Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν: Πραξικοπηματίας ο Χαφτάρ, μπορεί να κάνουμε νέα βήματα…

No Comments Share:

Ερντογάν για κορονοϊό: Ξεκινά η σταδιακή άρση των μέτρων

Στην Τουρκία οι θάνατοι που αποδίδονται σε επιπλοκές του κορονοϊού ξεπέρασαν τους 3.400, ενώ τα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας υπερβαίνουν τα 125.000.
Διάγγελμα προς τον τουρκικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων, τα οποία είχαν επιβληθεί για να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Σε πρώτο στάδιο, όπως έκανε γνωστό ο Τούρκος πρόεδρος, θα χορηγηθεί άδειας διάρκειας τεσσάρων ωρών στους πολίτες άνω των 65 και κάτω των 20 για να βγουν από το σπίτι μια φορά την εβδομάδα σε ξεχωριστές ημέρες.

Παράλληλα, θα αρθούν οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις σε επτά πόλεις, εξαιρουμένων της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και της Άγκυρας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προανήγγειλε ότι από τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και ορισμένα ακόμη καταστήματα. Ωστόσο, τα πανεπιστήμια θα αρχίσουν να λειτουργούν από τις 15 Ιουνίου. Ο κ. Ερντογάν στάθηκε στις αποστολές βοήθειας με ιατρικό υλικό που έστειλε η Τουρκία σε 57 χώρες όπως είπε και σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Αναφέρθηκε, δε, και στη Λιβύη, χαρακτηρίζοντας «πραξικοπηματία» τον στρατάρχη Χαφτάρ και τονίζοντας πως «οι δυνάμεις ασφαλείας μας θα συνεχίσουν να καταδιώκουν τους τρομοκράτες και ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων μπορεί κάνουμε νέα βήματα».

Στην Τουρκία οι θάνατοι που αποδίδονται σε επιπλοκές του κορωνοϊού ξεπέρασαν τους 3.400, ενώ τα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας υπερβαίνουν τα 125.000.

Sputnik  4/5/2020

Previous Article

Θαύμασε το CNN το σύστημα υγείας της Τουρκίας !

Next Article

Βίντεο-κλοπή σκυλιού από μετανάστες στην Μόρια με άγνωστα κίνητρα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *