Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΡΑΦ

0 σχόλια Share:

A, κοίτα το κράτος…

 

Πάντοτε σκεφτόμουν πως μπορεί να είναι η κοινωνία δίχως κράτος που επαγγέλλονται οι αναρχικοί. Εντέλει μαθαίνουμε. Πρέπει να δεχτούμε πως ήταν κάτι πολύ διασκεδαστικό. Χωρίς κράτος η πολιτική γίνεται κάτι σαν φιλμ με κινούμενα σχέδια.

Πριν τα εγκαίνια του φράγματος νερού έρχεται η ιδέα στο μυαλό του πρωθυπουργού, άιντε σου λέει ¨Να δώσουμε στο φράγμα το όνομα του δικού μας του κ. Τζεμίλ¨( σημ : πρόεδρος της βουλής).

Οπότε το όνομα παίρνει το όνομα σου Τζεμίλ Τσιτσέκ. Αλλά αν – ο θεός να μη δώσει- συμβεί κάτι στο φράγμα, ποιες θα είναι οι επικεφαλίδες  στα νέα ;

¨Έσκασε το Τζεμίλ Τσιτσέκ¨, Ξεχείλισε το Τζεμίλ Τσιτσέκ¨, ¨Χάλασαν οι μηχανές του Τζεμίλ Τσιτσέκ¨ και ¨Το Τζεμίλ Τσιτσέκ χάνει νερό¨.

Πλέον δεν υπάρχει κράτος, στην θέση του υπάρχει ο πρωθυπουργός. Σε ένα τέτοιο κράτος δεν υπάρχει ανάγκη ούτε για φορείς, ούτε για επιτροπές, ούτε για διευθύνσεις. Χρειάζεται κάποια απόφαση ; Το θέμα στον κύριο Ταγίπ, αυτός θα σας πει ποια είναι η απόφαση. Μην ασχολείστε.

Τελευταία αποφάσισε να καταργήσει και το κοινοβούλιο. Ο προϋπολογισμός ήρθε στο κοινοβούλιο χωρίς τις αναφορές του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Κανένας μας πλέον δεν ξέρει που και πόσα λεφτά ξοδεύει το κράτος.

Τον λογαριασμό τον ξέρει ο κύριος Ταγίπ. Μπορεί οι υπουργοί να έχουν και κανένα τετράδιο σαν τα τετράδια για βερεσέ, και να γράφουν εκεί τα έξοδα τους.

Και αν κάποιος πει ¨Πόσα χρήματα ξόδεψες ; ¨ σου απαντάνε ¨Πραγματικά ξοδέψαμε κάποια, αλλά τώρα δεν μου έρχεται στο μυαλό πόσα, θα το πω αργότερα¨.

Και αν ο κόσμος πει ¨Μα τα χρήματα είναι δικά μας¨, τότε του λένε ¨ Έλα βρε παιδί μου, έχει μεταξύ μας δικάσου και δικά μου χρήματα ; Σε ένα θνητό κόσμο τα χρήματα θα κάνουν κουμάντο ; ¨.

Τι σημασία έχουν τα χρήματα του κόσμου ;

Όταν οι στρατηγοί διαγούμιζαν τα χρήματα του ρωτούσατε ; Τώρα τι ρωτάτε ;

Δεν υπήρξαν αναφορές του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Εσείς να προσεύχεστε να υπάρχει το Ελεγκτικό Συμβούλιο. Διότι μια μέρα θα σηκωθείτε και θα δείτε ότι δεν υπάρχει. Γιατί ; Ε, έγραψαν πολλές αναφορές και πίεσαν τον Ερντογάν.

Ενίοτε και τα δικαστήρια πιέζουν. Αλλά αυτά ακόμη σώθηκαν από την κατάργηση. Διότι ο κύριος Ταγίπ δεν εκνευρίζεται με αυτούς ¨στους οποίους δίνει εντολές¨.

Λέει ο Ερντογάν ¨Έδωσα μια-δύο εντολές στο δικαστήριο, να είναι καλά δεν με απογοήτευσαν, έπραξαν τα δέοντα¨.

Που και που κολλάει και στο μυαλό του να ¨κρεμάσει ανθρώπους¨. Και γυρνά λέγοντας πως ¨θα κρεμάσω¨.

Μπορεί να τον πιέζει και η βουλή. Μπορεί και εκείνη τμήμα-τμήμα να την κλείσει.

Είπε ¨Να αρχίσουμε από τους Κούρδους, να τους πετάξουμε από την βουλή¨. Μπορεί να πετάξει και το CHP. Το ΜΗΡ το αγαπάει, δεν το αποβάλλει. Είναι αδέρφια εξ αίματος.

………….

 Εφ. Ταράφ 13/12/2012

Αχμέτ Αλτάν

Σχ : Την επομένη μέρα από αυτό το άρθρο ο Αχμέτ Αλτάν ¨παραιτήθηκε¨ από αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ταράφ.  Παμφάγος ο κύριος Ταγίπ….Η εφημερίδα Ταράφ υπήρξε μια πρωτιά στην ιστορία του τουρκικού τύπου. Με μοναδικές αποκαλύψεις για τις υποθέσεις Εργκενέκον και Βαριοπούλα. Και άντεξε ως τώρα παρά τις αμέτρητες αγωγές. Αρκετές εκ των οποίων ήταν από τoν ίδιο τον Ερντογάν !

 Αναλογιστείτε τώρα πως η εφημερίδα αυτή σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ουσιαστικά στήριξε τον Ερντογάν. Προφανώς βέβαια ο κύριος Ταγίπ ανέχεται μόνο τους επαίνους. Από ένα σημείο και μετά, η Ταράφ όταν αυτός ¨άλλαξε δρόμο¨  του ασκούσε έντονη κριτική, όπως φαίνεται και από το παραπάνω άρθρο. Το συγκεκριμένο αυτό κείμενο ενδεχομένως να ήταν και η σταγόνα που ¨ξεχείλισε το ποτήρι¨. Δεν τον άντεχαν άλλο τον Αλτάν οι αγάδες του ΑΚΠ και  ο σουλτάνος Ερντογάν…

Στην φωτογραφία δεξιά.

Previous Article

ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

Next Article

ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΡΑΦ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

vel, id ut accumsan eget non eleifend consequat. porta. sit tristique velit,