Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ¨

0 σχόλια Share:

¨Δεν θέλουμε τον Ερντογάν¨

Την ώρα που συναντιόνταν στο Βερολίνο ο Ερντογάν με την Μέρκελ, στην πύλη του Βραδεμβούργου, κοντά στην πρωθυπουργία πρόσφυγες από το Κουρδιστάν και από την Τουρκία υπενθύμισαν στην γερμανική κυβέρνηση τα εγκλήματα του Ερντογάν. Στο συλλαλητήριο η αναπληρωτής πρόεδρος Κλώντια Ροθ έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση του ΑΚΠ να αρχίσει διαπραγματεύσεις με το ΑΚΠ, ενώ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των αριστερών Γκρεγκόρ Γκίσι δήλωσε πως ¨Οι Κούρδοι έχουν ανάγκη από προστασία¨.

Μετά από έκκληση φορέων Κούρδων, Τούρκων, Αρμένιων, Αλεβιτών και Εζιντί, χιλιάδες άτομα συνέρρευσαν σήμερα στο κέντρο της πόλης στην ιστορική πλατεία του Βραδεμβούργου. Μετανάστες από πολλές πόλεις της Γερμανίας, την ώρα που συναντιόνταν οι πρωθυπουργοί Γερμανίας και Τουρκίας, συναντήθηκαν στο συλλαλητήριο ¨Δεν θέλουμε τον Ερντογάν¨.

Το συλλαλητήριο που άρχισε με το τραγούδι ¨Ελευθερία φυλακισμένων¨ που αφιέρωσε στους απεργούς πείνας ο Οζάν Εμεκτσί, είχε την στήριξη του καλλιτέχνη Φερχάτ Τουντς, εκπροσώπων συλλόγων μεταναστών, η αναπληρώτρια πρόεδρος των Πρασίνων Κλώντια Ροθ και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των αριστερών Γκρεγκόρ Γκίσι.

Ο Φερχάτ Τουντς μιλώντας εξ ονόματος του DTK είπε πως ¨ Η κραυγή που υψώνεται στις φυλακές είναι φωνή ανθρωπιάς και όποιος δεν την ακούει δεν είναι άνθρωπος. Οι άνθρωποι μας αυτοί επειδή δεν παραδίνονται στον φασισμό του ΑΚΠ, αντιστέκονται στους δρόμους και στις φυλακές¨.

¨ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗΣ¨

Η Κλώντια Ροθ άρχισε την ομιλία της λέγοντας πως ¨Σήμερα είναι μέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απευθυνόμαστε στην Μέρκελ που τα καταπατά¨, ζήτησε να σταματήσουν οι πολιτικές αφομοίωσης και είπε :

¨Απευθυνόμαστε στην γερμανική κυβέρνηση και στην κυβέρνηση του ΑΚΠ που προσπαθούνε να καταπατήσουν τα ανθρώπινα και τα πολιτικά δικαιώματα. Πάνω από αυτά τα δικαιώματα που πατάτε δεν μπορείτε να φτάσετε στην δημοκρατία. Πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με τους Κούρδους και να χτιστεί η δημοκρατία. Αποτελεί σημαντική αξία να ζει κανείς σε ένα πολύγλωσσο και πολυθρησκευτικό μωσαϊκό περιβάλλοντος. Οι πολιτικές αφομοίωσης σε βάρος των Εζιντί, των Αλεβιτών και των Αρμενίων πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Πλέον ακούστε αυτές τις κραυγές¨.

……………

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 31/10/2012

Previous Article

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Next Article

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!