Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η Τουρκία από ιστορική, γεωγραφική και ανθρώπινη σκοπιά είναι μέρος της Ευρώπης¨

1 Comment Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 9/5/2021

Σε δηλώσεις που έκανε ο Ταγίπ μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής :

¨Η Τουρκία από ιστορική, γεωγραφική και ανθρώπινη σκοπιά είναι μέρος της Ευρώπης και είναι έτοιμη να πράξει ότι της αναλογεί για την επίλυση των προβλημάτων της Ένωσης και για την αύξηση της επιρροής της. Είναι προφανές πως χωρίς την συμβολή και την στήριξη της χώρας μας, η Ένωση δεν θα μπορέσεις να συνεχίσει να υπάρχει με ισχυρό τρόπο.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ΕΕ ώστε να γίνει ισχυρός παγκόσμιος παράγοντας είναι η έλλειψη στρατηγικής υπομονής και οράματος

H ΕΕ χρειάζεται μια νέα θεσμική δομή, ένα νέο όραμα, ένα νέο όραμα και μια ρητορική χωρίς αποκλεισμούς, ιδιαίτερα για την επανεξέταση του μηχανισμού λήψης αποφάσεων. Η “Διάσκεψη του Μέλλοντος της Ευρώπης” που άρχισε σήμερα με αυτό τον σκοπό, ξεκίνησε με σωστή διαπίστωση, αλλά η μη πρόσκληση των υποψηφίων χωρών, την καταδίκασε από τώρα σε πολύ στενά καλούπια

Με την κατάσταση να είναι έτσι, η ΕΕ δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που δόθηκαν στην χώρα μας στην οδό της πλήρους ένταξης και η ενταξιακή μας διαδικασία οδηγείται συνεχώς σε ανηφόρα. Το γεγονός πως κάποιες χώρες μέλη μετέφεραν στους διαδρόμους της Ένωσης τα διμερή θέματα που είχαν με την Τουρκία, έθεσε υπό ομηρία τις σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας και εξασθένισε την δυνατότητα της να αγωνιστεί ενάντια σε παγκόσμιες απειλές.

Η Τουρκία παρά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει, διατηρεί την αποφασιστική στάση και τις προσπάθειές της για την ένταξη στην ΕΕ”

Previous Article

¨Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τους αλλοδαπούς τρομοκράτες με αυτούς που έχουν νόμιμη παρουσία στην Λιβύη¨…

Next Article

Μόλις έφτασαν τα τουρκικά F-16, τα ελληνικά F-16 έφυγαν κατευθείαν (στο σίριαλ…)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *