Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

0 σχόλια Share:

Αντίδραση και από τις ΗΠΑ για την περί σιωνισμού δήλωση

 

Μετά από το Ισραήλ, και οι ΗΠΑ αντέδρασαν στην φράση ¨Όπως και στην περίπτωση του σιωνισμού, του αντισημιτισμού και του φασισμού, είναι πλέον αναπόφευκτο να θεωρήσουμε την ισλαμοφοβία ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας¨ που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην Συμμαχία των Πολιτισμών. 

Στην ανακοίνωση που έκανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίετορ, αναφέρεται πως ¨Απορρίπτουμε το σχόλιο του πρωθυπουργού Ερντογάν πως ο σιωνισμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το σχόλιο αυτό είναι επιθετικό και λανθασμένο¨.

Ο Βίετορ ανέφερε πως ¨Κάνουμε έκκληση σε όλους τους ανθρώπους διαφόρων πολιτισμών, πιστεύω και απόψεων, να καταγγείλουν τις δράσεις μίσους και να ξεπεράσουν τις διαφορετικότητες στην εποχή μας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου σε χτεσινοβραδινή δήλωση αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν είπε πως ¨Πρόκειται για μια σκοτεινή και προσβλητική έκφραση, από αυτές που νομίζαμε πως είχαν εκλείψει στον κόσμο¨. Ο Νετανιάχου δήλωσε πως ¨καταδικάζω την παρομοίωση που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός μεταξύ σιωνισμού και ναζισμού¨.

Κριτική στις δηλώσεις Ερντογάν έκαναν επίσης παγκόσμιες Εβραϊκές οργανώσεις όπως η ADL και η B’nai Brith International, και εκπρόσωποι Εβραϊκών κοινοτήτων.

Ο αρχιραβίνος Μόσχας και πρόεδρος του συνεδρίου ραβίνων Ευρώπης Πινχάς Γκόλντσμιθ, δήλωσε πως η κριτική του Ερντογάν για τον σιωνισμό, έφτασε σε επίπεδα αντισημιτισμού.

Ο Γκόλντσμιθ στην γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως ¨Πρόκειται για μια αμόρφωτη και γεμάτη μίσος επίθεση προς τον Εβραϊκό λαό και στο κίνημα του για την ειρήνη.

…………………..

Εφ. Χουριέτ 1/3/2013

Previous Article

ANAΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ BDP

Next Article

ANAΦΟΡΑ ΤΟΥ TRT ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *