Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ & ΠΟΡΝΕΙΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ…

No Comments Share:

Προς έκπληξη πολλών, ο δισεκατομμυριούχος Αζέρος Μουμπάριζ Μανσιμόφ Γκουρμπάνογλου, ο οποίος είχε αποφύγει νομικά προβλήματα πολλές φορές στο παρελθόν, από κατηγορίες εμπορίας ανθρώπων έως κατηγορίες δωροδοκίας, ξαφνικά βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα στην Τουρκία.

Η σύλληψή του έγινε στις 15 Μαρτίου 2020 και ήταν το αποτέλεσμα μίας σύγκρουσης συμφερόντων με τον Ερντογάν. Δύο πηγές ανέφεραν στο NordicMonitor ότι στους λόγους της σύγκρουσης με τον Αζέρο επιχειρηματία, ενδεχομένως να συγκαταλέγεται η ανησυχία του Ερντογάν για φυγή του Μανσίμοφ και για πιθανή αποκάλυψη των μυστικών επιχειρηματικών συμφωνιών που είχαν συναφθεί μεταξύ των δύο μερών. Αναφέρθηκε επίσης ότι οι πρώην «σύμμαχοι» του Αζέρου επιχειρηματία επιθυμούν να οικειοποιηθούν την περιουσία του.

….

Ο Μανσίμοφ, ο οποίος κατέχει μεταξύ άλλων και τον Όμιλο Palmali με έδρα την Κωνσταντινούπολη και έχει συμφέροντα στους τομείς του πετρελαίου, της ναυτιλίας και της φιλοξενίας, αποτέλεσε αντικείμενο ποινικών ερευνών μεταξύ του 2001 και του 2013 για πολλαπλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων εμπορίας ανθρώπων και πορνείας. Χάρη στις στενές σχέσεις που καλλιέργησε με τον Ερντογάν, κατάφερε να ξεφύγει από το «μακρύ χέρι του νόμου».

….

Σύμφωνα με διάφορα ενημερωτικά σημειώματα που υποβλήθηκαν από την αστυνομία στον εισαγγελέα μετά από προκαταρκτική έρευνα, ο Μανσίμοφ και άλλοι ύποπτοι, ήταν συνδεδεμένοι σε ένα οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο το οποίο χρησιμοποιούσε Τουρκάλες και ξένες γυναίκες ως συνοδούς σε ερωτικά προγράμματα για να κερδίσουν την εύνοια ξένων αξιωματούχων που επισκέπτονταν την Τουρκία. Οι ξένες γυναίκες δελεάζονταν για να έρθουν στην Τουρκία με ψευδή προσχήματα ότι δήθεν θα προωθούνταν ως μοντέλα ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνταν για να διασκεδάσουν πελάτες υψηλού προφίλ και να κάνουν σεξ μαζί τους.

….

Αυτό το εγκληματικό δίκτυο, χρησιμοποιούσε πραγματικούς διαγωνισμούς ομορφιάς και επιδείξεις μόδας για να κρύψουν την εμπορία ανθρώπων και τα δίκτυα σεξουαλικής σωματεμπορίας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του Τούρκου εισαγγελέα.

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα που κατατέθηκε στον εισαγγελέα στις 15 Αυγούστου 2011, γίνεται αναφορά στην προσπάθεια ενός εκ των συνεργατών να χρησιμοποιήσει ένα κορίτσι για να κάνει σεξ με τον γιο του τότε Αζέρου υπουργού Μεταφορών Μεμεντοφ. Σύμφωνα με άρθρο του “The New Yorker” ο Μεμεντοφ είχε στενές σχέσεις με την ιρανική οικογένεια Νταρβίσι, η οποία είχε ηγετικές θέσεις στα Σώματα της Ισλαμικής Επαναστικής Φρουράς (IRGC).

Σε αυτούς που φαίνεται ότι μετείχαν στο κύκλωμα, συγκαταλέγονται πολλοί επιχειρηματίες, αξιωματούχοι και άλλοι. Ενδεικτικά, σε αυτό συμμετείχε ο Σεϊχμούς Νασίρογλου, πατέρας 4 παιδιών και δήμαρχος της Μιντυάτ της ΝΑ  Τουρκίας. Ο Νασίρογλου είναι επίσης μέλος του κόμματος του Ερντογάν. Ένας ακόμη είναι ο Σουλτάν Ντεμίρ ο οποίος έφερνε γυναίκες στον Σασμάζ, παραγωγό και σκηνοθέτη της γνωστής εθνικιστικής τουρκικής σειράς «Η κοιλάδα των λύκων».

Μία γυναίκα συνεργάτης, ανελάμβανε να στέλνει γυναίκες σε άλλους υψηλά ιστάμενους, όπως στον επικεφαλής της κοινοπραξίας Doğuş Media, καθώς και σε πολλούς άλλους επιχειρηματίες.

Ο Μανσίμοφ έχει επίσης εμπλακεί και σε «στήσιμο αγώνων», όπως φαίνεται από καταγραφές κοριών στις 4 Ιουλίου 2011. Σε αυτό το κύκλωμα φέρεται να συμμετείχαν περίπου 60 άτομα τα οποία έχουν επίσης τεθεί υπό κράτηση και τα οποία ανήκουν σε υψηλές θέσεις διάφορων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων της Φενερμπαχτσέ και της Μπεσίκτας.

….

Τον Δεκέμβριο του 2011, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες συνολικά σε 93 υπόπτους, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ. Ο Γιλντιρίμ, αν και κύριος ύποπτος, παρέμεινε προφυλακισμένος μόλις έναν χρόνο και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της δίκης. Τον Ιούλιο του 2012 καταδικάστηκε σε φυλάκιση όπως και ακόμη 48 ύποπτοι. Ο Γιλντιρίμ ο οποίος θεωρείτο ο πιο ισχυρός άνδρας στο τουρκικό ποδόσφαιρο, φέρεται να έκανε μυστική συμφωνία με τον Ερντογάν για να κερδίσει απαλλαγή από τις κατηγορίες σε αντάλλαγμα την στήριξη του ιδίου και των οπαδών του στις εκλογές. Η Φενερμπαχτσέ θεωρείται ως η ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό οπαδών στην Τουρκία. Σε μία σύντομη επανεκδίκαση, όλα τα εγκλήματα του Γιλντιρίμ συγκαλύφθηκαν και ο Γιλντιρίμ θεωρήθηκε θύμα σκευωρίας.

Το όνομα του Μανσίμοφ εμφανίστηκε επίσης στην μεγαλύτερη έρευνα διαφθοράς στην ιστορία της Τουρκίας, τον Δεκέμβριο του 2013. Η αστυνομία είχε κάνει έφοδο στο σπίτι του Μπαρίς Γκιουλέρ-γιού του τότε υπουργού Εσωτερικών και συνεργάτη του Ρεζά Ζαράμπ-Ιρανού εμπόρου χρυσού που συχνά δωροδοκούσε τον Τούρκο υπουργό για να καλύψει τις παράνομες δραστηριότητές του. Στο σπίτι του Γκιουλέρ, βρέθηκαν εφτά χρηματοκιβώτια με ένα να περιέχει περίπου 1,5 εκατομμύριο δολάρια, καθώς και σημειώσεις με τις μίζες που είχε λάβει από τον Ζαράμπ και άλλους επιχειρηματίες. Το όνομα του Μανσίμοφ ήταν ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα.

….

Ο Ζαράμπ συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2013 για πολλαπλές κατηγορίες εγκλημάτων, ωστόσο ο Ερντογάν φίμωσε την έρευνα και εξασφάλισε την απελευθέρωσή του. Ωστόσο ο Ζαράμπ συνελήφθη από το FBI στο Μαϊάμι τον Μάρτιο του 2016 και έκανε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές για να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας για τις δωροδοκίες στους Τούρκους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

….

Ο Μανσίμοφ είχε αναπτύξει δεσμούς με τον Ερντογάν και θεωρείτο ένας από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους της Τουρκίας κατά το 2013-2014. Σε ένα περίπλοκο δίκτυο που περιελάμβανε νησιά-φορολογικούς παραδείσους, ο Μανσίμοφ και ο Τούρκος επιχειρηματίας Σιντκί Αϊάν, ο οποίος είχε βοηθήσει το Ιράν να αποφύγει τις κυρώσεις και που ήταν στενός συνεργάτης του Ερντογάν, βοήθησαν από κοινού μία εταιρεία που ανήκει στον γιο του Ερντογάν, τον αδερφό και τον γαμπρό του στο να αποκτήσουν πετρελαιοφόρα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Το όνομα του Μανσίμοφ εμφανίζεται επίσης και στο λεγόμενο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, όταν τα ιδιωτικά του αεροσκάφη είχαν εμφανιστεί στην περιοχή όπου έμενε ο Ερντογάν και η οικογένειά του. Υποστηρίχθηκε ότι τα αεροπλάνα ήταν έτοιμα να απομακρύνουν τον Ερντογάν και την οικογένειά του από την Τουρκία σε περίπτωση που η κατάσταση δεν είχε εξελιχθεί όπως ο Ερντογάν είχε σχεδιάσει.

Nordicmonitor  30/06/2020

Σχ.: Σε συναφές άρθρο στον ιστότοπο https://anca.org/azerbaijani-billionaire-gives-erdogan-25-million-oil-tanker-as-a-gift/, αναφέρονται τα εξής :

¨Σε ένα μακρύ άρθρο στον ιστότοπο theintercept.com, ο Andrew Fishman αποκάλυψε τις ασυνήθιστες περιστατικά  της οικογένειας του Ερντογάν, που δέχτηκε ως δώρο ένα πετρελαιοφόρο 25 εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο μυστικής υπεράκτιας συμφωνίας. Αυτή η συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται λίγα χρόνια μετά την έκθεση των ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνομιλιών του Ερντογάν με τον γιο του Μπιλάλ, κατά τη διάρκεια του οποίου τον συμβούλεψε να κρύψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά που έλαβε μυστηριωδώς από τον Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Fishman, το πετρελαιοφόρο δωρήθηκε στον Ερντογάν από τον δισεκατομμυριούχο των Αζερίων Μουμπάριζ Μανσίμοφ το 2008, όπως αποκαλύφθηκε από το δίκτυο Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Συνεργασίας (EIC), αποτελούμενο από 49 δημοσιογράφους από 13 οργανισμούς μέσων σε 16 χώρες. «Ο Μανσίμοφ έγινε Τούρκος πολίτης δύο χρόνια νωρίτερα και υιοθέτησε ένα τουρκικό όνομα, Μουμπάριζ Γκουρμπανόγλου, φέρεται σύμφωνα με την πρόταση του Ερντογάν», ανέφερε ο Fishman. Δεν προκαλεί έκπληξη, “μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι επιχειρηματικές του συναλλαγές στην Τουρκία απογειώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων προσοδοφόρων συμβάσεων με κρατικές εταιρείες.”

Εννοείται πως οι ερωτικές συνευρέσεις των Ευρωπαϊων αξιωματούχων θα καταγράφονταν προς περαιτέρω χρήση…

ΜΑΦΙΕΣ…

Previous Article

Σήμερα η απόφαση για την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης

Next Article

Γαλλία : Σύνοδος της ΕΕ με θέμα μόνο την Τουρκία-ενδεχόμενο νέων κυρώσεων

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *