Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Με τι μούτρα έρχεται ο Ερντογάν στην Γερμανία ;

Την ώρα που την Τετάρτη συναντάται ο Ερντογάν με την Μέρκελ, θα διοργανωθεί κοντά στο κτίριο της πρωθυπουργίας ένα μεγάλο συλλαλητήριο από Κούρδους, Τούρκους, Αρμένιους, Αλεβίτες, Άραβες. Ασύριους και Εζιντί. Ο Αλή Ντογάν-Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Αλεβιτών Γερμανίας (AABF) που είναι ένας από τους φορείς-οργανωτές της διαμαρτυρίας δήλωσε πως ¨Πρωθυπουργός μιας χώρας στην οποία 750 Κούρδοι κρατούμενοι είναι στα όρια του θανάτου από την απεργία πείνας, πρέπει να ντρέπεται να έρθει στην Γερμανία να παραθέτει δεξίωση¨.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκεται αύριο ως την Τετάρτη για επίσημες συνομιλίες στο Βερολίνο.

Τον Ερντογάν που την Τετάρτη θα συναντηθεί με την Γερμανίδα πρωθυπουργό Άγγελα Μέρκελ θα τον υποδεχτούν μετανάστες από την Τουρκία με συνθήματα και πανό του τύπου ¨¨όχι πόλεμο αλλά ειρήνη, όχι μια γλώσσα αλλά πολλές, όχι ένα έθνος αλλά πολλά, όχι μια θρησκεία αλλά πολλές¨.

Την ώρα που ο Ερντογάν στις 31/10 στις 13.00 θα συναντηθεί με την ομόλογο του Μέρκελ, σε απόσταση 300 μέτρων στην Πύλη του Βραδεμβούργου οργανώσεις όπως οι AABF, YEKKOM, ATİF, AGİF, DİDF, ÖDA, η Νεολαία Άραβων Αλεβιτών, η TÜDAY, η FKE και άλλοι φορείς μεταναστών οργανώνουν συλλαλητήριο με τίτλο ¨Δεν θέλουμε τον Ερντογάν¨. Στο συλλαλητήριο θα μιλήσει η αναπληρωτής πρόεδρος των Πράσινων Κλώντια Ροθ και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των πρασίνων Γρεγκόρ Γκίσι.

………………

Ο Ντογάν μιλώντας στο ANF είπε : Περιμένουμε πάνω από 10 χιλιάδες ανθρώπους. Και παρά το ότι είναι μεσοβδόμαδα, είναι ένα πολύ καλό νούμερο. Με τις δημοκρατικές οργανώσεις ετοιμάζουμε χιλιάδες αφίσες και ανακοινώσεις. Υπάρχει ένας ενθουσιασμός. Θα υποδεχτούμε τον Ερντογάν στη Γερμανία όπως του αρμόζει. Θα του δηλώσουμε πως δεν τον θέλουμε εδώ και πως πρέπει να εξαφανιστεί από δω.¨

Ο Αλή Ντογάν είπε πως περιμένουν λεωφορεία από κάθε σημείο της Γερμανίας, και ότι στις 31 Οκτωβρίου θα επιχειρήσουν να εκθέσουν το πραγματικό πρόσωπο του Ερντογάν στην γερμανική κοινή γνώμη. Ο Ντογάν είπε πως θα εξηγήσουν παντού την αντιδημοκρατικότητα του Ερντογάν κα έκανε την εξής έκκληση προς την γερμανίδα πρωθυπουργό Μέρκελ που θα τον συναντήσει :

¨Το συλλαλητήριο θα είναι στα 300 μέτρα απόσταση. Άλλωστε η Μέρκελ θα είναι ενήμερη για τα συνθήματα μας και για το συλλαλητήριο. Η έκκληση μας δεν είναι μόνο προς την Μέρκελ και την γερμανική κυβέρνηση, αλλά και προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θα τονίσουμε πως το πραγματικό πρόσωπο δεν είναι αυτό που επί χρόνια προβαλλόταν ως προοδευτικός δημοκράτης, και θα προβάλλουμε όλα τα λάθη στην πολιτική του ενάντια στην Συρία, στους Κούρδους και στις θρησκευτικές μειονότητες. Άλλωστε η κατάσταση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη στην έκθεση προόδου της Ε.Ε. Εμείς παρόλα αυτά ζητάμε από την Μέρκελ να απευθύνει στην Ερντογάν τα σωστά μηνύματα. Πρωθυπουργός μιας χώρας στην οποία 750 Κούρδοι κρατούμενοι είναι στα όρια του θανάτου από την απεργία πείνας, πρέπει να ντρέπεται να έρθει στην Γερμανία να παραθέτει δεξίωση. Διότι σε μια δημοκρατική χώρα πρωθυπουργός και υπουργός δικαιοσύνης αναγκάζονται να παραιτηθούν. Σε μια τέτοια κατάσταση το να έρχεται ο πρωθυπουργός και να υποκρίνεται πως η Τουρκία είναι κήπος με τριαντάφυλλα αποτελεί μια μεγάλη ντροπή¨.

…………………

 Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ  29/10/2012 

Previous Article

MHNYMA TOY ΒΤΤDD ΓΙΑ ΤΗΝ 29Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Next Article

ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΟΥΡΔΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *