Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Eρντογάν : Ανα πάσα στιγμή μπορεί να αρχίσει η στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ

No Comments Share:

Η επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας μαστίζεται από κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και εξτρεμιστών που στηρίζει η Τουρκία. Η Άγκυρα επιμένει ότι η Δαμασκός παραβίασε την κατάπαυση πυρός και έχει απειλήσει με στρατιωτική επιχείρηση σε αντίποινα.

Οι συνομιλίες Ρωσίας – Τουρκίας για την Ιντλίμπ της Συρίας δεν έχουν οδηγήσει σε επιθυμητό αποτέλεσμα και οι διμερείς συζητήσεις απέχουν ακόμα πολύ από το να συναντήσουν τις απαιτήσεις της Άγκυρας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του AKP, ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ θα μπορούσε να ξεκινήσει «ανά πάσα στιγμή».

«Όπως με οποιαδήποτε επιχείρηση, διαμηνύουμε ότι “μπορούμε να εμφανιστούμε μέσα στη νύχτα, οποιαδήποτε στιγμή”. Με άλλα λόγια, η επιχείρηση στην Ιντλίμπ μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπογράμμισε ότι η Άγκυρα επιθυμεί να μετατρέψει την εμπόλεμη επαρχία σε ζώνη ασφαλείας ακόμα και ενώ θα συνεχίζονται οι συνομιλίες με τη Ρωσία.

Sputnik  19/2/2020

Previous Article

Υπουργός Εθνικής Αμύνης :¨Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας¨

Next Article

Τελευταία συζήτηση με τον αείμνηστο μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *