TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OI METΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

0 σχόλια Share:

Το πουκάμισο λερώθηκε

Προχτές ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε τον κλινήρη σε νοσοκομείο απόστρατο στρατηγό Εργκίν Σαϊγκούν.Η επίσκεψη αυτή εξέπληξε κάποιους. Ιδιαίτερα αυτούς που ψήφισαν το ΑΚΠ

Για την ακρίβεια δεν κατάλαβα γιατί εξεπλάγησαν. Εγώ εξεπλάγην με αυτούς που εξεπλάγησαν. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν αρέσκεται να αλλάζει πουκάμισο. Παλιότερα είχε βγάλει το πουκάμισο της Εθνικής Άποψης¨. Τώρα καθοδόν για την προεδρία της Δημοκρατίας αισθάνθηκε πάλι την ανάγκη να αλλάξει πουκάμισο.

Μπορεί να ξεχάσαμε πως έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Τα μέχρι χτες είναι πρόσφατα. Ο Ερντογάν είχε βγει μπροστά στις κάμερες και είχε πει : ¨ Οι κατά κύματα αστυνομικές επιχειρήσεις επιχειρήσεις σχετικά με την 28/2 (σημ. μεταφρ : πραξικόπημα) πνίγουν τη χώρα¨. Και τότε αμέσως διακόπηκε η έρευνα σχετικά με την 28/2.

Μάλιστα δεν αρκέστηκε σε αυτό, αλλά μαζί με τον Αϊντίν Ντογάν-αρχιτέκτονα της 28/2, άνοιξαν μαζί το εμπορικό του κέντρο στον πύργο του Τράμπ. Μαζί έκοψαν την κόκκινη κορδέλα.

Σε αυτή την διακυβέρνηση ήταν που αυτοί που έστηναν αγώνες, βγήκαν λευκοί με νόμο που ψηφίστηκε μεταμεσονύκτια. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν δεν ήταν που είχε δηλώσει πως ¨άτομα και φορείς πρέπει να είναι διακριτά¨ ; Ποιος ήταν λοιπόν αυτός που έβαλε τον Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν σε εκείνη την καρέκλα για να καθαρίσει την βρωμιά ;

Το κόμμα ΑΚΠ δεν είναι μήπως αυτό το οποίο σε μια βραδιά έβγαλε νόμο με την δικαιολογία πως ¨αλλάζουμε τα Δικαστήρια Ειδικής Δικαιοδοσίας¨ και έβγαλε έξω άτομα, τα μισά των οποίων ήταν για περιπτώσεις οργανωμένων εγκλημάτων κλοπής και απάτης ;

Ο ίδιος και η ομάδα του ήταν που στο περιστατικό του Ουλούντερε, ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν τα θύματα λαθρεμπόρους και έπειτα για να σκεπάσουν την αλήθεια τους ανακηρύξαν και ¨τρομοκράτες¨.

Ποιος ήταν αυτός που δεν επέτρεψε να γίνει έρευνα για τα μέλη της ΜΙΤ που παράνομα παρακολουθούσαν την εφημερίδα Ταράφ ;

Και δεν μπαίνω στα θέματα του ελεγκτικού συνεδρίου, του νόμου των δημοσίων συμβάσεων, καθώς και στο ότι ακόμη δεν ανακοίνωσε στην κοινή γνώμη γιατί απομακρύνθηκαν από τη θέση τους κάποιοι υπουργοί.

Είπα λοιπόν πως εκπλήσσομαι με αυτούς που εξεπλάγησαν με την χτεσινή επίσκεψη του Ερντογάν . Έστω και αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται, το 10 ετών κυβερνητικό ¨πουκάμισο¨ λερώθηκε. Και για να σκεπαστεί η βρωμιά χρειάζονται νέοι εταίροι και νέα πουκάμισα.

Διότι μπήκαμε πια στην εποχή όπου ο Μπουλέντ Αρίντς δηλώνει πως ¨Είναι ανάγκη τα σεβάσμια πρόσωπα να δικάζονται χωρίς να κρατούνται¨.

………………

Αυτό που γίνεται είναι το εξής : το πουκάμισο θα αλλαχτεί, το παλιό πουκάμισο θα το αφήσουν στην λησμονιά.

………………..

Εφ. Ταράφ 11/2/2013

Μεχμέτ Μπαρανσού

Previous Article

ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *