Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Καλά νέα για την ελευθερία – Η τουρκική νεολαία δεν πιστεύει στον Ερντογάν

No Comments Share:

Ο Ερντογάν αποτυγχάνει στην αποστολή να κερδίσει τη νεολαία της Τουρκίας

Η δημοτικότητα του Ερντογάν μεταξύ των νέων της Τουρκίας έχει μειωθεί κατά τη διάρκεια των σχεδόν δύο δεκαετιών στην εξουσία, έγραψε ο αρθρογράφος Burak Bekdil για την εφημερίδα  Algemeiner που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα.

Ο Ερντογάν «δεν έχει χάσει ούτε μία εκλογή», ​​από τότε που το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ανήλθε στην εξουσία το 2002, είπε ο Μπεκτίλ, «αλλά αξιόπιστες πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η 18χρονη κυβέρνηση του Ερντογάν απέτυχε να επιτύχει την ευρύτερη πολιτική του αποστολή».

Το 2012, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την αποστολή του να μεγαλώσει ευσεβείς γενιές που θα ακολουθούν τις ισλαμικές διδασκαλίες.

“Περιμένετε από εμάς να μεγαλώσουμε μια άθεη νεολαία, ως κόμμα με συντηρητική δημοκρατική ταυτότητα;” Αυτό ρώτησε πολλές φορές ο Ερντογάν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

….

28% των Τούρκων ηλικίας 15 έως 29 ετών θεωρούνταν ως θρησκευτικοί συντηρητικοί το 2008, σύμφωνα με μελέτη της τουρκικής δημοσκόπησης Konda, με την αναλογία να πέφτει στο 15% το 2018. Η ίδια μελέτη έδειξε ότι λιγότεροι νέοι επέλεξαν να παντρευτούν και πολλοί όταν παντρεύτηκαν, το έκαναν από αγάπη και όχι από κανονισμένο γάμο.

«Προφανώς, η έλλειψη ελευθερίας, ίσων ευκαιριών και κοινωνικής κινητικότητας στην Τουρκίας λέει στους νέους Τούρκους ότι θα ήταν καλύτερα σε μια χριστιανική χώρα», έγραψε ο Bekdil, επικαλούμενος τα ευρήματα της δημοσκόπησης του SODEV ότι πολλοί νέοι θα προτιμούσαν να ζουν στην Ελβετία με λιγότερα μέσα παρά στην Σαουδική Αραβία με περισσότερους πόρους.

Η προτίμηση θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι οι νέοι γνωρίζουν ότι στην Ελβετία, “δεν θα αντιμετώπιζαν ανακρίσεις από την αστυνομία μόνο και μόνο επειδή εξέφρασαν τις απόψεις τους”, ανέφερε ο Μπεκντίλ.

«Η δημογραφική εξέλιξη της Τουρκίας αψηφά τις επιταγές του ισλαμιστικού κοινωνικού μηχανισμού του Ερντογάν παρά την αδιαμφισβήτητη δημοτικότητά του, την εξουσία και τον αυταρχικό του κανόνα», δήλωσε ο Μπεκτίλ, «φυσικό αποτέλεσμα των δημοκρατικών ελλείψεών του» όπως είπε.

Ahvalnews 13/07/2020

Previous Article

Προβληματισμός για τα χρήματα που χάνονται από τα εισιτήρια στην Αγία Σοφία

Next Article

Η βουλή της Λιβύης έδωσε πράσινο φως για επέμβαση της Αιγύπτου

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *