Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν: Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι στην Ιντλίμπ, αλλά τα αφεντικά¨!

No Comments Share:

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα κάνει βήμα πίσω στην Ιντλίμπ

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον συριακό στρατό για επιθέσεις κατά των δυνάμεών της στην Ιντλίμπ τους τελευταίους μήνες καθώς και για παραβίαση των συμφωνιών του Σότσι που εγκαθίδρυσαν την ζώνη αποστρατικοποίησης στην επαρχία της Συρίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο χρόνος που έδωσε η Άγκυρα στη Δαμασκό για να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ της Συρίας πλησιάζει στο τέλος της, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην επαρχία.

Αντίθετα ο Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι οι δυνάμεις της Άγκυρας θα σπρώξουν τον συριακό στρατό εκτός της περιμέτρου αυτών των παρατηρητηρίων έως το τέλος Φεβρουαρίου.

«Θα θέλαμε να θυμίσουμε σε εκείνους που προσπαθούν να στριμώξουν την Τουρκία με το να επιβάλουν τη δική τους ατζέντα σε αυτήν, ότι δεν είμαστε φιλοξενούμενοι σε αυτή την περιοχή, αλλά τα αφεντικά» ανέφερε.
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει αποκλείσει «ενεργή εμπλοκή» ως μέσο για να επιτύχει τους στόχους της χώρας του στην Ιντλίμπ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να προσπαθήσει να πείσει τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ιντλίμπ.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα θα δημιουργήσει τις συνθήκες που απαιτούνται για την ασφαλή επιστροφή των Σύριων στα σπίτια τους στην επαρχία.

………….

Sputnik   26/2/2020

Previous Article

Ταγίπ : ¨Η διορία που δώσαμε στην Συρία τελειώνει¨…

Next Article

Τζιχαντιστής φανατίζει μικρά παιδιά ώστε να πεθάνουν για την τζιχάντ- βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *