Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν:  ¨Θα εκπαιδεύσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης ενάντια στην τρομοκρατία¨…

No Comments Share:

Ο ΠτΔ Ερντογάν δήλωσε: Το να εγκαταλείψουμε τη Λιβύη σε ένα βαρόνο του πολέμου θα ήταν ένα ιστορικό λάθος. Θα εκπαιδεύσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης και θα συμβάλλουμε στον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκρατία, στην εμπορία ανθρώπων και στις άλλες διεθνείς σοβαρές απειλές ασφαλείας”.

Ο ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από τη σύνοδο του Βερολίνου που έχει θέμα τη Λιβύη, έγραψε ένα κείμενο στο περιοδικό Politico.

Στο κείμενο του αρχίζει με την φράση “Η Λιβύη επί 10 έτη περίπου βρίσκεται υπό το πέλμα ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου. Αλλά η διεθνής κοινότητα μέχρι τώρα, δεν εκπλήρωσε τις ευθύνες της, δεν τερμάτισε την βία και δεν εγκατέστησε ειρήνη και σταθερότητα” .
Ο Ερντογάν συνέχισε ως εξής :
“Η αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση της Λιβύης, εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται υπό επίθεση του βαρόνου του πολέμου Χαλίφα Χαφταρ. Η ένοπλη οργάνωση του Χαφτάρ που προσπαθεί να κάνει πραξικόπημα στη χώρα, στηρίζεται από αντιδημοκρατικά κράτη όπως η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παρά τις προσπάθειες για πολιτική επίλυση με την συμφωνία του 2015 της Σουχειρατ, ο κόσμος δεν στήριξε επαρκώς αυτούς που υποστηρίζουν τη διπλωματία και τον διάλογο στη Λιβύη. Η κρίση της Λιβύης προκάλεσε διαίρεση στην ήπειρο της Ευρώπης που ακόμη προσπαθεί να αποφασίσει το τι θα πράξει στην περιοχή. Η Γερμανία την Κυριακή θα φιλοξενήσει στο Βερολίνο μία διάσκεψη Ειρήνης. Ενάντια σε αυτό η Γαλλία παίρνει θέση δίπλα στον πραξικοπηματία Χαφτάρ και ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης.

Μερικοί μπορεί να ρωτήσουν για ποιο λόγο θα πρέπει η Ευρώπη την ώρα που σε ολόκληρο τον κόσμο διεξάγονται πόλεμοι συγκρούσεις και ανθρωπιστικές κρίσεις να συμμετάσχει και στην λιβυκή σύγκρουση.
Καταρχήν αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παράσχει την απαραίτητη στήριξη στην κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης της Λιβύης αυτό θα σημάνει την προδοσία των βασικών αξιών της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρώπης. Το να εγκαταλείψουμε τη Λιβύη σε ένα βαρόνο του πολέμου θα ηταν ένα ιστορικό λάθος.
…….”

Sputnik   18/1/2020

Σχ; Ο μεγαλέμπορος του πετρελαίου που έκλεβε από την Συρία η ISIS, ο εισβολέας της Κύπρου και αυτός που έψαχνε απελπισμένα να βρει που θα κρύψει τα κλοπιμαία λεφτά μαζί με τον γιό του, έρχεται να δώσει μαθήματα περί ηθικής και αξιών…

 

Previous Article

¨Οι Τούρκοι έρχονται : Το Σπαθί της Δικαιοσύνης¨ – Ταινία για την επέκταση των Οθωμανών στα Βαλκάνια…

Next Article

Πολυπολιτισμός-Κάποιοι κόβουν ελιές για καυσόξυλα στην Χίο….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *