Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν – Παραπέμπει σε οικονομικά μέτρα πολέμου τρομοκρατώντας την αγορά…

No Comments Share:

Προβάλλοντας το Tekalif-i Milliye για να υποστηρίξει το ΙΒΑΝ !

Η εξουσία του Μεγάρου κατά τις ημέρες της επιδημίας έχει την όψη μιας δομής, που όχι μόνο δεν δίνει στο λαό αλλά προσπαθεί να πάρει χρήματα.
Ακόμη κι αν δεν είναι εξ ολοκλήρου έτσι, διευρύνεται σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού η άποψη ότι δεν μπόρεσαν να καταφέρουν ούτε αυτά που πέτυχαν οι δήμοι που ανήκουν στο κόμμα CHP.
……
Η κυβέρνηση του κόμματος ΑΚΡ, στο θέμα του κοινωνικού κράτους δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε τον Τραμπ των ΗΠΑ. Και φυσικά η εξουσία του ενός,Μ
αντιλαμβάνεται πώς έχει χάσει την ηθική ανωτερότητα απέναντι στην αντιπολίτευση. Για αυτό το λόγο ο Ερντογάν, σε κάθε ευκαιρία συγκεντρώνει τις κάμερες ακόμη και για τα πιο μικρά μέτρα, τα οποία παρουσιάζει σαν ένα πλούσιο μενού όπως παλιότερα τις υποσχέσεις του.
Εντύπωση όμως προκάλεσε ότι στις δύο τελευταίες ομιλίες του, έθεσε στην επικαιρότητα τον υποχρεωτικό δανεισμό από τον λαό που είχε κάνει η κυβέρνηση της Άγκυρας στις δύσκολες μέρες του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου.
Μάλιστα στην ομιλία που έκανε χθες το βράδυ, παρέθεσε μία-μία τις “10 εντολές” εκείνου του κειμένου, του λεγόμενου Tekalif-i Milliye.
Και σαν να επρόκειτο για τριαντάφυλλα ανέφερε πως “Οι 10 εντολές του”, ήταν ότι ο κόσμος έπρεπε μέσα σε τρεις μέρες να παραδώσει ότι όπλα και πυρομαχικά είχε στο στρατό, ότι θα κατασχεθούν το 40% των τροφίμων και των ρούχων ότι θα κατασχεθούν το 20% των ζώων και οχημάτων μεταφοράς και ότι όσα οχήματα έχει ο κόσμος θα πρέπει μία φορά να κάνουν δωρεάν στρατιωτική μεταφορά σε απόσταση 100 χιλιομέτρων….
Μόνο που μνημονεύοντας αυτά ο Ερντογάν έκρυψε δύο σημεία.
Το πρώτο είναι ότι τα περιουσιακά αυτά στοιχεία των πολιτών πάρθηκαν υπό τον όρο της επιστροφής και ότι όντως μετά τον πόλεμο πληρώθηκαν…
Το δεύτερο είναι ότι ποτέ δεν έγινε πληρωμή στους Αρμένιους και Έλληνες που απελάθηκαν από την Ανατολία. Φυσικά το γεγονός ότι ο Ερντογάν στις δύο τελευταίες ομιλίες του μνημόνευσε το Tekalif-i Milliye, προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των πολιτών και γέννησε την αμφιβολία “μήπως αν προχωρήσει ακόμα περισσότερο η επιδημία, κατασχεθεί κάποιο μέρος των χρημάτων που βρίσκονται στις τράπεζες”. Το σίγουρο είναι το εξής στην διαχείριση αυτής της κρίσης η ενός ανδρός αρχή παρέμεινε ανεπαρκής και ότι αρκετά θέματα τα τσουβαλιαζει. Υπάρχει λοιπόν ο φόβος ότι ένα τέτοιο είδος διακυβέρνησης θα φέρει την Τουρκία σε κατάσταση ακόμα χειρότερη από την Ιταλία και ότι μετά θα ακολουθήσει μία ακόμη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή.
……..

Τζελάλ Μπασλανγκιτς 7/4/2020

https://artigercek.com/yazarlar/celal-baslangic/tekalif-i-milliye-gosterip-iban-a-razi-etmek

Σχ : Σκέψου να είσαι Τούρκος πολίτης και να  έχεις καταθέσεις στις τράπεζες…

Φωτιά στον κόρφο σου !

Previous Article

Οι καμπάνες χτυπούν δυνατά για πολλές τουρκικές επιχειρήσεις….

Next Article

Ακόμη ένα τουρκικό όχημα που πέρασε στο LNA – βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *