματος του ΝΑΤΟ το οποίο συνεργάζεται με αναχαιτιστές πυραύλων σε Ρουμανία και Πολωνία.

Ο Ερντογάν προφανώς δεν ήταν ευχαριστημένος με τα σχέδια του ΝΑΤΟ που διατυπώθηκαν στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Λισσαβώνας το 2010, αλλά τότε αισθανόταν ότι έπρεπε να τα ακολουθήσει καθώς πιεζόταν από στρατιωτικούς και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες που θεωρούσαν το Ιράν ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.
……
Μεταξύ αυτών που ήταν παρόντες στην ιδιωτική συνομιλία με τον Ερντογάν ήταν ο Χαϊρεντίν Τσακμάκ και ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής από την Προύσα και είπε στα πλαίσια της έρευνας για το δίκτυο των IRGC. Ο άλλος βουλευτής ήταν ο Σερατζετίν Καραγιάγιζ, που ήταν βουλευτής από τον νομό Μους ενώ και αυτός ήταν ισλαμιστής.

Στις 19 Οκτωβρίου 2010 και οι δύο βουλευτές ανέφεραν το τι τους είχε πει ο Ερντογάν σε έναν αξιωματούχο της IRGC ονόματι Χουσεϊν Αβνί Γιαζιτζίογλου, ο οποίος ήταν ένας καταδικασμένος κακοποιός που είχε κάνει φυλακή για τρομοκρατικές ενέργειες σε διασύνδεση με την IRGC. Η συνάντησή τους έγινε σε ένα χώρο στο λόφο Τσάμλιτζα της Κωνσταντινούπολης με θέα το Βόσπορο. Ο Γιαζιτζίογλου συνέταξε αργότερα μία αναφορά σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτής της συνομιλίας και την παρέδωσε στον χειριστή του τον Νασέρ Γκαφάρι.

Η έκθεση μαζί με δεκάδες άλλα έγγραφα πληροφοριών που είχε μαζέψει ο Γιαζιτζίογλου κατασχέθηκε από την αστυνομία όταν η δυσαρεστημένη σύζυγος του Καμιλέ, λόγω συζυγικών προβλημάτων που είχαν, αποφάσισε να τον καταγγείλει. Η αστυνομία στην αρχή δεν έδωσε μεγάλη προσοχή στους ισχυρισμούς της συζύγου, ενώ η τοπική αστυνομία στην Προύσα, αρχικά εξέλαβε το θέμα ως μία απλή ενδοοικογενειακή περίπτωση.

Όταν όμως η σύζυγος παρέδωσε έγγραφα, χειρόγραφες σημειώσεις και ψηφιακό υλικό, όπως μονάδες μνήμης η αστυνομία συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του θέματος και ενημέρωσε την αντιτρομοκρατική της Κωνσταντινούπολης που εργαζόταν για την έρευνα σε βάρος της IRGC. Η αστυνομία διενήργησε την δική της ανεξάρτητη έρευνα κατέγραψε τα τηλέφωνα του Γιαζιτζίογλου, παρακολούθησε τους Ιρανούς χειριστές και άλλους υπόπτους και επαλήθευσε τους ισχυρισμούς της συζύγου. Προς έκπληξη των αστυνομικών ο Γιαζιτζίογλου, αποδείχτηκε στενός φίλος του Χακάν Φιντάν επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ.

Οι προσωπικές σκέψεις του Ερντογάν για τη βάση ραντάρ του ΝΑΤΟ αποκαλύφθηκαν σε μία μονάδα μνήμης που παρέδωσε η σύζυγος στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης το 2011. Μία αστυνομική έκθεση με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2011 που ήταν εξουσιοδοτημένοι από το 14ο ποινικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έδειξε ότι οι ειδικοί πληροφορικής είχαν ανακτήσει όλα τα έγγραφα από τη μονάδα δίσκου συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είχαν διαγραφεί.
…..
Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση του εγγράφου με τίτλο “Απόψεις πυραυλικής ασπίδας” δημιουργήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2010 και η τελευταία πρόσβαση έγινε σε αυτό στις 3 Ιουλίου 2011. Η πλήρης μετάφραση του εγγράφου έχει ως εξής :

“Τοποθεσία λόφος Τσάμλιτζα, Κωνσταντινούπολη

Ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2010

Χαϊρεττίν Τσακμάκ βουλευτής Μους/ Σερατζετίν Καραγιάγιζ βουλευτής Προύσας
……
…..
Εδώ ο κ. Χαϊρεττίν παρενέβη στη συζήτηση και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Ερντογάν τους είχε πει πως “Όταν θα έχω την ευκαιρία ξέρω τι να κάνω με το ΝΑΤΟ την Ευρώπη και το Ισραήλ θα τους γ***** τις μανάδες τους. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι τόσο τρομοκράτες όσο και το Ισραήλ”
…….”

Nordicmonitor   5/6/2021

 

Previous Article

¨Αρνητική σελίδα¨ η υποστήριξη των ΗΠΑ στην ελληνοκυπριακή πλευρά¨

Next Article

Τον έκαναν ¨νταούλι¨ οι σωματοφύλακες του Ταγίπ και (φυσικά) η υπόθεση πήγε στο αρχείο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Mα.. εννοείται! Αυτός δεν πήρε το Χατάϋ ενώ υποσχέθηκε στους γάλλους να πολεμήσουν κατά των Ναζί; Οι Σουλτάνοι δεν σώθηκαν 20 φορές απο τους γάλλους και τους άγγλους και μετά τους πρόδωσαν υπέρ του Κάϊζερ; Ή πόσο γρήγγορα ΠΟΥΛΗΣΑΝ το Ισραήλ όταν πια δεν τους απειλούσε ο Σαντάμ και ο Άσσαντ κι αποφάσισαν πως παραπάνω άξιζαν οι Παλαιστίνιοι κι η Χαμάς;

    Που να δείτε στον Γ Παγκόσμιο πόλεμο, πόσο γρήγορα θα στραφούν κατά των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Σαν Λαμποργκίνι θα τρέξουν προς την ουδετερότητα για να έλθουν να μας τουρκέψουν σαν π…στίτσες

    Συνέλθετε ρεεεε! Η τουρκία δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ ανήκει στα βιβλία της ιστορίας ως ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ 20ου ΚΑΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *