Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΙΛΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

0 σχόλια Share:

ΟΜΙΛΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

Καμία μονοθεϊστική θρησκεία δεν θεωρεί κατάλληλη την τρομοκρατία, πόσο μάλλον το Ισλάμ, το οποίο σημαίνει ειρήνη

Ομιλία εκφώνησε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, στην εναρκτήρια συνεδρία του 5ου Παγκοσμίου Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρωθυπουργός είπε τα εξής:

«Συχνά διαπιστώνουμε να παραγκωνίζεται και να παραμερίζεται ο άλλος, ενεργώντας με προκαταλήψεις, ενώ θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε για να καταλάβουμε την κουλτούρα, την πεποίθηση, τα συναισθήματα του άλλου. Έχει γίνει αναπόφευκτη η αναγνώριση της Ισλαμοφοβίας ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως ο σιωνισμός, όπως ο αντισημιτισμός, όπως ο φασισμός».

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του ο Eρντογάν σημείωσε τα παρακάτω:

«Καμία μονοθεϊστική θρησκεία δεν θεωρεί κατάλληλη την τρομοκρατία, πόσο μάλλον το Ισλάμ, το οποίο σημαίνει «σιλμ», δηλαδή ειρήνη. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν μια θρησκεία ειρήνης να ενθαρρύνει ή να θεωρεί κατάλληλη την τρομοκρατία, δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε. Αυτή τη στιγμή η Συμμαχία των Πολιτισμών είναι μια από τις πιο εύστοχες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για την εξάλειψη των προκαταλήψεων και την γεφύρωση των χασμάτων».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα μεταρρύθμισης των Ηνωμένων Εθνών.

«Αν μιλάμε για την Συμμαχία των Πολιτισμών, τότε πρώτα από όλα θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια συμμαχία μεταξύ των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Εδώ πέρα δεν υπάρχει μια συμμαχία. Αν ένα από τα μέλη πει “όχι” τότε φράζει το ζήτημα. Τότε λοιπόν θα πρέπει τεθεί επί τάπητος. Άλλωστε τα ΗΕ δεν ιδρύθηκαν για την προάσπιση της παγκόσμιας ειρήνης; Προκειμένου να υπηρετήσουν την παγκόσμια ειρήνη; Αφού ιδρύθηκαν για να υπηρετήσουν την παγκόσμια ειρήνη, τότε είναι επιτακτική η ανάγκη εκ νέου μεταρρύθμισης των ΗΕ.»

 TRT 27/2/2013

Previous Article

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΖΕΓΚΙΖ ΟΜΕΡ ΣΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Next Article

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΩΣ ΤΖΑΜΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

libero risus. eget ultricies vel, et, Donec adipiscing risus velit,